Άλλη μία θεατρική παράσταση Δικαιοσύνης


Το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων από τη ΣΥΡΙΖΑ-BANK ...που τελικά ήταν και ΠΑΣΟΚ-BANK... με εγγυήσεις-μαϊμού... κι ο μόνος ένοχος ήταν ο υπεύθυνος για τα Οικονομικά. Όλοι οι άλλοι ...οι Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, τα διοικητικά συμβούλια κλπ... πεντακάθαροι ...γιατί πλησιάζουν κι εκλογές...

Μάλιστα δήλωσαν ότι τα εκατομμύρια ευρώ που πήραν με θαλασσοδάνειο ...τα διατηρούσαν ...στα συρτάρια του κόμματος ...κι όχι σε Τραπεζικό Λογαριασμό. 
Με λίγα λόγια ...υπονοούν ότι μπορεί να μπήκε κανένας πρασινοφρουρός με αυτοκόλλητα του ΠΑΣΟΚ στο κούτελο κατά τη στιγμή των πανηγυρισμών... και να τα πήρε... και άρα δεν υπάρχουν ένοχοι για το αδίκημα της υπεξαίρεσης... μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Διαφωτιστικό το άρθρο του "CAPITAL":


Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, απάτη και απιστία, σχετικά με τη μαύρη τρύπα, περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση κατά του πρώην υπεύθυνου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για περαιτέρω ανάκριση σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών και βασίστηκε κυρίως στο πόρισμα των έξι ελεγκτικών οίκων το οποίο είχε παραδώσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλος στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος και είχε προκαλέσει την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος.
Η απιστία φέρεται να συνίσταται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ παρότι ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα. Επίσης την περίοδο 2007 - 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από 4 τράπεζες.
Το αδίκημα της απάτης αφορά στη σύναψης δανείου ύψους 5 εκ. ευρώ απο την Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση υποσχόμενος οτι δεν έχει δοθεί άλλου ενω στη πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρ κάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.
Την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής, που αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κ.Σπυρόπουλο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ποινική δίωξη αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής
"Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, και σημειώνει, ότι "το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αεί προστάτες τους".
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι "σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!". Επισημαίνει επίσης, πως "τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δείχνουν πως τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ". Αναφέρει ακόμη, ότι "ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του, εκτελούσε άνωθεν εντολές, για τις οποίες είναι συνολικά υπόλογο το κόμμα του".

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα εξής ερωτήματα:

  • Σκοπεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν ποτέ τα δάνεια αυτά;
  • Κατανοούν άραγε το μέγεθος της πολιτικής τους ανυποληψίας, όταν την ίδια περίοδο που εκείνοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ο ελληνικός λαός μάτωνε από τις πολιτικές τους;
  • Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθούν γι αυτές τις επιλογές;


"Να είναι σίγουροι", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, "ότι το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αεί προστάτες τους".
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes