Ανακοινώνουν την αγορά ασθενοφόρων... Άλλο ένα "ΘΑ" της κυβέρνησης;


Αγορά ασθενοφόρων. 39 για αρχή κι άλλα 51 σε δεύτερη φάση. 90 ασθενοφόρα με 5.380.000 € δηλαδή προς 60.000 € έκαστο. Η μόνη πραγματικά ευχάριστη είδηση, εάν και εφόσον δεν παραμείνει άλλο ένα απραγματοποίητο "ΘΑ" της εθνοκτόνου κυβέρνησης.
Πέθαναν βέβαια αρκετοί άνθρωποι πριν παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Κι αν αναλογιστεί κανείς τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που φαγώθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ ...καταλαβαίνει κανείς πόσο πιο σημαντικό είναι για το σύστημα να λαδώνονται οι δημοσιογράφοι μέσω προσχηματικών διαφημίσεων ...από το να σωθούν οι ζωές των πολιτών.

Η είδηση έχει ως εξής: Υπογράφηκε την Τρίτη η σύμβαση για την προμήθεια 39 ασθενοφόρων οχημάτων για τέσσερις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και πιο συγκεκριμένα:
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (14 οχήματα), Ν. Αιγαίου (8 οχήματα), Ηπείρου (11 οχήματα) και Ιονίων Νήσων (6 οχήματα). Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 2.333.740 ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, πολύ σύντομα αναμένεται η υπογραφή σύμβασης προμήθειας για ακόμα 51 οχήματα τα οποία θα κατανεμηθούν στις Περιφέρειες Κρήτης (25 οχήματα), Δυτικής Μακεδονίας (14 οχήματα), Β. Αιγαίου (2 οχήματα) και Πελοποννήσου (10 οχήματα), με υπολειπόμενο κόστος Προμήθειας 3.051.814 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των 96 υπόλοιπων οχημάτων για τις λοιπές πέντε Περιφέρειες, δηλαδή Αττικής (30 οχήματα και 15 Κινητές Μονάδες), Κεντρικής Μακεδονίας (9 οχήματα και 4 Κινητές Μονάδες), Θεσσαλίας (13 οχήματα) και Στερεάς Ελλάδας (10 οχήματα).
Ήδη, έχει εξασφαλιστεί η ένταξη της προμήθειας στο επόμενο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και με την έναρξη του προγράμματος θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Διαγωνισμός
Στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, το ΕΚΑΒ διακήρυξε δημόσιο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό προμήθειας ασθενοφόρων οχημάτων, για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του.
Ο διαγωνισμός αφορούσε σε 167 ασθενοφόρα επειγόντων και 19 κινητών μονάδων ύψους 13.590.000 ευρώ.
Μετά από διαδοχικές, συνεχείς προσφυγές και καταγγελίες μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν, η διοίκηση του ΕΚΑΒ αποφάσισε την προμήθεια των 90 Ασθενοφόρων μέσω των οκτώ από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Πηγή: iatronet


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes