Γάλλος Υπουργός λέει ότι αγαπάει τους Εβραίους

O Bernard Cazeneuve εξέφρασε «δεσμούς στοργής» για τον γαλλικό Εβραϊσμό



Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve είπε ότι αγαπάει τον γαλλικό Εβραϊσμό. Η δήλωση του Cazeneuve, κάτι ασυνήθιστο για Γάλλο πολιτικό, έγινε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε ένα γκαλά στο Παρίσι που διοργανώθηκε από το γαλλοεβραϊκό ραδιοφωνικό σταθμό Radio J.

«Νιώθω περισσότερο κοντά σας απ’ ό, τι μπορείτε να φανταστείτε, ότι κάποιος μπορεί να νιώθει κοντά σας. Επίσης, μέσα στην καρδιά μου, μέσα από δεσμούς στοργής και φιλίας και συναισθημάτων, αλλά επίσης - και αυτό είναι σχεδόν πιο σημαντικό για μένα – μέσω του πνεύματος», δήλωσε ο Cazeneuve κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στο Marriott Hotel Champs - Elysees στο Παρίσι. «Μέσω ενός μεγάλου θαυμασμού».
Ο Cazeneuve, σοσιαλιστής μη Εβραίος πολιτικός, αναφέρθηκε στον θανόντα Γαλλοεβραίο φιλόσοφο Βλαντιμίρ Jankelevitch, λέγοντας: «Διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης μου σχετικά με τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά ερωτήματα».
Το 2011, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls είπε, ότι ο γάμος του με την Εβραία βιολονίστα Anne Gravoin, τον συνέδεσε «με έναν αιώνιο τρόπο» με το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Είπε επίσης ότι ο «αντισιωνισμός είναι μια πρόσκληση στον αντισημιτισμό».
Στο γκαλά της Τετάρτης, ο Cazeneuve μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από διαλέξεις σχετικά με τον Ιουδαϊσμό όταν παρευρέθηκε στη συναγωγή στην οδό Rue Copernic στο Παρίσι, όπου το 1980 τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατική επίθεση.
Η αγανάκτηση στο πρόσωπο των αντισημιτικών επιθέσεων είναι «άλλο ένα θέμα που με συνδέει με σας», είπε ο Cazeneuve, αναφερόμενος στη σταθερή αύξηση των αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους στη Γαλλία από το 2002, ταυτόχρονα με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
«Κάθε φορά που αισθάνεστε τη βία που ασκείται εναντίον σας, όταν φοβόσαστε για τα παιδιά σας, όταν ανησυχείτε γι’ αυτή την αυξανόμενη βία, να θυμόσαστε ότι η Δημοκρατία σας προστατεύει και ένας Υπουργός Εσωτερικών σας αγαπά και είναι φίλος σας», είπε ο Cazeneuve.
Ο 51χρονος Cazeneuve αντικατέστησε τον Manuel Valls τον Απρίλιο του 2014, όταν ο δεύτερος έγινε πρωθυπουργός.
Τη Δευτέρα, η Σύνοδος των Ευρωπαίων Ραβίνων (Conference of European Rabbis – CER), ανακοίνωσε ότι θα απονείμει στον Valls το φετινό (2014) Βραβείο του Λόρδου Jakobovits του ευρωπαϊκού Εβραϊσμού για την «υποδειγματική αποφασιστικότητά του στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού».



Πηγή: timesofisrael.com



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes