Το ΕΣΠΑ ως φορέας καταβολής "έκτακτων" δαπανών...


Μετά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ακόμα και η βασική εκπαίδευση φεύγει διακριτικά από τις πάγιες κι εγγυημένες δαπάνες του Προϋπολογισμού και κατατάσσεται στις έκτακτες και προσωρινές δαπάνες ...εφόσον ταυτίζεται με την ύπαρξη πόρων από το ΕΣΠΑ. 

Βλέπετε πόσο διακριτικά μειώνουν τις εξασφαλισμένες κοινωνικές παροχές ώστε όλοι οι φόροι μας να καταλήγουν στους τοκογλύφους ...τους οποίους φυσικά δεν διανοούνται να καθυστερήσουν να πληρώσουν. 
Μόλις συνηθίσουμε να θεωρούμε έκτακτη δαπάνη την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών... θα έρθει μία μέρα που θα μας ανακοινώσουν ότι το ΕΣΠΑ καταργείται και όλες οι κοινωνικές παροχές που είχαν συνδεθεί με αυτό το πρόγραμμα επιδότησης, θα διακοπούν νόμιμα και χωρίς αντιδράσεις, γιατί θα έχουμε ξεχάσει, ότι όλα αυτά ήταν πάγιες δαπάνες στον προϋπολογισμό, ως ανταπόδοση για τους τρελούς φόρους που πληρώναμε.
Γράφει σχετικά το "Capital":



Το ποσό των 216.128.680 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω του ΕΣΠΑ, για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2016-17.
Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν τα αναγκαία κονδύλια, τόσο από τον τακτικό προϋπολογισμό, όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε, από την πρώτη ημέρα, τα σχολεία όλης της χώρας να λειτουργήσουν κανονικά, με όλο το αναγκαίο προσωπικό στη θέση του, όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός, Νίκος Φίλης.
Σημειώνεται, ότι σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία της ηλεκτρονικής- για πρώτη φορά- υποβολής των αιτήσεων εκπαιδευτικών 28 ειδικοτήτων, προκειμένου να προσληφθούν ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes