Το βίντεο της πτώσης του ρωσικού Mi-35 [Βίντεο]


Οι τρομοκράτες του «ισλαμικού κράτους» έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή του χτυπήματος ρουκέτας στο ελικόπτερο Mi-35 με ρωσικό πλήρωμα. Η έκρηξη απενεργοποίησε το ουραίο στροφείο και το ελικόπτερο έπεσε στο έδαφος κάτω από κραυγές του 'Allahu Akbar!'. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην Συριακή Παλμύρα και σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι πιλότοι εκπαιδευτές, R. Khabibullin και Ε. Dolgin.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της παρακολούθησης ομάδων, το αρχικό βίντεο διανεμήθηκε από τους τρομοκράτες. Από τον Οργανισμό τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων Amaq. Στη συνέχεια έγινε διάσπαρτο σε κοινωνικά δίκτυα.
Το βίντεο γυρίστηκε από το έδαφος - προφανώς, από τους τρομοκράτες του ISIS. Σε αυτό είναι ορατό πως το ελικόπτερο δέχεται χτύπημα μετά την εκτόξευση ρουκέτας με έκρηξη στην ουρά.
Η έκρηξη απενεργοποίησε το ουραίο στροφείο, στη συνέχεια, το Mi-35 έπεσε σε ανεξέλεγκτη περιστροφή και έπεσε στο έδαφος κάτω από τις ζητωκραυγές του χειριστή και τους γύρω του, κατά τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Khabibullin και Dolgov καταρρίφθηκαν, μόλις είχαν ξοδέψει όλα τους τα πυρομαχικά και επέστρεφαν στη βάση σε πορεία χαμηλής πτήσης. Σύμφωνα με πηγές, χρησιμοποιήθηκε αντιαρματικό TOW, αμερικανικής προέλευσης - από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο.
Στο δελτίο τύπου, το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε: «Στην Ανατολική Παλμύρα μεγάλη ομάδα μαχητών της ISIS επιτέθηκαν στις θέσεις των συριακών στρατευμάτων και διέσπασαν την άμυνα, εισχωρώντας γρήγορα βαθιά μέσα στην περιοχή, απειλώντας την κατάληψη των κύριων υψωμάτων». Εφεδρικές μονάδες των συριακών στρατευμάτων να προστρέξουν και να αποτρέψουν την εμφάνιση των τρομοκρατών στον τομέα αυτό δεν υπήρχαν. Ως εκ τούτου, το πλήρωμα έλαβε αίτημα από το συριακό επιτελείο να προχωρήσει σε βομβαρδισμούς για αναχαίτιση των επιθέσεων των τρομοκρατών. «Ο διοικητής του πληρώματος Rafagat Khabibullin πήρε την απόφαση να επιτεθεί στους τρομοκράτες. «Οι στοχευόμενες ενέργειες της επίθεσης των τρομοκρατών ματαιώθηκαν από το Ρωσικό πλήρωμα», είπε το Υπουργείο Άμυνας. Το ελικόπτερο γύρισε προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά καταρρίφθηκε από τους τρομοκράτες. Κατέπεσε σε περιοχή που ελέγχεται από το συριακό στρατό, αλλά το πλήρωμα... σκοτώθηκε.
Ο συνταγματάρχης Rafagat Khabibullin ήταν ένας από τους πιο έμπειρους Ρώσους πιλότους. Dolgin και Khabibulin έγιναν ο 12ος και ο 13ος Ρώσος στρατιώτης που έχασε τη ζωή του στη Συρία.
Προς υπενθύμιση, η στρατιωτική επιχείρηση της ρωσικής Αεροπορίας και των Εξωατμοσφαιρικών Δυνάμεων (VKS) στη Συρία ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Στις 14 Μαρτίου 2016, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να αποσυρθεί από τη Συρία, το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών στρατευμάτων. Ωστόσο, ορισμένος στρατιωτικός εξοπλισμός και περιορισμένος αριθμός στρατευμάτων παρέμειναν στη χώρα για την υποστήριξη του συριακού στρατού στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes