Οι Διαμαρτυρίες κατά της μεταρρύθμισης της εργασίας θέτουν την Γαλλία στο χείλος της καταστροφής [Βίντεο]


Στην Γαλλία, οι διαμαρτυρίες απειλούν να την μετατρέψουν σε μια οικονομική καταστροφή. Λόγω των απεργιών στα διυλιστήρια, τελειώνουν τα καύσιμα στη χώρα. Περισσότερα από 800 βενζινάδικα είναι κλειστά, και άλλα τόσα θα παύσουν να εργάζονται μέσα στις επόμενες ώρες.





Όταν δεν θέλουν να διαπραγματευτούν, και οι λέξεις δεν υφίσταται πλέον, οδηγούνται σε δυναμικής λύσεις. Η αστυνομία έχει απομακρύνει τα οδοφράγματα που εμπόδιζαν την είσοδο σε ένα από τα διυλιστήρια πετρελαίου στο νότιο τμήμα της Γαλλίας.
Για το κύμα της διαφημιστικής εκστρατείας στο Διαδίκτυο υπάρχουν ανακοινώσεις: '. Δέκα λίτρα για € 2,000' Το αστείο, βέβαια, αλλά ο Manuel Βαλς, ο οποίος επιμένει στην ανάληψη μιας μη δημοφιλούς μεταρρύθμισης εργασίας, και είναι σαφές ότι δεν αστειεύεται. Ο ίδιος έχει αναγκαστεί να αντιδράσει αυστηρά, ευρισκόμενος σε μια επίσκεψή στο Ισραήλ Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να ξεμπλοκάρει όλα τα κατειλημμένα αντικείμενα και θα συνεχίσει ταυτόχρονα να δρα με σκληρότητα.
Είναι δύσκολο να βρει κανείς βενζίνη στην πόλη. Οι αντλίες που γεμίζουν τα αυτοκίνητα έχουν την επιγραφή 'δεν λειτουργεί', σε ένα τερματικό πληρωμής είναι γραμμένο ότι δεν μπορεί κανείς να πάρει περισσότερα από 30 λίτρα σε μία δεξαμενή. Το πότε θα έλθουν τα καύσιμα - κανείς δεν ξέρει.
Στην είσοδο καταστήματος που πουλάει βενζίνη υπάρχει, επίσης, η επιγραφή-'. Είναι άδεια η δεξαμενή 'Ένας εργαζόμενος ο οποίος απαντά στις ερωτήσεις της ημέρας στους δυσαρεστημένους οδηγούς, όπου ήλθαν για να πάρουν καύσιμα. «Πότε θα γίνει η προμήθεια, - ρωτούν -. Μπορούμε να πωλήσουμε 15-20 λίτρα στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και όχι περισσότερα από 150 λίτρα για τα φορτηγά έτσι ώστε ο καθένας να πάρει τουλάχιστον λίγο'
Οι αρχές διαβεβαίωσαν: αποθέματα της χώρας σε περίπτωση αποκλεισμού θα είναι αρκετά για τρεις εβδομάδες, αλλά χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες, και τα βενζινάδικα που εργάζονταν σχεδόν έκλεισαν.
«Έχω τρεις ημέρες που δεν έχω καθίσει στο αυτοκίνητο, δεν υπάρχει βενζίνη τα καταφέρνω γιατί δουλεύει το μετρό και τα λεωφορεία, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα.' - Λέει ένας κάτοικος της περιοχής.
Από τους περίπου δύο χιλιάδες σε σύνολο σταθμούς φυσικού αερίου στη Γαλλία, το ένα τρίτο έχει ήδη κλείσει. Τρία διυλιστήρια πετρελαίου της εταιρείας από τα πέντε σταμάτησαν. Οι άνθρωποι, από τις απλές οργανωμένες διαδηλώσεις που έκαναν για δύο μήνες, έχουν περάσει σε πιο ευαίσθητα μέτρα, στην προσπάθεια τους να ακυρώσουν την μεταρρύθμιση εργασίας.
«Νομίζω ότι - δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας των Γάλλων Pascal Galeoti – η λύση θα ήταν να είχαμε μια κυβέρνηση που να σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και να λαμβάνει υπόψη την κοινή γνώμη Επειδή το 75% ήταν υπέρ της κατάργησης της εργατικής νομοθεσίας δεν έχουμε άλλους τρόπους για να τους δώσουμε να το καταλάβουν! '.
Ο Manuel Valls δεν προτίθεται να υποχωρήσει. Τα Συνδικάτα επίσης. Η κατάσταση βρίσκεται σε αδιέξοδο, η απροθυμία των πλευρών να τα βρουν δημιουργεί ακόμα περισσότερο τριβές στην πέμπτη Δημοκρατία.



Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes