ΗΠΑ: Και από την πείνα να πεθάνουν ...το Ισραήλ θα το εξοπλίζουν!

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και Ισραήλ (φωτό αρχείου ΑΡ)
Ένας στους είκοσι Αμερικανούς πολίτες ...δεν ξέρει αν θα έχει να φάει την επόμενη μέρα ... αλλά η Αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει στο «φτωχό» Ισραήλ στρατιωτική βοήθεια ύψους 38 Δισεκατομμυρίων Δολαρίων. 

Για να εξοπλίζεται το Ισραήλ... λεφτά ...πάντα θα υπάρχουν.


Δημοσιεύει ο "902" σχετικά με την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ την επόμενη δεκαετία:


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατέληξαν σε μια τελική συμφωνία για τη χορήγηση ενός νέου πακέτου αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ύψους ρεκόρ, τουλάχιστον 38 δισ. δολαρίων και η 10ετής συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών, σύμφωνα με το «Reuters».
Η συμφωνία, γνωστή ως μνημόνιο κατανόησης ή MOU, προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας τουλάχιστον 3,8 δισ. δολαρίων ετησίως, από 3,1 δισ. ετησίως που ορίζει η υφιστάμενη συμφωνία η οποία εκπνέει το 2018, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το Ισραήλ είχε ζητήσει αρχικά βοήθεια πάνω από 4,5 δισ. ετησίως. Το νέο πακέτο για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει χρήματα για την ισραηλινή πυραυλική άμυνα, που μέχρι τώρα χρηματοδοτείτο ad hoc από το Κογκρέσο. Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί δίνουν τα τελευταία χρόνια πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το σκοπό αυτό.

Η συμφωνία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη δέσμευση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας που έχει δοθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά περιλαμβάνει μεγάλες παραχωρήσεις εκ μέρους του Ισραήλ, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο πλευρών. Ανάμεσα στις παραχωρήσεις είναι η συμφωνία του Ισραήλ να μη ζητήσει πρόσθετους πόρους από το Κογκρέσο πέραν αυτών που θα εξασφαλίζονται ετησίως στο νέο πακέτο βοήθειας. Επίσης καταργείται μια ειδική ρύθμιση που επέτρεπε στο Ισραήλ να δαπανά μέρος της αμερικανικής βοήθειας που λάμβανε στη δική του αμυντική βιομηχανία αντί στα αμερικανικής κατασκευής όπλα, δήλωσαν αξιωματούχοι. 




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes