Ό,τι εξαφάνισαν οι Ψυχάριδες ...θα το πληρώσουμε εμείς με αίμα


Οι λαμογιές του Ψυχάρη, των τοκογλύφων και των πολιτικών που μεσολαβούσαν για να φορτώσουν σ' εμάς το δικό τους φαγοπότι... δεν πάνε στη Δικαιοσύνη. Προωθούνται στη Βουλή των Λαμόγιων για ξέπλυμα.

Λίγος σαματάς να δουλέψουν τα μηχανάκια της AGB κι όλα θα ξεχαστούν. Ό,τι εξαφάνισε ταχυδακτυλουργικά ο Ψυχάρης... θα το πληρώσουν με αίμα οι μεροκαματιάρηδες μετά την κατάργηση του αφορολόγητου.
Διαβάστε για να καταλάβετε την έννοια της λέξης "Νταβατζής" που φέρεται να χρησιμοποίησε πρώτος ο Κωστάκης. Έκτοτε δεν υπήρξε δελτίο ειδήσεων που να έκανε την παραμικρή θετική αναφορά στον Καραμανλή ...συμπτωματικά πάντα.

Γράφει χαρακτηριστικά το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ":



Ο έλεγχος από την επιτροπή γίνεται μετά από εισαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο δανειοδότησης και την διαχείριση των χρημάτων από τον εκδότη
Το πόρισμα για την υπόθεση του κ Σταύρου Ψυχάρη διαβίβασαν στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής οι ορκωτοί λογιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες τα βασικά σημεία του πορίσματος αναφέρουν:
  1. Δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006
  2. Δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών.
  3. Δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων.
  4. Δεν υπάρχει σχέδιο απορρόφησης της ΣΤ.ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ από τη ΔΟΛ Α.Ε.
  5. Δεν υπάρχουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών.
  6. Δεν υπάρχουν τραπεζικά παραστατικά των καταθέσεων των ετών 2007 έως 2012.
  7. Σε δύο διαφορετικές δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και τη σύζυγό του με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο έως και αδύνατο.
  8. Υπάρχουν δηλώσεις για δύο χρήσεις όπου δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων. Από τα ποσά αυτά προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων.
  9. Σε άλλη δήλωση άλλης χρήσης, προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο που οφείλεται στο ότι δηλώθηκαν χαμηλά εισοδήματα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και αύξηση καταθέσεων.
  10. Για το δάνειο των 50 εκατ. από την ALPHA για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρος του δανείου από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση επειδή δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006.
  11. Για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της ALPHA για τα έτη 2012 και 2014 δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, γιατί δεν έχει καταθέσει ο Ψυχάρης τα σχετικά παραστατικά.
Για να θυμηθούμε όμως τις δηλώσεις Καραμανλή. Ακολουθεί άρθρο της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" της 07.10.2004:


Την αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί με τη διαπλοκή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με βουλευτές της Ν.Δ. του Γ΄ Θερινού τμήματος της Βουλής. Παίρνοντας «πάσα» από βουλευτή μέχρι πρότινος δημοσιογράφο, ο οποίος του ζήτησε «να σπάσει αυγά για να γίνει ομελέτα με τον "βασικό μέτοχο"», ο κ. Καραμανλής φέρεται να είπε: «Δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα. Αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά». Λίγο αργότερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, ερωτηθέντες περί της φράσης «νταβατζήδες», υπογράμμιζαν ότι ο κ. Καραμανλής «δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία», σημείωναν όμως ότι ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους βουλευτές έστειλε το μήνυμα ότι θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή, επιβεβαιώνοντας, δηλαδή, την ουσία των λεχθέντων.
Ανάλογο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός και προς τις συντεχνίες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε ότι «θα σπάσουμε αυγά, εκεί που πρέπει, στον OTE, τη ΔΕΗ και την Ολυμπιακή Αεροπορία» ενώ για το Ασφαλιστικό είπε ότι θα αντιμετωπιστεί την επόμενη τετραετία.
Κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν ότι η αναφορά του περί της νομοθετικής «δουλειάς» της κυβέρνησης παραπέμπει στο νόμο για τον «βασικό μέτοχο», ο οποίος σύντομα θα προωθηθεί προς ψήφισιν στη Βουλή. Αναφερόμενος, εξάλλου, στις υποθέσεις που αποστέλλει η Δικαιοσύνη στη Βουλή, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι για όποιες υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής θα προχωράει η διερεύνησή τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και την υπόθεση ντόπινγκ των Ελλήνων αθλητών, όχι όμως και την περίπτωση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Η συνάντηση που «έβγαλε λαβράκι», πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης» στο Μοναστηράκι. Στις παράπλευρες «ειδήσεις» της ανήκει το νέο συντονιστικό όργανο, που θα συγκροτηθεί -προφανώς μετά τα παράπονα των κυβερνητικών βουλευτών περί «αδρανείας τους», αλλά και περί των υπουργών που «κωφεύουν και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο ή όλο είναι σε σύσκεψη»- και θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα υπό τον γραμματέα της K.O. της Ν.Δ. και θα προσπαθήσει να διαδραματίσει συμβουλευτικό ρόλο στην πολιτική των υπουργείων. Στο υπό σύστασιν όργανο θα μετέχουν οι βουλευτές-πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Κατά πληροφορίες, βουλευτές εξέθεσαν στον πρωθυπουργό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις πιέσεις των ψηφοφόρων, που υποβάλλουν συνεχώς «αιτήματα προς ικανοποίηση». «Εγώ είμαι μαζί σας κι εσείς είστε με τους ψηφοφόρους» φέρεται να δήλωσε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έτεινεν ευήκοον ους και στα κατά περίπτωση παράπονα των βουλευτών του, που υπήρξαν, πάντως, ευγενείς και δεν «κάρφωσαν» συγκεκριμένους υπουργούς, αλλά ομίλησαν «γενικώς και αορίστως» για κατόχους οφικίων, οι οποίοι «θεωρούν τους βουλευτές ενοχλητικούς»...

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes