Ιστορίες και πρόσωπα ...με μίζες, μεγαλοδημοσιογράφους και φυλακόβιους...


Ο Κωνσταντίνος. Δαφέρμος δεν υπήρξε ποτέ λάτρης της κοσμικής ζωής. Το αντίθετο μάλιστα, αφού απέφευγε τα ανούσια καλέσματα, τις βαρετές συναναστροφές και ακόμα περισσότερο τις κοσμικές στήλες των περιοδικών και των εφημερίδων.

Ήθελε να κινείται πάντοτε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και κοντά στο παρασκήνιο εκεί όπου αισθανόταν πιο άνετα και φυσικά μπορούσε να εξυπηρετεί καλύτερα τις δουλειές του.
Όταν ήθελε να συναντηθεί με κάποιον άλλον ισχυρό, Έλληνα ή ξένο επιχειρηματία ή κάποιο πολιτικό πρόσωπο δεν επέλεγε ποτέ κάποιο ακριβό εστιατόριο ή άλλο δημόσιο χώρο συνάντησης. Τον προσκαλούσε στο σπίτι του, στο εξαώροφο παλάτι της Βασιλέως Γεωργίου ή αλλιώς «Μέγαρο Δαφέρμου», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσαν την οικεία του επιχειρηματία οι γείτονες του. Για ταξίδια και διακοπές στη Μύκονο, όπου σύχναζε ο βασικός ανταγωνιστής και ορκισμένος εχθρός του, ο ιδιοκτήτης της AXON, Θωμάς Λιακουνάκος, ούτε λόγος. Μάλιστα λέγεται ότι ο Δαφέρμος ήταν τόσο απορροφημένος στη δουλειά του που ξεχνούσε να πάει διακοπές, ενώ οι λιγοστές μέρες απουσίας του από το γραφείο του αφορούσαν πάντα την περίοδο του 15Αύγουστου όπου κατέβαινε στον Αξό Μυλοποτάμου Κρήτης για να δώσει το παρόν στο καθιερωμένο πανηγύρι του χωριού.


Η «κόρη» που παντρεύτηκε τον Γιάννη
Γιατί όμως η είδηση της σύλληψης ενός ανθρώπου που φρόντισε στη ζωή του να περνά απαρατήρητος ξαφνικά προκαλεί αίσθηση στις πριβέ αίθουσες της Αθηναϊκής Λέσχης έως την κλειστή παραλία του ξενοδοχείου Αστέρας της Βουλιαγμένης;
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Spirto, ο δαιμόνιος έμπορος όπλων συνδέεται συγγενικά κατά κάποιο τρόπο, με έναν πολύ γνωστό πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης. Τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και παρουσιαστή του Mega, Γιάννη Πρετεντέρη. Μια σχέση γνωστή σε ελάχιστους, αφού, τόσο ο επιχειρηματίας όσο και ο δημοσιογράφος δεν επεδίωξαν ποτέ να αναδείξουν, την σχέση της συζύγου του τελευταίου με τον ιδιοκτήτη της Scorpion. Μια άγνωστη σχέση που θα παρέμενε …άγνωστη, αν δεν είχαν προηγηθεί οι τελευταίες συνταρακτικές εξελίξεις στη ζωή του 72χρονου επιχειρηματία με την σύλληψη και προφυλάκιση του.


Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, η σύζυγος του κ. Πρεντετέρη, κα. Σάντρα Μπακογιαννοπούλου, κόρη του γνωστού κριτικού κινηματογράφου της ΕΡΤ και της Καθημερινής, Γιάννη Μπακογιαννόπουλου μεγάλωσε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Δαφέρμου. Αυτό συνέβη μετά τον χωρισμό της μητέρας της από τον πρώτο της το γάμο και την σύναψη σχέσεων αργότερα με τον επιχειρηματία οπλικών συστημάτων. Αν και δεν είναι γνωστό αν ο Κ. Δαφέρμος επισημοποίησε ποτέ τον δεσμό του με την μητέρα της δημοσιογράφου Σάντρα Μπακογιαννοπούλου- αμφότεροι προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ- αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μεταξύ των δυο τους αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερα καλή σχέση κι αυτό διότι ο Κ. Δαφέρμος της στάθηκε σαν πατέρας της και ουδέποτε την διαχώρισε από τα υπόλοιπα παιδιά του. Με διακριτικότητα ήταν πάντα εκεί στο πλευρό της φροντίζοντας για τα πάντα, από τα πιο μικρά έως και τα πιο σημαντικά. Εξ ου κι ένα περιστατικό που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες από στόμα σε στόμα στα σαλόνια της κοσμικής Αθήνας και αφορά μια σύναξη πριν πολύ καιρό στο σπίτι ενός γνωστού Αθηναίου, όπου η Σάντρα Μπακογιαννοπούλου είχε συστηθεί με το επίθετο του βιολογικού της πατέρα για να δεχθεί  παρατήρηση από την μητέρα της. « Γιατί συστήνεσαι ως Μπακογιαννοπούλου, αφού δεν σε μεγάλωσε ο Μπακογιαννόπουλος αλλά ο Δαφέρμος» είχε ειπωθεί χαρακτηριστικά, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Όπως και να χει η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης Πρετεντέρης παρά το γεγονός ότι ουδέποτε επιδίωξε να έχει σχέσεις με τον Κ. Δαφέρμο, φέρεται να είναι αρκετά στεναχωρημένος απ’ αυτή την εξέλιξη στη ζωή του επιχειρηματία, αφού δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την σύζυγο του. Και οι δυο τους παρακολουθούν τα καταιγιστικά γεγονότα στην υπόθεση των εξοπλιστικών γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο, με δεδομένο ότι ο έμπορος όπλων έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος και βρίσκεται ήδη στην πτέρυγα των vip κρατούμενων του Κορυδαλλό, μαζί με τον Άκη, τον Σμπώκο και τον Θωμά Λιακουνάκο…

          
Κ2
Δυο ανταγωνιστές, δυο διαφορετικές εταιρείες, δυο μίζες και μια …κοινή προφυλάκιση. Δαφέρμος και Λιακουνάκος προσπαθούν να συνηθίσουν την νέα τους ζωή σε ένα κελί 12 τ.μ. στον Κορυδαλλό έχοντας στην πλάτη τους ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, για την εμπλοκή των εταιρειών Scorpion και ΑΧΟΝ στο φαγοπότι του δημόσιου χρήματος με φόντο τα εξοπλιστικά προγράμματα. Έστω και με διαφορά μερικών ημερών, ο παλιός «Θωμάς» έχει ήδη αρχίσει να προσαρμόζεται, σε αντίθεση με τον νέο «Κώστα» που στα 71 του, αισθάνεται πιο άβολα αναφορικά με την στέρηση της ελευθερίας του! Ο Λιακουνάκος έχει τοποθετηθεί σε ένα κελί που προεκτείνεται από τη VIP πτέρυγα, ενώ έχει την ατυχία να πρέπει να συμβιώσει με άλλους δυο συγκρατούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν άλλο κατηγορητήριο και πολύ χαμηλότερες ποινές. Η διεύθυνση των φυλακών, εσκεμμένα έχει αφήσει σε …απόσταση τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο και από τον Δαφέρμο αλλά και από τον Λιακουνάκο, για να αποφευχθούν ενδεχόμενες συζητήσεις για τις μίζες για τα ραντάρ της Ericsson και τα ρωσικά αντιαρματικά Kornet. O Μr ΑΧΟΝ, εκτός από τις συναντήσεις με τους νομικούς του εκπροσώπους, μίλησε τρεις φορές με την σύζυγό του. Η Νατάσσα Λιακουνάκου, όπως πρώτο το Spirto είχε αποκαλύψει, αν και σοκαρισμένη από τις ραγδσαίες εξελίξεις, δεν εγκαταλείπει τον σύζυγό της, προσπαθώντας σε κάθε επικσεπτήριο να τον στηρίξει ψυχολογικά για να αντέξει μέσα στην φυλακή. Πάντως ιδιαίτερα ανήσυχος φέρεται να είναι και ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, αφού η διακστική έρευνα συνεχίζεται και σύντομα θα ανοίξουν οι λογαριασμοί του εξωτερικού, οι οποίοι αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις.


Οι Ρώσοι «αθωώνουν» τον Δαφέρμο
Από την ημέρα που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου του Κωνσταντίνου Δαφέρμου, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά αναφορικά με τις στενές σχέσεις του Έλληνα εμπόρου όπλων με την Ρωσία. Τώρα, οι διπλωμάτες της Μόσχας, έσπευσαν μέσω διαρροών να χαρακτηρίσουν «θολό» το κατηγορητήριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμερικανικός δάκτυλος προσπαθεί αν ταυτίσει τη Μόσχα με την διαφθορά στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Κάντα για την μίζα των 3 εκ., κάνοντας λόγο για δυο επιταγές των 800.000 ευρώ, εκ των οποίων η πρώτη έφυγε από την Scorpion αλλά δεν κατέληξε στον Κάντα και μια δεύτερη που κόπηκε από την εταιρεία του Δαφέρμου για άλλο παραλήπτη αλλά στο τέλος κατέληξε στον Κάντα, που ως γνωστόν έχει αποφυλακιστεί εδώ και έναν χρόνο.Πηγή: iciao

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes