Συρία: Ο Άσαντ προσφέρει αμνηστία στους αντάρτες. Έχουν παραδοθεί ήδη πάνω από 2.000


Ο πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ προσφέρει αμνηστία στους αντάρτες που μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων  εάν παραδοθούν, όπως δημοσίευσε το πρακτορείο της Συρίας, Sana.

“Όλοι όσοι φέρουν όπλα και είναι φυγόδικοι δεν θα λάβουν πλήρη τιμωρία εάν παραδοθούν και παραδώσουν τα όπλα τους», αναφέρει το διάταγμα που ισχύει για τρεις μήνες και  υπογράφηκε από τον πρόεδρο Άσαντ.
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εντείνει τον περικύκλωση του Χαλεπίου και ανακοίνωσαν ότι οι διάδρομοι για την έξοδο των αμάχων από την πόλη θα είναι ανοικτοί, όπως αναφέρει το Reuters.
Περίπου 250 χιλιάδες άμαχοι εξακολουθούν να ζουν στην πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων τη αντιπολίτευσης, κυρίως στις ανατολικές συνοικίες της πόλης.
Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι τρεις ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα είναι ανοικτοί για να εγκαταλείψουν οι άμαχοι το Χαλέπι.Τουλάχιστον 256 μαχητές κατέθεσαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν στις δυνάμεις του στρατού τις δύο τελευταίες ημέρες,  ζητώντας χάρη από τους συριακούς  κυβερνητικούς αξιωματούχους στην πόλη Ντάρα στην νότια Συρία και επέστρεψαν στην κανονική ζωή.
Οι μαχητές που έλαβαν χάρη ήταν από τις πόλεις Ντάρα, Ιζράα, αλ Σαναμαΐν και αλ Μεσμίγιε.
Επίσης, την Τετάρτη, περίπου 2.000 καταζητούμενοι μαχητές, οι οποίοι προέβησαν σε αιτήματα να ευεργετηθούν με την απονομή χάριτος από τις αρχές στην επαρχία Ντάρα, τα αιτήματά τους έγιναν αποδεκτά και επέστρεψαν στην κανονική τους ζωή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αμνηστία των πρώην ανταρτών στην Ντάρα και στην επαρχία της έγιναν βάσει του διατάγματος Νο 15 του 2016.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes