Εκκλησία: "Στάση Ζωής" εναντίον "Χρήματος" σημειώσατε... 2


Με αφορμή την παρακάτω ιστορία... Οι γονείς παιδιού που έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο μπορούν να το βαφτίσουν κανονικά στην Εκκλησία... αρκεί η νονά να έχει παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο. Θρησκευόμενα ζευγάρια αναγκάζονται να κάνουν Πολιτικό Γάμο γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα ενός θρησκευτικού γάμου... 

Οι φτωχοί και τίμιοι θρησκευόμενοι πολίτες πρακτικά απομακρύνονται από την Εκκλησία τους επειδή απλά δεν έχουν λεφτά ...και διατηρούνται ως "πελάτες" μόνον οι πλούσιοι κι άπληστοι κλεπτομανείς και οι υποκριτές πόρνοι και πόρνες.
Αντί να απομακρύνονται οι πλούσιοι... εκδιώκονται οι φτωχοί... γιατί η Εκκλησία πλέον καίγεται για μετρητά κι όχι για να πείσει τους πλούσιους να αλλάξουν φιλοσοφία στη ζωή και να επιτρέψουν και στους φτωχούς να επιβιώσουν. 
Η Εκκλησία εξαρτάται κι από το κράτος κι έτσι συναλλάσσεται και συνομιλεί ευχαρίστως με τους μαφιόζους κι εγκληματίες της Βουλής, αντί να τους απαγορεύσει να βάζουν πόδι σε ναό και μάλιστα ως τιμώμενα πρόσωπα.
"Στάση Ζωής" εναντίον "Χρήματος" σημειώσατε... 2.

Αναδημοσιεύει από τη "Δημοκρατική" το "Ποντίκι":


Μια βάπτιση στη Ρόδο αναβλήθηκε επειδή η νονά έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και η εκκλησία δεν της επιτρέπει εξαιτίας αυτού, να γίνει πνευματική μητέρα. Έκπληκτοι οι γονείς του μωρού  όταν έσπευσαν για τα διαδικαστικά, ενημερώθηκαν ότι αν θέλουν να τελέσουν το μυστήριο για την βάπτιση του παιδιού τους, θα πρέπει να αντικαταστήσουν την μία νονά, διότι έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και όχι με θρησκευτικό και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν από το Φανάρι στην Μητρόπολη Ρόδου, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η τέλεση του μυστηρίου.
Θορυβημένοι οι γονείς, εξήγησαν ότι η κοπέλα, που είναι και αδελφή της μητέρας του παιδιού, έχει τελέσει πολιτικό γάμο και σκοπεύει να τελέσει μέσα στο επόμενο έτος και θρησκευτικό, όμως ούτε αυτό έδωσε λύση καθώς πλέον, απαγορεύεται ρητά από το Φανάρι οι νονοί να έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πως και οι γονείς του παιδιού, έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο εφόσον οι γονείς δεν λαμβάνουν μέρος στο μυστήριο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» η γιαγιά του παιδιού, σε επικοινωνία που είχε η ίδια με τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, της εξήγησε πως πρόκειται για αυστηρές οδηγίες από το Φανάρι που δεν μπορούν οι ιερωμένοι να παραβλέψουν, διότι διαφορετικά θα υποστούν κυρώσεις, υπερτονίζοντας την σπουδαιότητα του μυστηρίου τόσο για τους νονούς, όσο και για το παιδί.
H μητέρα των δύο κοριτσιών, της μητέρας και της νονάς, εξήγησε πως και τα δύο της παιδιά είναι βαθιά θρησκευόμενα, όμως οι συνθήκες, δεν επέτρεψαν την τέλεση θρησκευτικού γάμου, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας, και για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε για του χρόνου.
Στη συνέχεια, η γιαγιά, επικοινώνησε με την Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ισχύει εκεί και διαπίστωσε πως σε πολλές ενορίες της πρωτεύουσας, δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τίθενται τέτοιοι περιορισμοί από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαχωρισμός, και από την στιγμή που οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος, από το Υπουργείο Παιδείας, πώς μπορούν να αγνοούν τον νόμο της Πολιτείας που αφορά στην τέλεση των πολιτικών γάμων;», δήλωσε στην «δ» η γιαγιά του παιδιού.

Οι γονείς του παιδιού, επειδή δεν θέλουν να αντικαταστήσουν την νονά, αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι του χρόνου, ώστε να παντρευτεί θρησκευτικά η μελλοντική πνευματική μητέρα του παιδιού τους και στην συνέχεια, να τελέσουν το μυστήριο της βάπτισης, όταν πια το παιδί θα είναι 2,5 ετών.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes