Σοβαρή εξέλιξη στον Συριακό πόλεμο....


Εχθές 4 αεροσκάφη της αμερικανικής αεροπορίας, στα πλαίσια της διεθνούς συμμαχίας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, πραγματοποίησαν εκτεταμένη επιδρομή στα περίχωρα του -εδώ και 4 χρόνια αποκλεισμένου και πολιορκούμενου απ’ το Χαλιφάτο- στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor.

Του Αλέξανδρου Μούρα

Η επίθεση περιλάμβανε βόμβες λευκού φωσφόρου και έπληξε θέσεις του συριακού στρατού στο βουνό Thardeh, από το οποίο είναι ορατό ολόκληρο το αεροδρόμιο.
Από την επίθεση τουλάχιστον 80 Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. 
Αμέσως μετά την αεροπορική επιδρομή, δυνάμεις του Χαλιφάτου πραγματοποίησαν έφοδο στο βουνό και το κατέλαβαν, μαζί με μερικές θέσεις ακόμα, στην διαδρομή προς το αεροδρόμιο.


Η επίθεση αποκρούστηκε και ο συριακός στρατός κατάφερε να αντεπιτεθεί και να ανακαταλάβει κάποιες από τις θέσεις που είχε χάσει λίγη ώρα πριν. Οι μάχες συνεχίζονται σκληρές μέχρι αυτή την ώρα. Η συριακή και ρωσική αεροπορία άμεσα κινητοποιήθηκαν και χτύπησαν πάνω από 10 φορές τους προελαύνοντες ισλαμιστές καθυστερώντας τους, μέχρι να ανασυγκροτηθούν οι συριακές δυνάμεις εδάφους, από το αμερικανικό χτύπημα.
Άμεσα οι ρωσικές Αρχές μίλησαν για "κάλυψη που δίνει ο Λευκός Οίκος στο ISIS" και κάλεσαν σε κατεπείγουσα σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε οι Αμερικανοί να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις, για το χτύπημα αυτό.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για λάθος. Αυτή είναι φυσικά η πάγια δικαιολογία που χρησιμοποιεί μετά από κινήσεις υπέρ του ισλαμικού κράτους, είτε πρόκειται για βομβαρδισμούς, είτε για κατάρριψη πολεμοφοδίων. 
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες θέσεις ανήκουν στον συριακό στρατό εδώ και μήνες και αμύνονται συνεχώς στις εφόδους των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου.
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ. Η ΚΙΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ...

H πρώτη επίσημη παραδοχή του χτυπήματος με τις απαράδεκτες "πάγιες" δικαιολογίες (όσο και ψεύτικες) του αμερικανικού πενταγώνου:








Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes