Σύντομος οδηγός αποφυγής της μούφας είδησης...


Δείτε πως λειτουργεί η προπαγάνδα, πως χτίζεται ένα συναίσθημα, μία εμμονή, ένας «εχθρός» ή ένας «φίλος» μεθοδικά ...ώστε ένας άνθρωπος ...μετά από λίγα χρόνια να μισεί έναν ολόκληρο γειτονικό λαό, αντί να μισεί τους προδότες πολιτικούς που τον κυβερνούν.

Και φυσικά το ίδιο κάνουν οι πληρωμένοι πράκτορες και από την άλλη μεριά εναντίον μας. Συντηρούν το μίσος εναντίον των Ελλήνων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ώστε πάνω σ' αυτό το μίσος να πλουτίζουν ελληνόφωνοι και τουρκόφωνοι προδότες στρατιωτικοί και πολιτικοί. Αυτοί που κινούν τα νήματα μένουν πάντα εκτός κάδρου. 
Πόσες φορές ακούσαμε από το MEGA, τον ANT1, το ΣΚΑΪ ...τη λέξη Rothschild; 
Και πόσες φορές ακούσαμε από τα ίδια κανάλια να επιτίθενται με χαρακτηρισμούς σε όσους έχουν στοχοποιήσει οι Rothschild; 
Είτε είναι ο Πούτιν, είτε ο Ερντογάν, είτε ο Μαδούρο, είτε ο Καντάφι, είτε ο Άσαντ, είτε ο Σαντάμ κλπ.
Γράφει ο «αξιόπιστος» netakias, αναμεταδίδει ο «αξιόπιστος» olympia... και τα καταπίνουν αμάσητα οι αναγνώστες τους. 
Μία «είδηση» για επίθεση Τούρκων εναντίον Κούρδων ...χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή χωρίς ονόματα, μέρα, ώρα, τόπο και χωρίς πηγή φυσικά και για «αποδείξεις» των δολοφονικών αυτών επιθέσεων ...μας πασάρουν κάποιες φωτογραφίες του 2012! 



Φυσικά δεν βάζουν πηγή ...ή γιατί ΔΕΝ υπάρχει πηγή ...ή διότι η πηγή είναι για τα πανηγύρια. 
Κι έτσι ο αφελής κοσμάκης του ίντερνετ «ενημερώνεται» για γεγονότα που γίνονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ...από έναν ανώνυμο μπαρούφο-blogger που κάθεται στο σπίτι του στην Ελλάδα, κάνοντας τον ρεπόρτερ ...με πιτζάμες. 
Ο μπαρουφο-blogger επινοεί πιασιάρικες ειδήσεις, τις διανθίζει με μπόλικες γλαφυρές μπούρδες ελλείψει πραγματικών πληροφοριών, και τις «απελευθερώνει» στο διαδίκτυο για να δράσουν στο μυαλό των αφελών. 
Ταυτόχρονα βγάζει το χαρτζιλίκι του γεμίζοντας σκουπίδια και παραπληροφόρηση και το μυαλό των ανθρώπων, αλλά και το διαδίκτυο γενικά... που δεν έχει τρόπο να απορροφήσει και να εξαφανίσει τη μόλυνση όπως η φύση.
Αν τώρα πας να ενημερώσεις κάποιον που αναμετέδωσε την μούφα, χωρίς να την ψάξει, απλά επειδή ενισχύει τις προσωπικές του εμμονές ...τότε θα σου απαντήσει... "Γιατί; Δεν γίνονται τέτοια εγκλήματα;" 
Και βλέπεις δηλαδή ότι απεχθάνονται την αλήθεια, όχι μόνο οι θύτες αλλά ακόμα και τα θύματα του συστήματος. 
Νομιμοποιείται ο θύτης από τα θύματα... να γράφει τα παραμύθια της Χαλιμάς ...απλά και μόνο γιατί έχουν συμβεί παρόμοια συμβάντα! 
Κι όλα αυτά ...γιατί αυτός που αναμεταδίδει τη μούφα ...εκείνη τη στιγμή επιβεβαιώνει την εμμονή του και πλημμυρίζει περηφάνια ...και άρα οι φίλοι του πρέπει να τον θεωρούν διορατικό, προφήτη κι έγκυρο. 
Και είναι πραγματικά τραγελαφικό να θέλει κάποιος να πείσει για την αλήθεια των λόγων του ...χρησιμοποιώντας τα πιο άκυρα επιχειρήματα.
Σαν να σου λέει κάποιος ότι έχει στην κατοχή του χιλιάδες πολύτιμες πέτρες ...κι όταν του ζητάς να σου τις δείξει ...σε πάει στην παραλία και σου δείχνει τα βότσαλα. Και βλέπεις ότι εκείνη τη στιγμή χαίρεται κι αισθάνεται και πλούσιος ...και το τελευταίο που θα ήθελε να ακούσει ...είναι η αλήθεια. 
Ομοίως ο αναμεταδότης της μούφας, δεν έχει ουσιαστικά σκοπό να ενημερώσει τους φίλους του ...αλλά να επιβεβαιωθεί, ώστε να νιώσει ο ίδιος κάτι για τον εαυτό του, να νιώσει ανώτερος, πιστεύοντας ότι οι γύρω του τον θαυμάζουν και τον θεωρούν θεό. 
Και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική ...όταν οι γύρω του όντως τον θαυμάζουν ...γιατί είναι ακόμα πιο άσχετοι από αυτόν, που τους «ενημερώνει» με μούφες. 
Η εμπειρία μας δείχνει ότι ο καθένας μπορεί να έχει το κοινό του... Ακόμα και οι αποκεφαλιστές στη Συρία έχουν θαυμαστές.

Απλοί κανόνες αποφυγής της μούφας:
Γνωρίζοντας ότι οι blogger ...δεν έχουν δίκτυα δημοσιογράφων, πρακτόρων κλπ... υποχρεωτικά κλέβουν τις ειδήσεις τους από άλλες πηγές. Δεν μπορεί να ξέρει κανένας Έλληνας blogger τι συμβαίνει σε μία ξένη χώρα και μάλιστα σε εμπόλεμη κατάσταση. Οποιαδήποτε είδηση που δεν αναφέρει πηγή και μάλιστα με συγκεκριμένο κι ενεργό link... έχει ύποπτο σκοπό και μην την παίρνετε στα σοβαρά.
Η αναφορά της πηγής δεν γίνεται για τυπικούς λόγους ή για λόγους ορθότητας αλλά για να μπορεί ο αναγνώστης να κρίνει αν υπάρχει σκοπιμότητα.
Αν δηλαδή το CNN γράψει κάτι αρνητικό για τον Πούτιν... δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή αλλά αν γράψει κάτι θετικό είναι πιο πιθανό να ισχύει. 
Αν το CNN γράψει κάτι αξιοποιήσιμο για τον Soros, πχ ότι χρηματοδότησε την 1η μαϊμού Αιγυπτιακή Επανάσταση... γνωρίζοντας ότι υπηρετούν τα ίδια αφεντικά ...τότε μπορεί να ληφθεί υπόψη. 
Μία πηγή για να την πάρουμε κάπως στα σοβαρά ...θα πρέπει να μην εκπροσωπεί αντίπαλα οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα.
Δηλαδή δεν πρέπει να έχει σοβαρό λόγο να γράψει ψέματα, να φουσκώσει ή να υποβαθμίσει την είδηση. 
Κατόπιν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λογική και την εμπειρία μας.
Παραμένει βέβαια το δίλημμα: 
Αν κάποιο ψέμα εξυπηρετεί την αντίσταση το υιοθετούμε; 
Προσωπικά προτιμώ την πεζή, ωμή αλήθεια, ακόμα κι αν δεν εξυπηρετεί άμεσα τις επιδιώξεις μου. 
Το σύστημα νικάει πάντα, γιατί εφαρμόζει την αρχή του ότι «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Το σύστημα θέλησε να γκρεμίσει τον Άσαντ στη Συρία ...και οι υπηρέτες του συστήματος θεώρησαν αυτονόητο ότι θα πεθάνουν 200.000 αθώοι άνθρωποι, θα ξεσπιτωθούν 6.000.000 και θα προκληθούν ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες αξίας τρισεκατομμυρίων... 
Αν το εφαρμόσουμε κι εμείς... σε τι διαφέρουμε τελικά από το σύστημα;




Προσέξτε την ημερομηνία της φωτογραφίας που ο Νετάκιας πάσαρε για σημερινή. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς Τουρκομογγολικά. Ο Κεμάλ δεν ήταν Τούρκος, ούτε κι αυτοί που οργάνωσαν το κίνημα των «Νεοτούρκων»... Είναι ορθό και φρόνιμο να ξεκαθαρίζετε μέσα σας τη διαφορά των πολιτών από τους πολιτικούς... Το τι έκανε ο Σουλτάνος στους Έλληνες δεν αφορά κανέναν σημερινό Τούρκο. Ή το τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος στους κατοίκους της Τύρου ...δεν αφορά κανέναν σημερινό Έλληνα. Ούτε το τι έκανε ο Φίλιππος ο Β' στους κατοίκους της Ολύνθου Χαλκιδικής αφορά τους Μακεδόνες. 
Όσο Έλληνες υπήρξαν οι δικοί μας κυβερνήτες ...άλλο τόσο Τούρκοι είναι οι κυβερνήτες των Τούρκων. Εκτός αν νομίζει κανείς ότι η Μέρκελ είναι εθνικίστρια και πατριώτισσα και μόνο οι Έλληνες πολιτικοί είναι προδότες κι απάτριδες. 
Όπου βλέπετε να επιτίθεται το παγκόσμιο σύστημα μαζικά εναντίον ενός ηγέτη ...τότε μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτός δεν είναι βολικός για το σύστημα... ασχέτως αν είναι πατριώτης ή απλά ανυπάκουο λαμόγιο.
Τα γράφουμε αυτά... ακόμα και με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε "φιλότουρκοι" ή ότι τουλάχιστον έχουμε ιδιαίτερη εμμονή υπέρ των Τούρκων...
Μην ανησυχείτε... δεν έχουμε! Απλά βλέπουμε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα εγκλήματα των Τούρκων δεν ήταν Τούρκοι ...και το να αποδίδουμε εγκλήματα πολιτικών ή τυράννων στον λαό που καταδυναστεύουν είναι ανήθικο. Εκτός αν αποδεχθούμε να μας βρίζουν γιατί οι Έλληνες Στρατιώτες σκότωναν στην Κορέα ή γιατί η Ελλάδα συμμετέχει στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και της Συρίας. Δέχεστε ότι είστε πουλημένοι και υπηρέτες του Σιωνισμού και της Νέας Τάξης; Οι ηγέτες σας πάντως είναι σίγουρα... εσείς;
Είναι σαν να λέμε δηλαδή ότι άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί και άλλοι οι εκτελεστές του εγκλήματος.
Στην ουσία οι λαοί είναι πάντα αθώοι. Κανένας δεν πολεμάει και δεν πάει να σκοτωθεί για πλάκα. Στον πόλεμο πάει κανείς υπό την απειλή εκτέλεσης, με νόμο δηλαδή ή πάει για τα λεφτά και τα λάφυρα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Μικρασιατική εκστρατεία ξεκίνησε γιατί ο Βενιζέλος ήθελε να «σώσει» τους Έλληνες; Μήπως την ξεκίνησε για να βοηθήσει τα σχέδια των Δυτικών; Αν σας ζητούσαν να στείλετε σε βέβαιο θάνατο έναν δικό σας άνθρωπο, έναν αδερφό ή το παιδί σας, με σκοπό να ξαναγίνει Ελληνική η Ανδριανούπολη... θα το κάνατε; 
Έτσι ακριβώς σκέφτονται λοιπόν όλοι οι απλοί άνθρωποι του πλανήτη. 
Όταν όμως οι ξένοι διέταξαν τον Βενιζέλο να αποβιβαστεί στη Σμύρνη ...θα έπρεπε να επινοήσουν έναν πατριωτικό σκοπό ώστε να αποδεχθούν οι Έλληνες να στηρίξουν οικονομικά και ηθικά έναν πόλεμο που άλλοι ξεκίνησαν με σκοπό να επωφεληθούν οι ίδιοι... κι όχι φυσικά οι φαντάροι που υποχρεώθηκαν με νόμο να πάνε να πολεμήσουν και να πεθάνουν άταφοι στα βάθη της Ανατολής. 
Οι πρόσφυγες αναπολούν ακόμα τις πατρίδες τους ΕΝΤΟΣ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Περήφανοι οι Σμυρνιοί για τη Σμύρνη εντός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας... Αν ήξεραν ποιοι διέταξαν τον πόλεμο και για ποιους πλήρωσαν με τις ζωές τους και τις περιουσίες τους... θα πολεμούσαν στον πλευρό των Οθωμανών. 
Κι εδώ πρέπει να ψάξουμε το θέμα και να καταλάβουμε τη διαφορά της Οθωμανικής Διοίκησης με την Κεμαλική Διοίκηση.
Αν ξέραμε την καταγωγή του Κεμάλ, κι αν ξέραμε ποιοι οργάνωσαν τους Νεότουρκους ...θα καταλαβαίναμε ότι και οι Τούρκοι υποδουλώθηκαν όπως κι εμείς... 





Τις φρικιαστικές δολοφονίες και τα βασανιστήρια δεν τα έκανε άθελά του ο αθώος τούρκικος λαός... Οι αποκεφαλιστές στη Συρία ...δεν είναι ένας λαός... Είναι μαζέματα επαγγελματιών δολοφόνων. Από τέτοιους απαρτίζονται όλοι οι στρατοί ...από την αρχαιότητα ακόμα.
Αν διάβαζε κανείς σε Αρμενική εφημερίδα: «Έλληνες σκότωσαν έναν δεκαπεντάχρονο Ελληνοαρμένιο στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008» δεν θα το θεωρούσε συκοφαντικό κι ας μην είναι ψευδές από νομική άποψη;



Την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας την αποφασίζουν οι ξένοι από το 1821. Αυτοί αποφάσισαν να συμμετέχουμε στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Αυτοί αποφάσισαν να μπουν οι Κεμαλιστές στην Κύπρο. Αυτοί αποφάσισαν να μαθαίνουν τουρκικά οι Πομάκοι. Κι αυτοί οι ίδιοι που αφαίρεσαν τη λέξη Rothschild απ' όλα τα βιβλία ιστορίας και οικονομίας, φρόντισαν να εστιάσουμε στους Τούρκους ή στους Γερμανούς και παλιότερα στους κομμουνιστές... σήμερα στους Χρυσαυγίτες. 

Όσο έλεγχο έχουν στη ζωή τους τα κοτόπουλα σε ένα ππτηνοτροφείο ...άλλο τόσο έλεγχο έχουμε κι εμείς. Ό,τι κι αν επιλέξουμε αυτοί κερδίζουν. Οι Τούρκοι δεν μπαίνουν στην Ελλάδα για τον ίδιο λόγο που η Ελλάδα δεν μπαίνει στα Σκόπια... παρά τις προκλήσεις. Όπως και με τα Ίμια... ούτε σφαίρα δεν πέφτει αν δεν δώσουν το ΟΚ οι επικυρίαρχοι. Και να μην ξεχνάμε ότι οι Κεμαλιστές είναι οι εχθροί μας... κι ο Κεμάλ δεν ήταν Τούρκος, αλλά κάποιος με ψεύτικο όνομα που παρίστανε τον Τούρκο... όπως ο Κίσινγκερ και η Ολμπράιτ παριστάνουν τους Αμερικάνους και αποφασίζουν για τους Αμερικανούς πολίτες ...και τους ληστεύουν για λογαριασμό της Νέας Τάξης.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes