Α. Ανδρόνικος: Τι είναι ο Μπολσεβικισμός (32ο Μέρος, 11.03.1925)

Για να μάθει ο Ελληνικός Λαός


Η σημερινή κατάσταση της Σοβιετικής Ρωσίας – Η Πείνα μαστίζει τους Εργάτες – Στις ξένες Αποστολές αποστέλλονται Τρόφιμα από το Εξωτερικό – Η Έκλυση των Ηθών

Επιμέλεια: Βασίλειος Ι. Κετσεκιουλάφης
Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος

ΛΒ’


Του κ. Α. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ
τέως Γ. Πρόξενου στην Πετρούπολη

Ποια είναι σήμερα η κατάσταση της Ρωσίας; Στο ερώτημα αυτό απαντούν εύγλωτα οι κάτωθι απολύτως αυθεντικές και νωπές μαρτυρίες:
1) Ο νέος πρεσβευτής της Βαλλίας στη Μόσχα κ. Ερμπέττ, αφιχθείς πριν από ένα μήνα στην σοβιετική πρωτεύουσα, ζήτησε από την Κυβέρνησή του να του αποστείλει από την Γαλλία τρόφιμα για την οικογένειά του και για τις οικογένειες των υπαλλήλων της πρεσβείας («Ματέν» της 19 Φεβρουαρίου ε.ε.).
2) Η έκθεση της πενταμελούς επιτροπής του αγγλικού εργατικού κόμματος, η οποία μετέβη στη Ρωσία για να μελετήσει την πραγματική κατάσταση, τονίζει την απόλυτη έκλυση των ηθών. Κυβερνητικά νοσοκομεία ενεργούν εκτρώσεις γιατί δήθεν τα καθήκοντα της μητρότητας δεν πρέπει να απασχολούν τις Ρωσίδες. Αυτά τα κρατικά ξενοδοχεία είναι εστίες όχι μόνο κοινωνικής διαφθοράς, αλλά και όλων των αφροδίσιων νόσων («Μόρνιγκ Πόστ» της 22 Φεβρ. ε.ε.).
3) Κάθε μέρα σχεδόν αναγγέλλονται δολοφονίες αντιπροσώπων των Σοβιέτ σε διάφορα χωριά της Ρωσίας. Έκτακτα μέτρα ελήφθησαν για την προστασία των κομμουνιστών πρακτόρων. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού θα θεωρούνται στο εξής αλληλέγγυα υπεύθυνοι («Πράβδα» της 30 Ιανουαρ. ε.ε.).
4) Κατά την σύνοδο στην Τυφλίδα του Κεντρικού Εκτελεστικού Κομιτάτου του ρωσικού μπολσεβικικού Κόμματος (4 Μαρτίου ε.ε.) ο σύντροφος Καλίνιν ανήγγειλε ότι ο γεωργικός φόρος θα ελαττωθεί κατά 25%. Είναι προφανές ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για να κατευνάσει την αγανάκτηση του αγροτικού πληθυσμού, που εκδηλώνεται από τις αθρόες δολοφονίες.
5) Κατά την ίδια σύνοδο ο σύντροφος Ρύκωφ δήλωσε ότι οι σπαρμένες γαίες κατά το 1924 είναι κατ’ έκταση τα 80% των προπολεμικών. Η βιομηχανική παραγωγή έφτασε τα 60% της προπολεμικής. Της ελαφριάς βιομηχανίας, είναι ανώτερη, αλλά της βαριάς έφτασε μόνο το 33% της προπολεμικής. Οι αριμοί αυτοί δίνουν εικόνα της ανεργίας και της δυστυχίας η οποία μαστίζει τους Ρώσους εργάτες.
6) Οι ανακοινώσεις του συντρόφου Ρύκωφ ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις δηλώσεις του εδώ πρεσβευτή της μπολσεβικικής Ρωσίας, επιφανούς Ισραηλίτη κ. Ζαρμπίνοβιτς (Ουστίνωφ) που ανακοίνωσε στον «Ελεύθερο Λόγο» της 16ης Φεβρουαρίου ε.ε. τους εξής αποκαλυπτικούς αριθμούς:
Γαιάνθρακας: 1913 1.700 εκατομμύρια πούτια 1920 466 εκατομ. 1991 487 εκατομ. 1922 523 εκατομ. 1923 741 εκατομ. 1924 833 εκατομ. Για δε το 1925 υπολογίζεται σε 921 εκατομμύρια πούτια.
Νάφθα: 1913 548 εκατομ. Πούτια, 1920 466 εκατομ. 1921 239 εκατομ. 1922 293 εκατ. 1923 328 εκατ. 1924 380 εκατομμύρια. Για το 1925 υπολογίζεται σε 417 εκατ. Πούτια.
Μεταλλουργία: Σίδηρος 1913 256 εκατομ. Πούτια, 1923 23 εκατομ. 1924 46 εκατομ. Πρόβλεψη 1925 57 εκατομ. Χάλυβας: 1913 214 εκατομ. πούτια, 1923 33 εκατομ., 1924 44 εκατομ. πρόβλεψη 1925 56 εκατομ. Χυτοσίδηρος: 1913 260 εκατ. Πούτια, 1923 44 εκατ., 1924 70 εκατομ, πρόβλεψη 1925 79 εκατομ.
7) Είναι περιττό να αναπτύξω ότι η λέξη «ελευθερία» είναι κάτι άγνωστο στον μπολσεβικισμό που συμβολίζει την πλέον αιμοσταγή τυραννία. Επειδή όμως ο διακεκριμένος Εβραίος διπλωμάτης μίλησε περί «ελεύθερων εκλογών, στις οποίες λαμβάνουν μέρος και οι έμποροι» σημειώνω ότι έλαβα επιστολή δύο Ελλήνων από τη Ρωσία, πρώην δημοσίων υπαλλήλων των Σοβιέτ, που αφίχθησαν εδώ, του κ. Μ. Ν. Δελαγραμμάτη (τέως μέλους του εργατικού σωματείου «Ραμποτπρός» εκπαιδευτικών υπαλλήλων υπ’ αριθ. 2369) και του κ. Δ. Τσεβελάκου (τέως μέλους του εργατικού σωματείου «Σοβραμποτνικώφ» δημοσίων υπαλλήλων) οι οποίοι μου γράφουν: 
«Το 65ο άρθρο του Συντάγματος των Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών λέει:
‘Δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι: α) πρόσωπα που κατέφυγαν στη μισθωτή εργασία για να καρπωθούν όφελος, β) πρόσωπα που ζουν από εισοδήματα που δεν προέρχονται από φυσική εργασία ή  από τόκους του κεφαλαίου τους απ’ οποιοδήποτε εισόδημα ή επιχείρησης και γ) οι μοναχοί και θρησκευτικοί λειτουργοί κλπ. κλπ.’
Πώς ο κ. Ουστίνωφ συμβιβάζει τον ισχυρισμό του με την παράγραφο 2 του συντάγματος που αφορά τους εμπόρους και τους μικροεπαγγελματίες;»
Το κείμενο είναι σαφές. Ατομικές ελευθερίες δεν υπάρχουν πλέον στη Ρωσία, όπως τόνιζε και ο τέως υπουργός των Εξωτερικών της Αμερικής κ. Χιουζ στην χθες δημοσιευθείσα επιστολή του.





Αυτή είναι εν συντομία η σημερινή κατάσταση της Ρωσίας του μπολσεβικισμού:

Οικονομική Αποσύνθεση. Ηθική Αποσύνθεση. Αφόρητη Τυραννία
Αφόρητη δυστυχία των εργατών και αγροτών εν ονόματι των οποίων διαρκώς μιλάνε οι Εβραίοι δικτάτορες της Μόσχας, όντως τα 99% είναι επιπλέον άνθρωποι των γραμμάτων που εκτελούν διαταγές των εβραϊκών οργανώσεων, ουδέποτε δεν υπήρξαν εργάτες ή αγρότες. Αυτό είναι το τραγικό αποτέλεσμα, στο οποίο οδήγησε η θυσία 20 εκατομμυρίων Ρώσων και 8 ½ τρισεκατομμυρίων δραχμών. Ούτε επιτρέπεται σε λογικό και δίκαιο κριτή να κρίνει επιεικώς το πείραμα των ερυθρών τυράννων, ισχυριζόμενοι ότι είχαν μεν αυτή τη καλή θέληση να εργαστούν για την ευημερία του ρωσικού λαού και γι’ αυτό προκάλεσαν τις θυσίες αυτές, αλλά απέτυχαν. Η ληστρική ιδιοτέλεια των Εβραίων δικτατόρων, την οποία τόσο αυστηρά στιγμάτισε η μαρτυρική και ηρωική γριά Μπρεσκόβσκαγια, αποδεικνύει πασιφανώς ότι δεν είχαν ούτε έχουν την ελάχιστη διάθεση να εργαστούν υπέρ της Ρωσίας. Απλώς εκτελώντας διαταγές της «αόρατης εβραϊκής δικτατορίας του κεφαλαίου», για την οποία μίλησα, θέλησαν και πέτυχαν να διαλύσουν και να ληστέψουν έναν μεγάλο χριστιανικό λαό. Άλλωστε οι ζώντες στη Ρωσία και μελετώντες εκ του σύνεγγυς τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων 25 ετών, γνωρίζουν ότι και η ήττα της Ρωσίας κατά τον ΡωσοΙαπωνικό πόλεμο είναι κυρίως έργο Εβραίων κεφαλαιούχων και μάλιστα του περίφημου δισεκατομμυριούχου βαρώνου Γκίνσμπουργκ, ο οποίος είχε οργανώσει θαυμάσια κατασκοπεία υπέρ των Ιαπώνων, διακριθέντων όχι μόνο για την ανδρεία αλλά και για την θαυμάσια τους οργάνωση.
Αυτή η εξωτερική πολιτική των Σοβιέτ, φιλογερμανική, φιλοκεμαλική και φιλοβουλγαρική παρά την αρχή των Εθνοτήτων, λυσσωδώς δε μισελληνική, ενισχύει όλα τα λοιπά δεδομένα, τα οποία πείθουν ακράδαντα ότι ο κομμουνισμός, εφεύρεση εβραϊκή, ενισχύεται από τους Εβραίους κεφαλαιούχους για να προκαλεί αναστατώσεις, από τις οποίες αυτοί θα αποκομίζουν κάθε φορά κέρδη τεράστια. Οι ηλιθιότητες, οι ανηθικότητες, οι αδικίες τις οποίες διαπράττει η περίφημη ευρωπαϊκή διπλωματία αποτελούν αίνιγμα, του οποίου η εξήγηση βρίσκεται μόνο στο γεγονός ότι όλες οι Κυβερνήσεις της γης ενεργούν λιγότερο καθ’ υπόδειξη των συμφερόντων των λαών αυτών και περισσότερο κατ’ επιταγή των αόρατων εβραίων κεφαλαιούχων.
Σε αυτούς που αμφιβάλλουν περί αυτού υπενθυμίζω ότι ήδη κατά το 1846 ο λόρδος Μπέικονσφιλντ έγραφε ότι «ο κόσμος διοικείται, όχι από τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία οι άνθρωποι νομίζουν, αλλά από άλλα τα οποία μένουν στα παρασκήνια».
Αυτός δε ο Μπίσμπαρκ, επανειλημμένα τόνισε ότι υπάρχουν «αόρατες και ακαθόριστες δυνάμεις, με τις οποίες πρέπει να συμβαδίζει κανείς εάν θέλει να επιτύχει». Πολλές φορές αστειευόμενος έλεγε ότι πωλήθηκε στον Σατανά (υπονοώντας τον Εβραίο δισεκατομμυριούχο Ρότσιλντ) αλλά πρόσθετε ότι αυτός ήταν από τη Φραγκφούρτη …άρα Γερμανός.
Πρόσφατα ακόμη ο Ράτεναου (1921) ομολόγησε ότι «τον κόσμο διευθύνουν 300 άνθρωποι άγνωστοι στους λαούς, αλλά γνωριζόμενοι καλώς αναμεταξύ τους».
Δυστυχώς οι λαοί, των οποίων οι διανοούμενοι είτε από αμάθεια, είτε από ιδιοτέλεια, προσδένονται στο άρμα ολέθριων ουτοπιών, όπως ο κομμουνισμός, παρασύρονται αλυσόδετοι απ’ αυτές στον φρενήρη δρόμο του.
Στους Έλληνες εργάτες, στον Ελληνικό λαό και εν γένει σε όλη την ανθρωπότητα δεν θα μπορούσε κανείς να ευχηθεί τίποτα καλύτερο από το να εμβαθύνουν στα πραγματικά αίτια της φρικτής τραγωδίας του ρωσικού λαού, της οποίας δεν γνώρισε ανατριχιαστικότερη η ιστορία του πολιτισμού. Ακλουθώντας την μελέτη αυτή να αντιτάξουν την ισχυρή, την ρωμαλέα, την νικηφόρα αντίδραση, την οποία οι υγιείς οργανισμοί αντιτάσσουν στα μικρόβια. Γιατί χωρίς την αντίδραση αυτή οι λαοί θα αποδείξουν ότι στερούνται ζωτικότητας, και αντίληψης, ότι είναι ποίμνια, ότι έχουν τόσο διαφθαρεί, τόσο αποσυντεθεί, ώστε δικαίως να ζητά το εβραϊκό κεφάλαιο να τους υποτάξει στο ιδεώδες της κοσμοκρατορίας του.
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ




Διαβάστε επίσης:
1ο Μέρος               11ο Μέρος               21ο Μέρος               31ο Μέρος
2ο Μέρος               12ο Μέρος               22ο Μέρος
3ο Μέρος               13ο Μέρος               23ο Μέρος
4ο Μέρος               14ο Μέρος               24ο Μέρος
5ο Μέρος               15ο Μέρος               25ο Μέρος

6ο Μέρος               16ο Μέρος               26ο Μέρος

7ο Μέρος               17ο Μέρος               27ο Μέρος
8ο Μέρος               18ο Μέρος               28ο Μέρος
9ο Μέρος               19ο Μέρος               29ο Μέρος
10ο Μέρος             20ο Μέρος               30ο Μέρος


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes