Ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων κέρδισε την εκλογή του Προέδρου της Αυστρίας

Τελικά το μαγείρεμα έγινε με τις δια αποστάσεως ψήφους



Ο Ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην αρχηγός της ομάδας των Πρασίνων, Αλέξανδρος van der Bellen κέρδισε την εκλογή του Προέδρου της Αυστρίας, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων, κέρδισε το 50,3%.
Η διαφορά μεταξύ των διεκδικητών ήταν λίγο πάνω από τις 31 χιλιάδες ψήφοι στους 4,6 εκατομμύρια ψηφοφόρους.
Ο υποψήφιος του Δεξιού Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας Norbert Hofer παραδέχτηκε την ήττα του. Η σχετική δήλωση του δημοσιεύτηκε στην σελίδα του στο Facebook. «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Φυσικά, είμαι αναστατωμένος, σήμερα θα ήμουν ευτυχής να ασχοληθώ με την υπέροχη χώρα μας, ως πρόεδρος.' - Έγραψε ο Hofer.
Με τη σειρά του, van der Bellen ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ομάδα των Πρασίνων και την πρόθεσή του να είναι "μη-ακτιβιστής " ο Πρόεδρος της Αυστρίας. «Θα το κάνω, φυσικά, θα είμαι Πρόεδρος μη-ακτιβιστής για όλους τους Αυστριακούς, για όλους τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα. Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι να ανασταλεί η ιδιότητα μου ως μέλους του κόμματος, «, είπε.
Η προσέλευση στις εκλογές ήταν σχεδόν 68%.
Ο νυν πρόεδρος Χάιντς Φίσερ, ο υφιστάμενος από το 2004, θα παραδώσει την εξουσία στον διάδοχό του στην τελετή εγκαινίων του Ιουλίου.
Οι Αυστριακοί επέλεξαν από έξι υποψήφιους για το αξίωμα του Fisher. Για το υψηλότερο αξίωμα της Δημοκρατίας της Αυστρίας αγωνίστηκαν τρεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένου της πρώην Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου της Αυστρίας Irmgard Griess, δύο εκπροσώποι των κυβερνώντων κομμάτων και ο υποψήφιος από την δεξιά αντιπολίτευση του Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας.
Οι Πολιτικοί αναλυτές και οι κοινωνιολογικές υπηρεσίες σημείωσαν ότι μόνο τρεις υποψήφιοι είχαν μια ρεαλιστική πιθανότητα να περάσουν στο δεύτερο γύρο. Εκτός από τον van der Bellen, που ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν το 25-30% των ψηφοφόρων ήταν ο Hofer και η Griess, οι οποίοι ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο υποστήριξης στο 20%.
Οι εκλογές διεξήχθησαν με φόντο πτώση αξιοπιστίας τα τελευταία χρόνια για τα κυβερνώντα κόμματα. Έτσι, οι εκπρόσωποι αυτών για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Στον Ρούντολφ Hundstorfera από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αυστρίας – έδωσαν 11.72% ψήφους, στον Andres Kohl από το Αυστριακό Λαϊκό κόμμα -11.43%. Για τον ανεξάρτητο υποψήφιο και εκατομμυριούχο, Ρίχαρντ Lugnera ψήφισε μόνο το 2.48% των Αυστριακών.


Πηγή: tokoutsavaki/tass.ru


Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes