Πάλι άδειασαν τα ταμεία!


Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Υγείας –και μάλιστα κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης- σύμφωνα με το οποίο ζητείται από τα δημόσια νοσοκομεία να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος και να ενημερώσουν για το ύψος τους.

Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Γ.Δ.Ο.Υ. Υπ. Υγείας Θεόδωρου Α. Κοματά. Υπενθυμίζεται ότι η εντολή προς τα νοσοκομεία να αποστείλουν την κατάσταση με τα αποθεματικά τους είχε δοθεί και όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκειμένου να αποπληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Το σχετικό έγγραφο ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, o κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, Νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Η επιβεβαίωση της επείγουσας εντολής. Ημερομηνία 21/4/16, υπογραφή του ΓΔ του Υπ. Υγείας, επίκληση της περσινής ΠΝΠ pic.twitter.com/rTH3VtPsds
Απαντώντας σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:
"Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά.
Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί. 
Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί έναν ατυχή αντιπερισπασμό στην επιτυχία των πρωτογενών πλεονασμάτων, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά από τα νοσοκομεία να υλοποιήσουν την τυπική τους υποχρέωση".

Πηγή: capital.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes