Έργα και ημέραι του χουβαρντά Στουρνάρα...


Χουβαρντάς ο Στουρνάρας με τα λεφτά των Ελλήνων που πηδούσαν από τα παράθυρα... Γι' αυτό και τον λάτρεψαν οι τοκογλύφοι και μας τον πήραν μέσα από τα χέρια...

Ακολουθεί χαρακτηριστικό παράδειγμα υπό την μορφή άρθρου από την "Δημοκρατία":


Αρχές του 2013, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος της ΤτΕ Ι. Στουρνάρας πετσόκοβε μισθούς, συντάξεις και την ίδια ώρα μοίραζε απλόχερα χιλιάδες ευρώ στον τότε επικεφαλής Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστο Σκλαβούνη, τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα ελέγχεται από τις δικαστικές Αρχές για την υπόθεση της UBS.
Την περίοδο που ο κ. Στουρνάρας είχε ήδη προχωρήσει τέτοιας μεγάλης έκτασης περικοπές εισοδημάτων, αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση: Να δώσει αύξηση 75.000 ευρώ ή 75% στις ετήσιες μεικτές αποδοχές του άρτι διορισθέντος στη θέση του προέδρου του ΤΧΣ Χρήστου Σκλαβούνη. Οι ετήσιες μεικτές αποδοχές του νυν ελεγχομένου από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τις πρακτικές φοροαποφυγής της ελβετικής τράπεζας UBS Χ. Σκλαβούνη αυξήθηκαν -ταυτόχρονα με τον διορισμό του στη θέση του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ- από 100.000 ευρώ σε 175.000 ευρώ.
Ειδικότερα, ο κ. Σκλαβούνης τοποθετήθηκε τον Μάιο του 2013 στη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, μετά την αποχώρηση του Ολλανδού Πολ Κόστερ. Ενώ, λοιπόν, ο Ολλανδός -με απόφαση πάλι του κ. Στουρνάρα- αμειβόταν με 100.000 ευρώ τον χρόνο, η υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση Σκλαβούνη τού έδωσε και αύξηση ύψους 75.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ήταν μια εποχή που ακόμη και στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι έπαιρναν το μηνιαίο... φιλοδώρημα των 360 ευρώ, καταργήθηκαν πλήρως η 13η και η 14η σύνταξη.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes