Καίνε βιβλία και έργα τέχνης! ΟΧΙ δεν είναι ΝΑΖΙ! [Βίντεο]

"Εκεί όπου καίνε βιβλία, μία μέρα θα καίνε και ανθρώπους" - Heinrich Heine, 1836


Προς το τέλος του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, μόλις ο Νέλσον Μαντέλα απελευθερώθηκε από τη φυλακή, οι του ANC άρχισαν να μυρίζονται ότι θα τους επιτραπεί να κατέβουν στις επόμενες εκλογές και άρχισαν να εντείνουν τις επιθέσεις τους στους μετριοπαθείς Μαύρους και να τους σκοτώνουν με την μέθοδο του necklacing (κολιέ).


Necklacing είναι ένας βασανιστικός τρόπο θανάτωσης. Τα θύματα καίγονται ζωντανά, όταν τα βάζουν μέσα σε λάστιχα γεμάτα βενζίνη και στη συνέχεια τους βάζουν φωτιά.
Όλα αυτά είχαν στόχο να εκφοβίσουν τους Μαύρους για να ψηφίσουν υπέρ του ANC. Περισσότεροι Μαύροι έχασαν τη ζωή τους στα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας του 1994, από ό, τι κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας, με αναλογία περίπου 7:1. Εάν όχι και μεγαλύτερη.
Η Γουίνι Μαντέλα, τότε σύζυγος του κομμουνιστή τρομοκράτη Μαντέλα, ήταν επικεφαλής των τρομοκρατών του ANC κατά τη διάρκεια του 1980. Αυτή και ο φυλακισμένος σύζυγός της σχεδίαζαν πώς να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο για να διατηρηθεί μια ταραχή χαμηλού επιπέδου στην χώρα - όχι μόνο για να εκφοβίσουν τους Μαύρους, αλλά για να αναγκάσουν τους Λευκούς να παραχωρήσουν τη χώρα.
Και αυτό λειτούργησε.
Όπως είπε η Winnie το 1986: «Με τα σπιρτόκουτά μας και τα κολιέ μας θα απελευθερώσουμε τη χώρα αυτή».



Διάβασε: 


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - ειδικά τα διεθνή - έκαναν τα στραβά μάτια στη βία Μαύρων κατά Μαύρων κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάτι που θα ξέφευγε από το σενάριο του καλού ANC και των κακών λευκών.
Καθ’ όλη τη δεκαετία του 1980, το ANC και άλλες κομμουνιστικές ομάδες της χώρας χρησιμοποίησαν την εκστρατεία που είχε ως σύνθημα «Απελευθέρωση πριν την Εκπαίδευση» για να προκαλέσουν χάος στη χώρα. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, μαύρα παιδιά δεν έλαβαν καμία εκπαίδευση. Ήταν πολύ απασχολημένα στο να πυρπολούν τα σχολεία και τις βιβλιοθήκες τους.
Αυτή είναι η πιο πιθανή αιτία ότι ολόκληρη γενιά έπρεπε να στηριχθεί στην κυβέρνηση του ANC για να βρει δουλειές για τις οποίες δεν είχε τα προσόντα. Ο  Μαντέλα φρόντισε να εφαρμοστεί η ρατσιστική πολιτική προσλήψεων της «θετικής δράσης».



Έτσι, πρώτα το ANC ενθάρρυνε το κάψιμο των σχολείων και μετά έφερε την πολιτική των προσλήψεων ώστε να δοθούν στους αγράμματους θέσεις εργασίας.
Ως εκ τούτου, η χώρα βρίσκεται σε ένα χάος. Υψηλή ανεργία, ανεξέλεγκτη κυβερνητική διαφθορά, απάτη και κλοπή. Πολλοί ειδικευμένοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την χώρα και προσφέρουν τις δεξιότητές τους προς όφελος άλλων χωρών.
Και τώρα που οι Μαύροι σιγά-σιγά αρχίζουν να αμφισβητούν την κυβέρνησή τους - είναι η ώρα – καθώς πλησιάζουν και οι εκλογές - το ANC να μεταθέσει την ευθύνη για τις αποτυχίες τους, σε ποιους άλλους, από τους Λευκούς.




Έτσι, την περασμένη εβδομάδα οι Μαύροι στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν έκαψαν έργα τέχνης, βιβλία, λογοτεχνία, ζωγραφική και οτιδήποτε συνδέεται με το «Λευκό διάβολο» που τους καταπίεζε, με υποκινητή ένα κίνημα που ονομάζεται "Rhodes Must Fall".
Αναφέρονται στον Βρετανό επιχειρηματία, πολιτικό και ιδρυτή της Ροδεσίας, Σεσίλ Ρόουντς. Τον περασμένο Απρίλιο ένα άγαλμά του στο Κέιπ Τάουν αποκαθηλώθηκε από αυτή την ομάδα.




Στο παρακάτω βίντεο τους βλέπουμε να χορεύουν και να τραγουδούν γύρω από μια φωτιά, που καίει τα "βιβλία του Λευκού Διαβόλου".



Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes