Το καπάτσο σύστημα κι εμείς ...οι αγαθιάρηδες


Ο Τσιρώνης ανησυχεί για τα κυνηγετικά όπλα στη ντουλάπα ... παρόλο που αυτά δεν σκότωσαν σχεδόν κανέναν τα τελευταία χρόνια ...Δεν ανησυχεί όμως για τα Μνημόνια που σκότωσαν και συνεχίζουν να σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες. 


Ένα εκατομμύριο όπλα μας λένε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα ...και οι Αγανακτισμένοι για να ρίξουν την κυβέρνηση ...κατέβηκαν στο Σύνταγμα με κατσαρόλες, κιθάρες και τραγουδούσαν Λοΐζο ...λες και πήγαιναν μονοήμερη εκδρομή με το Γυμνάσιο... 


Οι «αγανακτισμένοι» της Συρίας και της Λιβύης ...είχαν αντιαεροπορικά φορτωμένα σε αγροτικά ...και οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα ...ενημερώθηκαν για την «επανάσταση» από τον ...Κατρούγκαλο, τον Τσακαλώτο, τον Βαρουφάκη και τον Καζάκη. 


Είναι πολύ μπροστά το σύστημα ...κι εμείς πολύ αγαθοί για να το αντιμετωπίσουμε. Αυτοί μας οργανώνουν, αυτοί θέτουν τα όρια μέχρι εκεί που δεν κινδυνεύει το σύστημα, αυτοί και διαλύουν ό,τι δεν τους χρειάζεται πλέον. Μας παίζουν σαν ...χαζές κι άμυαλες μαριονέτες.

Για την πρόθεση της κατάσχεσης ενός εκατομμυρίου κυνηγετικών όπλων διαβάσαμε στο "Πρώτο Θέμα":


Τι εξετάζει το υπ. Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της ριζικής αναμόρφωσης της νομοθεσίας για το κυνήγι και την πάταξη του λαθρεμπορίου - Υπολογίζεται ότι ένα εκατ. κυνηγετικά όπλα το λιγότερο κυκλοφορούν στη χώρα μας με πολλά από αυτά να ανήκουν σε πολίτες που δεν έχουν άδεια 

Οικογενειακά κειμήλια που κοσμούν τείχους σαλονιών ή είναι κρυμμένα στα ντουλάπια αλλά δεν χρησιμοποιούνται στο κυνήγι και ειδικό σώμα αστυνόμευσης που θα αποτελέσει «ασπίδα» προστασίας για την ελληνική ύπαιθρο, θέτει μεταξύ άλλων στις προτεραιότητες αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τη θήρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος. 
Όπως ανέφερε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Γιάννης Τσιρώνης, χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί όλο το πλαίσιο λειτουργίας των αδειών αλλά ταυτόχρονα και να απλοποιηθεί. Είναι σημαντικό, όπως δήλωσε, να μπουν κανόνες στους κυνηγούς ώστε η πολιτεία να γνωρίζει με ποια εκπαίδευση κυνηγούν, εάν έχουν κάνει τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να δηλωθούν και όσα όπλα δεν αντιστοιχούν σε κυνηγητικές άδειες που φαίνεται να είναι πολλά. «Δεν είναι ασφαλές να υπάρχει σε μία ντουλάπα ένα όπλο όταν κανείς δεν γνωρίζει εάν ο κάτοχος έχει την επάρκεια να το κρατήσει» ανέφερε, ο κ. Τσιρώνης, προσδιορίζοντας σε ένα εκατομμύριο τα κυνηγετικά όπλα, πολλά εκ των οποίων ανήκουν σε ανθρώπους που δεν είναι κυνηγοί.
Αλλαγές προωθεί το υπουργείο στην οικονομική διαχείριση των τελών που πληρώνουν οι χρήστες για την ανανέωση των αδειών, στην εκπαίδευση και απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης καθώς επίσης και στο φορέα που θα εκδίδει κάθε χρόνο το κανονιστικό πλαίσιο για το κυνήγι. Πρόκειται για μια αγορά που σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων του κλάδου, ο συνολικός της τζίρος ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο υπολογίζονται εκτός από τις άδειες που αντιστοιχούν σε έσοδα 15 έως 20 εκατ. ευρώ ετησίως και όλο τον τζίρο των μετακινήσεων, της διαμονής και της διατροφής των φύλων του κυνηγιού.
Κόντρα στην οικολογική συνείδηση του αναπληρωτή υπουργού, το υπουργείο θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία νέων κανόνων στο κυνήγι που αποτελεί ένα χόμπι για 250.000 κυνηγούς και αναμένεται να θεσμοθετηθεί μέσα στο 2017. Ο εθνικός διάλογος ξεκίνησε την περασμένη Άνοιξη και ολοκληρώθηκε τον Μάιο, αποτελώντας τον μπούσουλα, πάνω στον οποίο θα δομηθεί και το νέο θεσμικό πλαίσιο. 

Αστυνομία φύσης

  • τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα φύλαξης που θα αντιστοιχεί σε διαφορετικές ειδικότητες και θα έχει δημόσιο έλεγχο. Σήμερα, στην ελληνική φύση λειτουργούν τρία σώματα: η ομοσπονδιακή θηροφυλακή με 250 άτομα που αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία, τα δασαρχεία με περίπου 3.000 δασοφύλακες και οι λιγοστοί φύλακες των φορέων διαχείρισης που δεν έχουν ανακριτικό έργο.Στόχος του νέου σώματος θα είναι η πάταξη λαθροθηρίας, της παράνομης υλοτομίας, της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων, της παράνομης μανιταροσυλλογής κ.α.
  • συστήνεται νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα θέματα θηρευτικής νομοθεσίας. Επίσης, θα δημιουργηθεί Εθνική Επιτροπή για τη Διαχείρισης της Άγριας Πανίδας ως ανεξάρτητου γνωμοδοτικού οργάνου, το οποίο θα βοηθά τις υπηρεσίες στη λήψη αποφάσεων όπως για τις ρυθμιστικές διατάξεις για το κυνήγι, οι οποίες σήμερα βασίζονται, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, σε στατιστικούς αριθμούς που δίνουν οι κυνηγοί και όχι σε επιστημονικά κριτήρια.
  • σχεδιάζεται η ηλεκτρονική έκδοση των αδειών θήρας και ο καλύτερος οικονομικός έλεγχος κυνηγετικών συλλόγων, οι οποίοι συλλέγουν τα χρήματα από τα τέλη έκδοσης των αδειών.
  • η ρύθμιση για την φετινή περίοδο προβλέπεται να γίνει μέχρι τις 20 Αυγούστου με κάποιες μικρές αλλαγές, ειδικά σε περιοχές που η πανίδα δέχεται ισχυρές πιέσεις.


Πηγή: NewmoneyΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

GEORGE είπε...

Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΔΥΟ, ΤΡΙΑ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes