Αν κάτι ΔΕΝ συμφέρει στους τοκογλύφους ...απλά ΔΕΝ μπορεί να συμβεί


Κάπως έτσι κλείνει μία παλιότερη έκθεση των «ανύπαρκτων» Rothschild για τον ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το Ευρώ. Το ότι βγαίνουν κάτι κουραμπιέδες που ψάχνουν τρόπο να τρυπώσουν στη Βουλή... υποσχόμενοι εθνικό νόμισμα κι άλλα τέτοια... οφείλεται στη ΔΙΚΗ ΜΑΣ άγνοια για το πόσο έξυπνα είναι στημένο όλο το σύστημα ...το οποίο φυσικά λειτουργεί με γνώμονα τη δική του επιβίωση.

Καθόλου τυχαία η εξολόθρευση των πολιτών με φόρους που δεν έχουν προηγούμενο... άφησε ανέγγιχτους τους υπηρέτες του Συστήματος. Θωράκισαν νομικά τα προνόμια των Τραπεζών, όπως έκαναν από την 1η μέρα που ιδρύθηκε η Τράπεζα της «Ελλάδας» και θωράκισαν νομικά κι όλα τα ΜΗ εκλεγμένα στελέχη που έβαλαν τις υπογραφές τους στο μεγαλύτερο ξεπούλημα Δημοσίου πλούτου που γνώρισε ποτέ η σύγχρονη Ελλάδα. 

Έγραφε σχετικά το "newsbeast":


Εντύπωση προκαλεί η μακροοικονομική ανάλυση της Edmond de Rothschild, στην οποία εκφράζεται η άποψη ότι ένα ενδεχόμενο Grexit είναι απίθανο.
Στην έκθεση της πανίσχυρης τράπεζας των Rothschild σημειώνεται ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται το ρίσκο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα και της εξόδου από την ευρωζώνη. Ενώ μια στάση πληρωμών είναι σχετικά διαχειρίσιμη, μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να εξαπολύσει την χειρότερη οικονομική καταστροφή στην ιστορία.
«Η Ελλάδα σωστά πιστεύει ότι δεν πρέπει να πληρώσει μέρος του χρέους της. Ήδη το έκανε αυτό το 2012 με το PSI αλλά ο λόγος που έχει διαμορφωθεί μεταξύ χρέους και ΑΕΠ διαμορφώνεται στο 179%, ποσοστό που το ξαθιστά μη βιώσιμο. Η Merkel το ξέρει αυτό πολύ καλά. Επομένως οι απειλές της για Grexit είναι κούφιες και παραπέμπουν περισσότερο σε πολιτική δήλωση παρά σε οικονομική διαπίστωση. Ορισμένοι το έχουν ξεχάσει, αλλά ο λόγος που δεν οργανώθηκε μια ελληνική χρεοκοπία το 2010, ήταν για να σωθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες (κυρίως οι γερμανικές). Έκτοτε, έχουν μειώσει τις θέσεις τους χωρίς να υποστούν μεγάλες ζημιές».
Η Rothschild συνεχίζει στην ανάλυσή της αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το πρόβλημα του ελληνικού χρέους γίνεται πολιτικό με την πρόταση που καταθέτει το κόμμα για στάση πληρωμών του χρέους σε ποσοστό μεταξύ 60%-120% του επίσημου τομέα, την ώρα που αυτό βρίσκεται πλέον κυρίως σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και στο ΔΝΤ.
Αναφερόμενη στα μνημόνια και τις απαιτήσεις της τρόικας, η Rothschild σημειώνει ότι «η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν οι δανειστές. Αλλά πρέπει κανείς να παραδεχθεί ότι οι απαιτήσεις ήταν αδικαιολόγητα σκληρές. Η οικονομική βοήθεια που παρασχέθηκε τα τελευταία χρόνια από την τρόικα, δεν ήταν δώρο: ήταν μια σειρά δανείών που έχουν προστεθεί στο φορτίο χρέους της Ελλάδας».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Η επιστροφή σε μια υποτιμημένη δραχμή θα ήταν ένα εφιαλτικό σενάριο, από τη στιγμή που η Ελλάδα εισάγει τέσσερις φορές περισσότερα από όσα εξάγει» αναφέρεται στην ανάλυση της Rothschild της 12ης Ιανουαρίου, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγούσε ακόμα και σήμερα σε διάσπαση του ίδιου του ευρωπαϊκού νομίσματος με ελεγχόμενη αλλά τεράστια ζημιά για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της κατάρρευσης. «Τα μέλη του ευρώ θα πλήρωναν υψηλό τίμημα καθώς θα έπρεπε να επαναφέρουν τα εθνικά τους νομίσματα στο μέσον της ύφεσης» προσθέτει.
«Ο μόνος τρόπος για να επιτραπεί σε ένα μέλος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι πρώτα από όλα, να καταστεί το χρέος αμοιβαίο και να ιδρυθεί μια δημοσιονομική ένωση με δεσμευτικούς κανόνες. Τοτε μόνο θα μπορούσε μια χώρα να φύγει από το ευρώ χωρίς να βάλει τα υπόλοιπα μέλη σε κίνδυνο. Η έξοδος λοιπόν είναι μια εύκολη πολιτική απόφαση, θεωρητικά, αλλά είναι γεμάτη δυσκολίες όταν πρόκειται να εφαρμοστεί.
«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, όπως και η κατάρρευση της Lehman Brothers, θα προκαλούσε ένα ισχυρό πλήγμα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Για αυτό, με κίνδυνο να φανούμε θρασείς, θεωρούμε ότι ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Δεν πρόκειται να συμβεί».


Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεσηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes