Γιγαντιαία πολιτική απάτη η Σφαγή της Σρεμπρένιτσα


Ένα από τα μεγάλα παραμύθια του ΝΑΤΟ είχε ξεσκεπάσει ο Edward Herman ...φίλος και συνεργάτης του Noam Chomsky. Πρόκειται για τη γνωστή "Σφαγή της Σρεμπρένιτσα". Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο συνημμένο άρθρο.



Ο διάσημος συγγραφέας Dr. Edward Herman* μίλησε στο Radio The Voice of Russia (Φωνή της Ρωσίας) – Sputniknews με τον δημοσιογράφο John Robles, σχετικά με τα γεγονότα της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα, που αποτέλεσε το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής» εισβολής στη πρώην Γιουγκοσλαβία, και αντιτίθεται στην «επίσημη» εκδοχή που έκτοτε προωθείται από τη Δύση. Ο Dr. Herman αποκαλύπτει, ότι υπήρχαν στην πραγματικότητα πολλές σφαγές στη Σρεμπρένιτσα, και ότι η δολοφονία των Βόσνιων Μουσουλμάνων στρατιωτών (το πρόσχημα της Δύσης) ήταν αντίποινα στη δολοφονία των πάνω από 2.000 Σέρβων αμάχων - πολιτών, κυρίως γυναικών και παιδιών, στην περιοχή.


Robles: Η πρώτη μου ερώτηση αφορά τη «Σφαγή της Σρεμπρένιτσα» και τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να μας πείτε, ή να μας διαφωτίσετε σχετικά;
Herman: Η Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, συνήθως βάζω πάντα εισαγωγικά, επειδή στην πραγματικότητα υπήρχαν πολλές σφαγές στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα, η μία πριν από τον Ιούλιο του 1995 όπου τεράστιος αριθμός Σέρβων σκοτώθηκε από Μουσουλμάνους, Βόσνιους Μουσουλμάνους, δυνάμεις που εγκατέλειπαν την Σρεμπρένιτσα.
Μια εκτίμηση είναι ότι υπήρχαν περισσότερα από 150 σέρβικα χωριά τα οποία αφανίστηκαν παντελώς και μια μελέτη δίνει στην πραγματικότητα τα ονόματα 2.383 Σέρβων πολιτών που σκοτώθηκαν μεταξύ του 1992 και του Ιουλίου του 1995. Αυτό λοιπόν εμείς το αποκαλούμε «Πρώτη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα». Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 1995…
Robles: Για να γίνει σαφές, αυτοί ήταν Σέρβοι που σκοτώθηκαν.
Herman: Ναι! Μιλάμε για 2.383 Σέρβους πολίτες που σκοτώθηκαν πριν από τον Ιούλιο του 1995. Και ο Σερβοβοσνιακός Στρατός κατέλαβε την Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, και ακολούθησαν θάνατοι και εκτελέσεις. Αυτό που αποκαλείται στη Δύση «η Σφαγή της Σρεμπρένιτσα», αλλά στην πραγματικότητα, αποτελεί κυρίως πολιτικό κατασκεύασμα.
Ο αριθμός των εκεί εκτελεσμένων, ήταν πιθανώς της τάξεως μεταξύ 500 και 1000. Με άλλα λόγια, λιγότερος από το μισό του αριθμού των Σέρβων πολιτών που σκοτώθηκαν τον Ιούλιο του 1995.
Και ο Δυτικός ισχυρισμός είναι, ότι 8.000 άνδρες και αγόρια εκτελέστηκαν στη αποκαλούμενη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αλλά σημειώστε ότι αυτοί ήταν άνδρες, όλοι άνδρες, ήταν όλοι τους στρατιώτες, ενώ οι 2.383 δολοφονημένοι πολίτες αποτελούνταν από πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών και παιδιών.
Μιλάμε στη δεύτερη Σφαγή για την εκτέλεση ουσιαστικά στρατιωτών. Και φυσικά δεν απέδειξαν ποτέ ότι ήταν 7.000 ή 8.000, έστω άνδρες ή αγόρια που σκοτώθηκαν. Οι σοροί στους τάφους υπολογίζονται σε περίπου 2.500.
Πολλοί από τις σορούς ήταν θάνατοι από μάχες. Μια από τις ομορφιές του συστήματος της δυτικής προπαγάνδας είναι, ότι όλες τις σωρούς που βρήκαν μετά τον Ιούλιο του 1995, τις υπολόγισαν ως εκτελέσεις, ακόμη κι αν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένας μεγάλος αριθμός σκοτώθηκε σε  μάχες.

Υπενθύμιση
Herman: Επίσης, ένα άλλο σημαντικό γεγονός για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα είναι ότι όλες αυτές οι δολοφονίες των Σέρβων, έλαβαν χώρα σε μια περιοχή που υποτίθεται ότι ήταν «ασφαλές καταφύγιο». Η Σρεμπρένιτσα ήταν ένα ασφαλές μέρος, ένα ασφαλές καταφύγιο. Υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένη, αλλά ποτέ δεν υπήρξε.
Έτσι, οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι στρατιώτες θα έβγαιναν από τη Σρεμπρένιτσα και θα σκότωναν Σέρβους πολίτες. Όλ’ αυτά αγνοούνται παντελώς από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Είναι σαν να ήρθαν τον Ιούλιο οι Σέρβοι και άρχισαν να σκοτώνουν αυθαίρετα.
Στην πραγματικότητα ο επικεφαλής του  στρατού των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, ένας Γάλλος αξιωματικός ονόματι Phillip Movion, ρωτήθηκε από το γιουγκοσλαβικό δικαστήριο «γιατί το έκαναν αυτό οι Σέρβοι;»
Είπε ότι ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι το έκαναν γι’ αυτά που έκανε ο διοικητής των Βόσνιων μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα, στους Σέρβους πριν από τον Ιούλιο του 1995.
Και ήταν ο επικεφαλής του Στρατού των Ηνωμένων Εθνών που το είπε αυτό, αλλά δεν θα το δείτε πουθενά στον δυτικό Τύπο!
Με άλλα λόγια, η πρώτη μεγάλη σφαγή ήταν αυτή που οδήγησε στη μικρότερη δεύτερη σφαγή ανθρώπων, κυρίως στρατεύσιμης ηλικίας. 
Η όλη επιχείρηση της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα αποτελεί μία τεράστια πολιτική απάτη. Υπήρξε ναι μεν σφαγή, αλλά ήταν απαντητική σφαγή εκδίκησης, όπου δεν θανατώθηκαν γυναίκες και παιδιά.
Ένα από τα προβαλλόμενα «τσιτάτα» της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα, που είναι η δεύτερη, είναι ότι 20.000 γυναίκες και παιδιά της Σρεμπρένιτσα είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία σε ασφαλές σημείο από το Σερβικό στρατό. Δεν σκοτώθηκαν γυναίκες και παιδιά, μόνο άτομα στρατεύσιμης ηλικίας και ένα πολύ μεγάλο τμήμα εκείνων που πέθαναν, σκοτώθηκαν στη μάχη.
Έτσι η δική μου εκτίμηση, όπως είπα, είναι ότι υπήρξαν ίσως 500 έως 1.000 εκτελέσεις. Εκτελέσεις εκδίκησης.
Robles: Συγγνώμη… Πόσοι;
Herman: 500 έως 1.000 θα έλεγα.
Robles: 500 έως 1.000.
Herman: Ναι. Υπήρξε μια σημαντική σφαγή, αλλά πρέπει να την οριοθετήσουμε! Αυτός ήταν ένας πόλεμος, αυτός ήταν ένας στρατός που είδε τους δικούς του άμαχους πολίτες να σφαγιάζονται σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Αυτό αποσιωπάτε τελείως στη Δύση, σαν να ήρθαν οι Σέρβοι στη Σρεμπρένιτσα και άρχισαν να σκοτώνουν λόγω της δίψας τους για αίμα! Πρόκειται για την απόλυτη απάτη!
Έτσι, θεωρώ ότι η σφαγή της Σρεμπρένιτσα αποτελεί έναν τεράστιο θρίαμβο της δυτικής προπαγάνδας. Οι Δυτικοί ήθελαν να πάνε μετά από τη Σερβία και απέφευγαν την ειρήνη. Χρειάζονταν αυτή τη σφαγή.
Robles: Είπατε περίπου 2.380 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά κυρίως…
Herman: Σέρβες γυναίκες και παιδιά… ναι.
Robles: …δολοφονήθηκαν αρχικά. Αυτή ήταν η Σρεμπρένιτσα…
Herman: Η πρώτη σφαγή μεταξύ 1992 και Ιούλιο του 1995. Αυτοί ήσαν Σέρβοι άμαχοι πολίτες. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες Σέρβων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την ίδια περίοδο, εγώ όμως απλά μιλάω για τους άμαχους πολίτες!
Robles: Οι πολίτες, σωστά! Και στη συνέχεια σε αντίποινα σκοτώθηκαν περίπου 2.500 μουσουλμάνοι… Βόσνιοι μουσουλμάνοι στρατιώτες.
Herman: Αυτό είναι παραπλανητικό, διότι η κεντρική ιδέα του ισχυρισμού των 8.000 είναι ότι αυτοί εκτελέστηκαν, αλλά εκείνοι οι πάνω από 2000 που σκοτώθηκαν, ένα πολύ μεγάλο μέρος, σκοτώθηκαν μαχόμενοι. 
Robles: Σε μάχη. Εντάξει κατάλαβα. Κατάλαβα.
Herman: Ναι, και οι εκτελέσεις ήταν όπως είπα περίπου της τάξης των 500 έως 1.000.
Robles: Εντάξει. Ώστε αυτοί ήταν Βόσνιοι Μουσουλμάνοι που βρέθηκαν να είναι άμεσα υπεύθυνοι για τη μαζική δολοφονία μεγάλου αριθμού Σέρβων πολιτών. Σωστά;
Herman: Οι Σέρβοι στην πραγματικότητα διέθεταν λίστες Βόσνιων Μουσουλμάνων στρατιωτών που ήθελαν να πιάσουν, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να πω αν ήταν οι μόνοι που εκτελέστηκαν. Αλλά σίγουρα, ένας σημαντικός αριθμός αυτών που εκτελέστηκαν βρισκόταν σ’ αυτές τις λίστες, σ’ αυτές τις λίστες εκδίκησης.


* Ο Edward S. Herman (γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1925) είναι Αμερικανός οικονομολόγος και αναλυτής με ειδικότητα σε εταιρικά και συντεχνιακά θέματα, καθώς και στη πολιτική οικονομία και τα μέσα ενημέρωσης. Είναι ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας. Είναι επίσης συγγραφέας αρκετών βιβλίων, όπως «Βιομηχανική Συναίνεση» το οποίο έγραψε μαζί με τον Noam Chomsky και το βιβλίο «Η Σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Απόδειξη, Συνθήκες και Πολιτική».

Μετάφραση: ΑΖ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes