Παράλογες και παράνομες συμπεριφορές του Facebook


Χθες νωρίς το βραδάκι το Facebook για άλλη μία φορά "Δημοκρατικότατα", χωρίς καμία προειδοποίηση, μας απαγόρευσε για ένα 24ωρο να ενημερώνουμε τις φιλικές προς εμάς ομάδες με τα άρθρα του ιστολογίου μας. Ταυτόχρονα αφαίρεσε κάθε ανάρτησή μας από την προσωπική μας ομάδα, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου "ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης", αφήνοντας μόνο ορισμένες παλαιές από 7 Ιουλίου και πίσω.

Του Βασίλη Ι. Κετσεκιουλάφη

Η ζημιά που μας προκάλεσαν είναι φυσικά ανυπολόγιστη, εφόσον είχαμε αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο για τις αναρτήσεις αυτές... Άντε να καθίσουμε τώρα να ανεβάσουμε πάλι όλα τα χαμένα άρθρα στην ομάδα μας AntiZitro από τις 7 Ιουλίου και μετά. Και εάν το Facebook τα επαναφέρει, κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει; Και επειδή τρία μέλη της ομάδας έχουν απαγορευτικό... θα πρέπει να επιφορτιστούν οι υπόλοιποι την επίπονη αυτή δουλειά... ώστε, σύμφωνα με τη λογική του Facebook να "τιμωρηθούν" κι εκείνοι... για "παράλογα" μεγάλο αριθμό posts σε "ομάδες" του Facebook. Και μετά κόπτονται δήθεν για την "Ελευθερία του Λόγου". Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Αλήθεια έχει το Facebook δικαίωμα να επέμβει κατ' αυτό το τρόπο στα πνευματικά δικαιώματα και την πνευματική εργασία των χρηστών του; Φυσικά και όχι!
Οι παραλογίες του συγκεκριμένου φορέα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν όρια και προφανώς είναι άκρως επιλεκτικές... Σε αγαστή συνεργασία με την Google δεν επιτρέπει στους blogger να ανεβάζουν στα blog's δικές τους διαφημίσεις... αλλά μόνο διαφημίσεις του Add Sence δηλαδή της Google. Έτσι ο ιδιοκτήτης του μπλοκ δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες διαφημίσεις προβάλλονται στη σελίδα του. Γράφεις δηλαδή ένα άρθρο κατά των τραπεζών και κυρίως π.χ. της Τράπεζας Πειραιώς... και τσουπ φάτσα κάρτα εμφανίζεται σε κάποιον αναγνώστη την ώρα που διαβάζει το συγκεκριμένο άρθρο... διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς. Αν επιμένεις να διαφημίζεις μόνο φίλες προσκείμενες επιχειρήσεις στο ιστολόγιό σου... σε αποκλείουν από την Google και από το Facebook. Ο αναγνώστης που θέλει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα θα δει μια κόκκινη σελίδα όπως στη παρακάτω φωτογραφία, ενώ στο Facebook σου κλείνουν τον λογαριασμό.



Δηλαδή εάν επισκεφτείτε την σελίδα μας... στην οποία διαφημίζουμε ΔΩΡΕΑΝ μόνο φιλικές προς εμάς επιχειρήσεις... "μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας!". Έτσι, παραμένει το "εμπάργκο" μέχρι να σημορφωθεί ο ιστότοπος στις επιταγές της Google και του Facebook. Εμείς λοιπόν, αποφασίσαμε να μην χρησιμοποιούμε τις διαφημίσεις της Google και προσπεράσαμε το πρόβλημα αυτό... δημιουργόντας μια ξεχωρηστή σελίδα που ονομάσαμε "ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ". Εκεί αναρτούμε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις διαφημίσεις του φιλικού μας περιβάλλοντος... μέχρι να το αντιληφθούν και μας ρήξουν πάλι.
Το Facebook αλλάζει κάθε τρεις και λίγο τους συνδέσμους των βίντεο και των φωτογραφιών που ανεβάζει κανείς. Γι' αυτό όταν δείτε παλαιότερες αναρτήσεις σε ιστότοπους όπου δεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες... να ξέρετε ότι "τους την έκανε" το Facebook (και όχι μόνο). Και πιστέψτε μας... είναι πολύ επίπονη εργασία να γυρίζεις πίσω στον χρόνο και να ψάχνεις να βρεις την χαμένη φωτογραφία... να την αποθηκεύσεις σε δική σου πλέον πλατφόρμα και να την επανατοποθετήσεις στο άρθρο!
Γνωρίζατε ότι το να στείλει κανείς μηνύματα για τα χρόνια πολλά την ημέρα των γενεθλίων των φίλων του στο Facebook, μπορεί να απαγορευτεί από τον "κοινωνικό" "Big Brother"; Να που το πάθαμε κι αυτό! Σε ευχές που θέλαμε να στείλουμε για τα γενέθλια φίλων μας, το Facebook αποφάνθηκε, ότι "αυτό το μήνυμα περιέχει περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί από τα συστήματα ασφαλείας" του... Μη γελάτε καθόλου... ιδού και η απόδειξη:



Δεν είναι λίγες οι φορές πάλι, που φίλοι και γνωστοί διαχειριστές ομάδων και σελίδων επικοινωνούν μαζί μας για να μας ενημερώσουν ότι κάποιο από τα άρθρα μας έχει αναφερθεί ως "μη σύμφωνο με τις επιταγές και τους όρους της κοινότητας του Facebook". Φυσικά οι επιλογές που κάνει αυτός ο φορέας "κοινωνικής" δικτύωσης είναι για κλάματα και παντελώς αντίθετος με την "Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης" που πηγάζει τόσο από τα συντάγματα των κρατών όσο και από την "Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" αλλά και της "Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" του ΟΗΕ, που εμπίπτει φυσικά στο Διεθνές Δίκαιο. Δείτε για παράδειγμα τις δύο παρακάτω φωτογραφίες:




Όπως μπορείτε να διαβάσετε δίπλα από το όνομα του αποστολέα "έγινε αυτόματη αναφορά από το Facebook"! Τα κείμενα προφανώς δεν προκάλεσαν την "αυτόματη αναφορά"... αυτό που την προκάλεσε όμως είναι οι φωτογραφίες! Το "ηθικό" Facebook αναφέρει "αυτόματα" σοβαρότατα άρθρα ενώ κλείνει τα μάτια στα χιλιάδες spams που κυκλοφορούν... τα χιλιάδες βίντεο που δείχνουν αποκεφαλισμούς, τα μυριάδες προφίλ πορνογραφικού περιεχομένου, όπου ως φωτογραφία προφίλ, αντί για πρόσωπο βλέπει κανείς οπίσθια "ντυμένα" με στρινγκ. Διαβάστε την αναφορά του Facebook στην παρακάτω φωτογραφία... και θα καταλάβετε ακριβώς πού το πηγαίνω!



Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι του AntiZitro,
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, για να μην επαναληφθούν ξανά (αν είναι δυνατόν!) τέτοιου είδους ηλίθιοι αποκλεισμοί και απαγορεύσεις... όλοι εσείς εάν βρίσκετε ενδιαφέρον στα άρθρα μας, να βοηθήσετε στο έργο μας στη διάδωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Σε περίπτωση που διαφωνήσει κανείς με όσα γράφουμε, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο, γι' αυτό και άλλωστε δημοσιεύουμε όλα τα σχόλια των αναγνωστών μας. Το να κάνει κανείς αναφορά στο Facebook για ένα άρθρο επειδή απλά δεν του αρέσει, επικυρώνει με τον τρόπο αυτό, την πολιτική παράλογης και στοχευμένης λογοκρισίας του. Και να είσαστε σίγουροι αγαπητοί διαφωνούντες, ότι αν σήμερα πετύχετε τη λογοκρισία κάποιου δικού μας άρθρου, αύριο το Facebook, με τις ίδιες "δημοκρατικές" διαδικασίες, θα έρθει η στιγμή, που θα λογοκρίνει και εσάς. Είναι μεγάλη ζημιά το να χάνει κανείς τα πνευματικά του δημιουργήματα και να έχετε υπόψιν σας, ότι ακόμα και εάν κινηθείτε δικαστικά εναντίον του Facebook, είναι πολύ δύσκολο να βρείτε το δίκιο σας. Γι' αυτό είναι καλό, να έχουμε ομόνοια μεταξύ μας και να σταματήσουμε να γινόμαστε δωσίλογοι, είτε για λόγους διαφωνίας, είτε για λόγους -παράλογης κατά την άποψή μου- ανταγωνιστικότητας. 
Ό,τι κάνουμε το κάνουμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ! Στοχοποιούμαστε στην ουσία... χωρίς κανένα όφελος! Το μοναδικό μας όφελος είναι να ξυπνήσει κάποτε η ανθρωπότητα και τους πάρει (τουλάχιστον) με τις πέτρες!
Σκοπός μας είναι να ξυπνήσουμε ορισμένους συμπατριώτες μας, ώστε ν' αρχίσουν να σκέφτονται εκτός των καθορισμένων από το σύστημα "ελεύθερων ορίων"! Δεν το παίζουμε εθνοσωτήρες... απ' αυτούς άλλωστε έχει γεμίσει η Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη. Ούτε το κάνουμε για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να πολιτευθούμε, ώστε να λιγδώσουμε, κι εμείς με τη σειρά μας, το εντεράκι μας.
Πιστεύουμε όμως ακράδαντα, ότι εάν ο Έλληνας μάθει να σκέφτεται ορθολογικά και εκτός των "προκαθορισμένων ορίων"... θα μπορέσουν τουλάχιστον τα παιδιά μας να τύχουν διαφορετικού μέλλοντος!


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes