Κομμάτι-κομμάτι συμπληρώνεται το παζλ του τουρκικού "πραξικοπήματος"...


Αρχίζουν τα πράγματα να μπαίνουν στη θέση τους. Πως μπορούσε ο Ερντογάν να ρίξει Ρωσικό αεροπλάνο την ίδια στιγμή που έκλεινε συμφωνίες δισεκατομμυρίων με τον Πούτιν για τον Turkish Stream; Δεν συμβαίνουν τέτοια λάθη έτσι ξαφνικά.

Γιατί το ΝΑΤΟ δεν επαλήθευσε από τα δικά του ραντάρ την Ρωσική παραβίαση και δεν πήρε το μέρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης με τη Ρωσία;
Ο Ερντογάν προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάρριψη, για να μην καταλάβει ο κόσμος, ότι ο Στρατός υπακούει σε ξένα κέντρα. 
Τώρα που οι Τούρκοι έλαβαν ταχύρρυθμα αιματηρά μαθήματα γεωπολιτικής και προδοσίας... ο Ερντογάν τους αποκάλυψε πως συνέβη ξαφνικά Τούρκοι και Ρώσοι να βρεθούν απέναντι.
Από την πουλημένη Τουρκική αεροπορία που προστατεύει με άσυλο ο Τσίπρας δόθηκε η εντολή κατάρριψης του Ρωσικού αεροπλάνου.



Βιάστηκαν οι "αντίπαλοι" του Ερντογάν να τον ρίξουν για ποιο λόγο όμως; Οι λογικές και πιθανές απαντήσεις που μπορεί να δώσει κανείς είναι κυρίως δύο: α) Η συγνώμη στον Πούτιν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και β) η αναγνώριση από την Τουρκία της Ρωσικής κυριαρχίας στη Κριμαία... 
Όσο περνά η ώρα... τα μαθηματικά γίνονται όλο και πιο απλά. Μαθαίνουμε από το "NEWSBOMB":


«Όσο κρατάνε εκεί τον Φετχουλάχ Γκιουλέν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα αυτό», δήλωσε σήμερα, Σάββατο (16/07/2016) ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «Χαμπέρ Τουρκ».

Ο Σοϊλού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Γκιουλέν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τόνισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος απευθείας με τον Φετχουλάχ Γκιουλέν και το θρησκευτικό του τάγμα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα, ερωτηθείς σήμερα, Σάββατο (16/07/2016) σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης του Γκιουλέν, είπε ότι οι χώρες που θα στήριζαν τον Γκιουλέν δεν θα είναι φιλικές προς την Τουρκία.

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εργασίας όμως είναι ακόμη πιο έντονη, αφού συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος με την Ουάσιγκτον στην περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν θα εκδώσουν τον Γκιουλέν.

Από την πλευρά της Δύσης... ακούσαμε για στήριξη της εκλεγμένης κυβέρνησης στην Τουρκία αλλά δεν ακούσαμε κανέναν να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ρητά τους πραξικοπηματίες.
Κανένας από τους Δυτικούς Δημοκράτες δεν αποκάλεσε τους πραξικοπηματίες "φασίστες", "προδότες" κι "εχθρούς της Δημοκρατίας".
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους δώσει ακόμα και πολιτικό άσυλο. 
Άλλωστε ήταν πραξικόπημα με ιερό σκοπό, τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας... που επιμένει να ψηφίζει τον Ερντογάν.
Το πραγματικά ανεξήγητο είναι πως ο Ερντογάν, έχοντας απέναντί του χιλιάδες Στρατιωτικούς, χιλιάδες Δικαστικούς, ΜΜΕ εντός κι εκτός Τουρκίας και επιπλέον 300 νεκρούς από τρομοκρατικά χτυπήματα... καταφέρνει να παίρνει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές.
Αντίθετα οι Έλληνες ψηφίζουν παραδοσιακά ό,τι τους πλασάρει το Σύστημα... με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Χαρακτηριστική η είδηση από το CNN Greece:

Η κρατική τηλεόραση TRT είχε καταληφθεί από τους πραξικοπηματίες καi λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταδόθηκε δελτίο ειδήσεων στο οποίο αναφερόταν πως ο στρατός ελέγχει τη χώρα, έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο και θα καταρτίσει σύντομα νέο Σύνταγμα. 
Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση άλλαξε και πολίτες μαζί με αστυνομικούς εισέβαλαν στο κτίριο και το ανακατάλεβαν. Μάλιστα μεταδόθηκαν και εικόνες με Τούρκους μέσα στο κεντρικό studio του σταθμού, και την παρουσιάστρια να ανακοινώνει σε ζωντανή μετάδοση την ανακατάληψη του κτιρίου από τους πολίτες. 

Μέτα τις 3:00 τα ξημερώματα στρατιώτες εισέβαλαν στον τηλεοπτικό σταθμό CNNTurk και διέκοψαν οποιαδήποτε μετάδοση. Νωρίτερα ο ίδιος σταθμός είχε μεταδώσει το πρώτο μήνυμα του Ερντογάν μέσω facetime.



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes