Ο Ολάντ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να διατηρήσει την επίμαχη εργατική μεταρρύθμιση παρά τις διαμαρτυρίες

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ © EPA / GONZALO FUENTES / POOL, αρχείο
ISE-Shima / Ιαπωνία, 27 Μαΐου / TASS. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σταθερή την πρόθεσή του να μεταρρυθμίσει την εργατική νομοθεσία που οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. 
Σχετικά με αυτό, όπως ενημερώνει AFP, ο ίδιος δήλωσε σε μια συνέντευξη του στον τύπο μετά από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 7 στο Ιαπωνικό Εθνικό πάρκο ISE-SIM.
«Εγώ θα επιμείνω (σχετικά με τις επιδόσεις του), γιατί πιστεύω ότι είναι μια καλή μεταρρύθμιση», - δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης. Σημείωσε ότι στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων, το κύριο καθήκον της εκτελεστικής εξουσίας κατά κύριο λόγο είναι η εξασφάλιση «της ελεύθερης κυκλοφορίας» στην χώρα και «η καλή λειτουργία της οικονομίας».
Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία τα συνδικάτα, που συμμετέχουν σε απεργίες, συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT), της Ηνωμένης Ομοσπονδίας των συνδικάτων (EFP), και του συνδικάτου 'Αλληλεγγύης' (Solidaires) και άλλων, εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία ζητούν να ενταθεί η δράση τους.
«Οι οργανισμοί ενθαρρύνουν να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τις διαδηλώσεις, την αύξηση και την υποστήριξη της συντονισμένης δράσης από τους εργαζόμενους στις γενικές συνελεύσεις», - δηλώνει το κείμενο τους.
Νωρίτερα αυτό το έτος, το κυβερνών Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει προτείνει την απελευθέρωση των εργασιακών νόμων για την ενθάρρυνση των Γαλλικών επιχειρήσεων για να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας σε ένα περιβάλλον όπου η ανεργία στη χώρα έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα του 10% του ενεργού πληθυσμού.
Η Μεταρρύθμιση, ιδίως, περιλαμβάνει την απλούστευση της διαδικασίας για την απόλυση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε περίπτωση οικονομικών δυσκολιών, καθώς και τη δυνατότητα των εργοδοτών να αυξήσουν τις ώρες εργασίας των εργαζομένων και τη μείωση των επιβαρύνσεων για τις υπερωρίες. Χωρίς εξαίρεση, όλα τα Γαλλικά συνδικάτα έχουν χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο μια «ιστορική οπισθοδρόμηση» και κάλεσαν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση. Ως αποτέλεσμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχουν συγκλονίσει τη Γαλλία για τρεις μήνες. Υπάρχει δυσαρέσκεια στην κοινωνία την ίδια στιγμή με φόντο την αυξανόμενη απροθυμία των αρχών να κάνουν παραχωρήσεις.


Πηγή: tokoutsavaki/tass.ru


Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes