Black Friday: Η υστερική αποθέωση του δυτικού υπερκαταναλωτισμού [Βίντεο]


«Μαύρη Παρασκευή» (black Friday), η αποθέωση του δυτικού υπερκαταναλωτισμού. Μια συγκεκριμένη Παρασκευή το χρόνο έχουν αυτό το έθιμο στις ΗΠΑ. Ανοίγουν τα πολυκαταστήματα και κάνουν εξωφρενικές εκπτώσεις έως και 80% σε όλα τα είδη τους.

Με αυτό τον τρόπο τα πολυκαταστήματα ξεφορτώνονται το stock τους. Μαζεύονται οι υπερκαταναλωτικοί από τα ξημερώματα και φτιάχνουν ουρές, πολλοί μάλιστα κοιμούνται σε σκηνές έξω από το κατάστημα για να μη χάσουν τη σειρά τους. Επικρατεί πανζουρλισμός και το κλοτσομπουνίδι πέφτει σύννεφο.
Έτσι θέλουν να μας καταντήσουν, λευκοί, μαύροι, ερυθρόδερμοι, κίτρινοι κτλ, όλες οι φυλές συγχωνευμένες στον ίδιο εδαφικό χώρο, μαζάνθρωποι χωρίς συνοχή και δυνατότητα αντίδρασης. Σαν τις κότες στο κοτέτσι που τους πετάς ρύζι ή τα πρόβατα στο μαντρί που τους πετάς καλαμπόκι. Αυτή είναι και η αντίληψη που έχουν περί ευημερίας.
Ευημερίας χωρίς πνευματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά, μετρούμενη δια της κατανάλωσης και μόνο! Σου λέει, στην εξίσωση του ΑΕΠ της χώρας αυτό μετριέται ως αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων. Ιδού λοιπόν η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου. Να πλακώνεσαι ανηλεώς στο ξύλο για έναν αποχυμωτή, όπως κάνει το τσουλί στο βίντεο που τον αρπάζει από τα χέρια του έντρομου κοριτσιού. Κατάντια! Αυτή την Ελλάδα θέλετε ραγιάδες μου; Αυτό είναι ο ελληνισμός για εσάς; Οι δεξιούληδες όταν λένε «επιτέλους να γίνουμε κανονικό κράτος» αυτό είναι το στρατηγικό τους όραμα για τον τόπο;


«Μαύρη Παρασκευή»(black Friday), η αποθέωση του δυτικού υπερκαναλωτισμού. Μια συγκεκριμένη Παρασκευή το χρόνο έχουν αυτό το έθιμο στις ΗΠΑ.Ανοίγουν τα πολυκαταστήματα και κάνουν εξωφρενικές εκπτώσεις έως και 80% σε όλα τα είδη τους .Με αυτό τον τρόπο τα πολυκαταστήματα ξεφορτώνονται το stock τους .Μαζεύονται οι υπερκαταναλωτικοί από τα ξημερώματα και φτιάχνουν ουρές , πολλοί μάλιστα κοιμούνται σε σκηνές έξω από το κατάστημα για να μη χάσουν τη σειρά τους.Επικρατεί πανζουρλισμός και το κλοτσομπουνίδι πέφτει σύννεφο.Έτσι θέλουν να μας καταντήσουν, λευκοί,μαύροι ,ερυθρόδερμοι,κίτρινοι κτλ, όλες οι φυλές συγχωνευμένες στον ίδιο εδαφικό χώρο , μαζάνθρωποι χωρίς συνοχή και δυνατότητα αντίδρασης .Σαν τις κότες στο κοτέτσι που τους πετάς ρύζι ή τα πρόβατα στο μαντρί που τους πετάς καλαμπόκι. Αυτή είναι και η αντίληψη που έχουν περί ευημερίας .Ευημερίας χωρίς πνευματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά,μετρούμενη δια της κατανάλωσης και μόνο! Σου λέει, στην εξίσωση του ΑΕΠ της χώρας αυτό μετριέται ως αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων. Ιδού λοιπόν η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου. Να πλακώνεσαι ανηλεώς στο ξύλο για έναν αποχυμωτή, όπως κάνει το τσουλί στο βίντεο που τον αρπάζει από τα χέρια του έντρομου κοριτσιού.Κατάντια!Αυτή την Ελλάδα θέλετε ραγιάδες μου; Αυτό είναι ο ελληνισμός για εσάς; Οι δεξιούληδες όταν λένε «επιτέλους να γίνουμε κανονικό κράτος» αυτό είναι το στρατηγικό τους όραμα για τον τόπο;
Posted by Παρατηρητήριο Ελληνοφώνων Γραικύλων on Tuesday, 1 December 2015




Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes