"Sell and lease back" ένας τρόπος για να αποφευχθούν ...δράματα


Οι τράπεζες θα υποβάλλουν προτάσεις, λέει, στους δανειολήπτες πριν την κατάσχεση. Πιθανόν κάποιοι να μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση σε όφελός τους αν γίνει έτσι. Μια ενδιαφέρουσα οπτική θα ήταν να εξαγοραστεί το καταβληθέν δάνειο συμψηφιζόμενο με την οφειλή, μετατρέποντας την αγορά σε μίσθωση.

Του Δημήτρη Καρατζά

Αν συμφώνησες να δανειστείς 100 ευρώ, χρωστάς 80 και δεν έχεις να δίνεις 1 το μήνα, ας το πάρει η τράπεζα και γίνεσαι νοικάρης με 0,5 το μήνα ως ενοίκιο, με τη διαδικασία sell and lease back. Έτσι κι αλλιώς δε χάνεις τίποτα. Δικό σου δε θα γινόταν ποτέ. Ούτε ήταν αφού το χρωστούσες. Ανορθόδοξο μεν αλλά όχι ακατόρθωτο και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της τράπεζας και την συνέχιση της ζωής του δανειολήπτη χωρίς δράματα. 
Εναλλακτικά θα έχουμε τραγικές καταστάσεις όπως η ολοσχερής καταστροφή του υπό κατάσχεση ακινήτου: Πόρτες παράθυρα έως και τα καλώδια από τους τοίχους μπορεί να αφαιρέσει κανείς... ντουλάπες και πατώματα... περνάει και τους τοίχους φεύγοντας ένα "βάψιμο" με τηγανόλαδο και λινέλαιο και η επισκευή θα στοιχίσει εφτά φορές όσο να έχτιζε κανείς ένα ίδιο.
Έχουμε να δούμε πολλά. 
Ζητούμενο πάντως να αποφύγουμε δράματα και να μην ζημιωθούν εκείνοι που δεν πήραν ποτέ δάνειο.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes