Μεγάλος αριθμός θυμάτων στα Δυτικά της Συρίας...


Μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις συνέβησαν στις πόλεις της Συρίας Jableh και Ταρτούς στην ακτή της Μεσογείου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 78 άτομα. Η αστυνομία είπε ότι τα θύματα είναι περισσότερα από 100.

Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, σε μια τοποθεσία στο προάστιο του Jableh, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην πόλη της Λατάκια συνέβησαν τέσσερις εκρήξεις.
Την Ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις ανέλαβε ταυτόχρονα η ριζοσπαστική ομάδα της φιλο Τουρκικής οργάνωσης " Ahrar Al-Sham" και η τρομοκρατική οργάνωση του ισλαμικού κράτους «(απαγορευμένη στην Ρωσική Ομοσπονδία).

Η απάντηση των αρχών 
Το Συμβούλιο των Υπουργών της Συρίας καταδικάζει έντονα τις «τρομοκρατικές επιθέσεις στην Jableh και στην Ταρτούς, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο δεκάδων πολιτών». Όπως αναφέρθηκε από το κανάλι «Surya», σε μια συνεδρίαση της κυβέρνησης, δόθηκε προσοχή για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τις ένοπλες συμμορίες στο Χαλέπι με όλμους στις συνοικίες Shiite Nobul′ και Al-Zahra, όπου υπάρχουν επίσης νεκροί.
Ο πρωθυπουργός Wael Αλ-Hal′ki τόνισε ότι «αυτές οι εκρήξεις και οι επιθέσεις δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την υποστήριξη κάποιων, οι οποίοι χρηματοδοτούν και προμηθεύουν με όπλα τους μαχητές.» « οι Τρομοκράτες σπέρνουν θάνατο και την καταστροφή στη γη της Συρίας υποστηριζόμενοι από τα ξένα αφεντικά τους “, είπε.
Με τη σειρά του, ο υπουργός Awqaf (Θρησκευμάτων) Mohammad Abdul Sattar αλ-Σαγιέντ είπε σε μια ζωντανή εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι «Surya», ότι «οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ειρηνικές πόλεις στις ακτές της Συρίας στοχεύουν να υπονομεύσουν την εθνική ενότητα και να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο.' «Αυτές οι ειδεχθείς επιθέσεις κατά του συριακού λαού πρέπει να απαντηθούν με συσπείρωση γύρω από τις ένοπλες δυνάμεις μας, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέες νίκες στο μέτωπο», - είπε. Ο Υπουργός σημείωσε ότι «οι γιοι της Συριακής ακτής ηρωικά πολεμούν τους τρομοκράτες σε όλα τα μέρη της Συρίας.' 'Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τρομοκράτες επέλεξαν τους στόχους της Λατάκια και της Ταρτούς», - τόνισε.

Κατάπαυση του πυρός
Νωρίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα για την υποστήριξη την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία από τα μεσάνυχτα της 27 Φεβρουαρίου. Το έγγραφο, που εκπονήθηκε από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έλαβε την υποστήριξη όλων των 15 κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Στο ψήφισμα 2268 που εγκρίθηκε ορίζει ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι ομάδες της αντιπολίτευσης αποδέχονται τους όρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατάπαυση των εχθροπραξιών. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας απαίτησαν από τα μέρη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και οι μάχες σταμάτησαν 'τα μεσάνυχτα της 27, Φεβ, 2016'.




Πηγή: tokoutsavaki/tass.ru


Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes