Τσίπρας, Λεβέντης, Καμίνης και λοιποί "πατριώτες" βρέθηκαν με τον Soros...


Στα ψιλά γράμματα και με μπερδεμένα λόγια ...μαθαίνουμε ότι Τσίπρας, Λεβέντης, Καμίνης, Γιωργάκης κι άλλοι "πατριώτες" βρέθηκαν με τον Soros και την Madelein Albright στο ίδιο συνέδριο Concordia... Είναι πολύ μικρός ο κόσμος και πέφτουν συνεχώς ο ένας πάνω στον άλλον... πάντα για το καλό μας ...και φυσικά με τα εισιτήρια, τους αστακούς και τα ξενοδοχεία πληρωμένα από εμάς τους τυχερούς...

Μαθαίνουμε από την εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ":


ΝEΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ακούσει από κοντά τον Τζορτζ Σόρος, να εμπνευστεί από το μήνυμα του Γουόρεν Μπάφετ, να συνομιλήσει με τον Ζοζέ Μπαρόζο και να πιάσει με την άκρη του ματιού του τον βιαστικό Γιώργο Παπανδρέου. Ισως μόνο στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, αλλά και πάλι εκεί δεν έχουμε δει ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα – και σίγουρα όχι τον Βασίλη Λεβέντη.
Ολοι οι παραπάνω συμμετείχαν στο Concordia Summit, μία διήμερη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Συνολικά τρεις χιλιάδες προσκεκλημένοι πέρασαν από τo συνέδριο στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Grand Central Station. Σίγουρα, βοηθά ότι πραγματοποιείται την ίδια εβδομάδα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αλλά ο ανταγωνισμός είναι επίσης μεγάλος, καθώς η μόλις πέντε ετών σύνοδος πραγματοποιείται παράλληλα με πληθώρα εκδηλώσεων εντός και εκτός της έδρας των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων και το Clinton Initiative, στο οποίο ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε πέρυσι συνομιλήσει με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.
Σύμφωνα με τους ιδρυτές του Νικ Λογοθέτη και Μαρκ Σουίφτ, η ιδιαιτερότητα του Concordia είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να ασχοληθεί με ζητήματα πολιτικής. Όπως είπε στην «Κ» ο κ. Λογοθέτης, το πρώτο συνέδριο ήταν για τον εξτρεμισμό, ενώ στη συνέχεια έστρεψαν την προσοχή τους στη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση κάποιων από τα μεγαλύτερα προβλήματα παγκοσμίως. «Είναι ένα σημαντικό εργαλείο, και η τάση αυξάνεται και στους δύο τομείς όσο τα ζητήματα γίνονται πιο περίπλοκα», εκτίμησε ο κ. Σουίφτ, «καθώς συνδυάζει την αποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα με το εύρος του δημοσίου».

Το «μενού»
Φέτος στο προσκήνιο ήταν το προσφυγικό ζήτημα. Το συνέδριο ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τον Τζορτζ Σόρος να δεσμεύεται ότι η εταιρεία του θα επενδύσει μέχρι και 500 εκατ. δολάρια σε εταιρείες και πρωτοβουλίες που βοηθούν τους πρόσφυγες παγκοσμίως, αξιοποιώντας κυρίως την ψηφιακή τεχνολογία. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ θύμισε την προσφυγική ιστορία της δικής της οικογένειας, και άλλος ομιλητής εκτίμησε ότι αυτό ισχύει για το 80% της Νέας Υόρκης.
Οσο για τον Ελληνα πρωθυπουργό, «έπαιξε μόνος του» στο συνέδριο, καθώς πραγματοποίησε μία από τις κεντρικές ομιλίες της δεύτερης ημέρας, χωρίς συντονιστή, πάνελ ή ερωτήσεις. Παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που τον άκουσαν, ωστόσο, ήλπιζαν σε περισσότερα. Μπορεί ο πρωθυπουργός να πέρασε το μήνυμα ότι θέλει να συμφωνηθεί η ελάφρυνση του χρέους φέτος, πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, αλλά το μάτι κάποιων «γυάλισε» όταν ο πρωθυπουργός περιέγραφε την οικονομική πρόοδο που διαβλέπει, καλώντας τους επενδυτές να βάλουν τα λεφτά τους στη χώρα.
Ο χρόνος της ομιλίας του κ. Τσίπρα οριστικοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς το πρόγραμμά του στη Νέα Υόρκη ήταν φορτωμένο αλλά και ρευστό. Τον μόνο που είδε για λίγη ώρα, μαζί με κάποια ακόμη στελέχη του συνεδρίου, ήταν τον πρόεδρο του Concordia Leadership Council Γιώργο Λογοθέτη. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έφευγε αμέσως για τη συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Με το που τελείωσε, λοιπόν ,η ομιλία του πρωθυπουργού, ο ομογενής Τζορτζ Μέρμελας... πετάχτηκε από την καρέκλα του στην πρώτη σειρά σαν αυτή να είχε ελατήριο, χειροκρότησε για λίγα δευτερόλεπτα με πάθος και βγήκε τρέχοντας από την αίθουσα, προς τις κυλιόμενες σκάλες για την πίσω έξοδο του ξενοδοχείου, από την οποία θα αποχωρούσε ο πρωθυπουργός. Ετσι πρόλαβε να τον χαιρετήσει. Πιο επιφυλακτικός ήταν ο πρόεδρος του AHI Νικ Λαρυγγάκης, ο οποίος ρώτησε τον κ. Τσίπρα ποια είναι η φορολογία για μία επένδυση μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται τον υπαινιγμό ότι, πιθανώς, να είναι υπερβολικά υψηλή.

Και ο «καλεσμένος»
Προδίδοντας το ενδιαφέρον των διοργανωτών για την Ελλάδα, στο συνέδριο συμμετείχαν αρκετοί Ελληνες. Ακόμη και ο πρόεδρος του κόμματος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εμφανίστηκε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, παρουσιάζοντας τις θέσεις του σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το μέλλον της Ευρώπης. Ηταν μία αμήχανη στιγμή, είπε στην «Κ» άνθρωπος που την παρακολούθησε.

Και μπορεί να απέφυγαν επί τούτου να συμπέσουν την ίδια ημέρα με τον πρωθυπουργό, ωστόσο τέτοιο ζήτημα δεν είχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και οι εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η διευθύντρια προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη Σοφία Κουβαδάκη. Η Libra Group, επίσης, συμμετέχει στην πρόσκληση σε δράση του προέδρου Ομπάμα προς τον ιδιωτικό τομέα. Για τον σκοπό αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Λογοθέτης έδωσε το e-mail του δημοσίως, ζητώντας τη συνεργασία και τις προτάσεις του κοινού για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού. Οσο για την εκτίμησή του ότι όποιος χτίζει τείχη μειώνει τον εαυτό του, δεν είχε πολιτικό παρά μόνον ηθικό χαρακτήρα.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes