Οι Ευρωπαίοι γεωργοί βρίσκονται σε αναμονή για την άρση του Ρωσικού εμπάργκο τροφίμων


Οι συνδικαλιστές παραγωγοί των  γεωργικών προϊόντων της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εργαστεί ενεργά για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία ήρε την απαγόρευση για την προμήθεια τροφίμων.

Σύμφωνα με τους αγρότες, η κατάσταση του κλάδου παραγωγής παραμένει κρίσιμη, οπότε η άρση του εμπάργκο θα πρέπει να είναι ένας από τους κύριους στόχους των Ευρωπαίων αξιωματούχων, έγραψε La France Agricole.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση των Γεωργών και των Γεωργικών συνεταιρισμών Copa-Cogeca κάλεσε την Επιτροπή να θέσει τέλος στο ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές τροφίμων, γράφει InoTV [1] όπως  αναφέρεται στην La France Agricole. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή η δήλωση των εκπροσώπων τους έγινε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας των ευρωπαϊκών χωρών.
Η Copa-Cogeca Υπενθυμίζει ότι ο Ευρωπαϊκός γεωργικός τομέας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης, Henri Brishara, οι τιμές του κρέατος είναι  κάτω από το επίπεδο που ήταν  πριν από 11 χρόνια, και για το γάλα οι τιμές  έχουν μειωθεί περισσότερο από 40% σε σχέση με πέρυσι.
"Ανοίξτε ξανά την αγορά - αυτό είναι  που πρέπει να  γίνει σε προτεραιότητα στην ΕΕ» - όπως γράφει  η γαλλική έκδοση.

Κυρώσεις επί των κυρώσεων 
Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Ιουλίου 2014, η ΕΕ και οι ΗΠΑ από το σημείο των κυρώσεων έναντι ορισμένων προσώπων και εταιρειών  έχουν μετακινηθεί σε περιοριστικά μέτρα κατά ολόκληρους τομείς της ρωσικής οικονομίας. Σε απάντηση, η Ρωσία περιόρισε τις εισαγωγές των προϊόντων διατροφής και, στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2015, παρέτεινε τη διάρκεια του εμπάργκο - μετά την ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της απευθείας γραμμής ( που είχε ο Πούτιν με τον λαό της Ρωσίας), τον Απρίλιο του 2016 ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι σε περίπτωση περαιτέρω περιορισμούς θα επεκτείνει τα  αντίποινα των κυρώσεων της Ρωσίας. Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία θα εφαρμόζει στις χώρες της Δύσης εμπάργκο τροφίμων, εφόσον δεν ακυρώνουν τις  αντι-ρωσικές  κυρώσεις.
'Θα πρέπει να  έρθουν  και να μας πουν, ας βάλουμε επιτέλους ένα τέλος σε όλα αυτά, γιατί τίποτα δεν πηγαίνει καλά, όλα πηγαίνουν προς το χειρότερο» - δήλωσε ο Μεντβέντεφ  σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time.
Το καλοκαίρι, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει  την επόμενη συζήτηση για την επέκταση των αντι-Ρωσικών  κυρώσεων. Στα τέλη Απριλίου, οι Γάλλοι  βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση ψήφισαν  υπέρ του ψηφίσματος που καλεί  να ακυρώσουν τις  αντι-ρωσικές  κυρώσεις. Για αυτό ψήφισαν   55 βουλευτές και απαιτούντο  50.
Την πρόταση την  υπέβαλε ένα  μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Thierry Mariani. Σε μια συνέντευξη με το RT, είπε ότι για την  Γαλλία ήρθε η στιγμή της αλήθειας, και η Ευρώπη πρέπει να δείξει στην Ουκρανία, ότι δεν είναι πλέον όμηρος των αρχών του Κιέβου,  στην επέκταση των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.
Και στις αρχές Μαΐου για να ακυρώσουν τις αντι-ρωσικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε και  η ομοσπονδιακή πολιτειακή κυβέρνηση της Κάτω Αυστρίας. Σύμφωνα με τους πολιτικούς, αυτά τα περιοριστικά μέτρα είναι ακατάλληλα και επιβλαβή, καθώς με αυτά έχουν  πληγεί οι  τοπικοί  παραγωγοί. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Αυστρίας βλέπουν  τη Ρωσία ως ένα σημαντικό εταίρο με τον οποίο θέλουν να οικοδομήσουν  τις σχέσεις τους. Προηγουμένως, για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας τάχθηκαν τα μέλη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Γερμανίας  "Εναλλακτική για τη Γερμανία”. Είπαν ότι οι αντι-ρωσικοί περιορισμοί δίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στη Γερμανική οικονομία.

Πηγή: tokoutsavaki/russian.rt.com

Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes