Εφαρμόζουν το πείραμα του Βατράχου στην Ελλάδα... [Βίντεο]


Η θεωρία του βατράχου λες και έχει επινοηθεί για μας. Την ξέρετε; Είναι πολύ διδακτική. Αυτήν εφαρμόζουν οι επικυρίαρχοι με επιτυχία επάνω μας!

Εάν πετάξεις ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αυτός θα τιναχτεί αμέσως έξω. Το απότομο, οδυνηρό κάψιμο από το νερό θα είναι η σωτηρία του, γιατί θα ενεργοποιήσει αυτόματα τα αντανακλαστικά του, της επιβίωσης.
Εάν όμως τον βάλεις σε κρύο νερό και δυναμώνεις τη φωτιά πολύ αργά, σταδιακά, ο καημένος ο βάτραχος θα χαλαρώσει, θα χουχουλιάσει και θα απολαύσει το μπάνιο του, μέχρι να γίνει βραστός, με ένα στωικό χαμόγελο στο πρόσωπό του.


Ο Olivier Clerc, συγγραφεύς και φιλόσοφος, με αυτή την μικρή ιστοριούλα - πείραμα, μέσω της αλληγορίας, εμφανίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της μη συνειδητοποίησης των αλλαγών, που επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία μας, τις μεταξύ μας σχέσεις, την κοινωνική εξέλιξη και το περιβάλλον.
Ας σκεφτούμε τώρα λίγο το πως και γιατί φτάσαμε στο σημείο να χάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και παρ' όλα αυτά να μην κουνιόμαστε από τη θέση μας.
Απλά δεν έχουμε καταλάβει τι μας έχουν κάνει και προσπαθούμε ακόμα να προσαρμοστούμε.
Απ' ό,τι είδαμε παραπάνω... όσο ζεσταίνεται σιγά-σιγά το νερό, ο βάτραχος το συνηθίζει και σταδιακά καταλήγει να βράσει χωρίς καμία αντίδραση. Κάτι παρόμοιο, αν έχετε καταλάβει, επιχειρείται να γίνει αυτή τη στιγμή από την Ευρώπη με πειραματόζωα κυρίως την Ελλάδα, αλλά κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Κύπρος, Ιταλία, Πορτογαλία κ.λπ.).
Το κακό είναι ότι σε σχέση με την Ελλάδα δεν υπάρχει προηγούμενο. Μοναδικός στόχος να μην απολέσουν ούτε ένα ευρώ οι τράπεζες και τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Δεκάρα δεν δίνουν για τις ζωές μας, φτάνει να τους βγουν τα νούμερα. Έτσι, καθημερινά οι υπάλληλοι των τοκογλύφων, που κυβερνούν την Ελλάδα, επιδίδονται ευφυέστατα σε αργό, σιγανό στέγνωμα των επί μακρών εξουθενωμένων «αθλίων» αυτής της χώρας. Αύξηση εισιτηρίων, πολλαπλά διόδια, μείωση μισθών, επιβολή ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ, αυξήσεις φόρων, επιβολή νέων φόρων κτλ. Από την άλλη πυροτεχνήματα τύπου «τιμωρίας ενόχων» και «όλοι θα πληρώσουν βάση δυνατοτήτων». Αναρωτιέμαι  ως πότε «οι βάτραχοι» θα μένουν στην κατσαρόλα να βράζουν με το ζουμί τους!
Προλαβαίνουμε - δεν προλαβαίνουμε να πηδήξουμε έξω από την κατσαρόλα!

ΑΖ: Κανένας βάτραχος δεν έπαθε κάτι κατά την δημιουργία του παραπάνω βίντεο.
Πηγή:diaforetiko.gr/meganisinews.eu


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes