Επιπλέον 11,6 δισ. δολάρια ζητά ο Ομπάμα για πολεμικές δαπάνες από το Κογκρέσο


Ο Obama, ο άνθρωπος της Goldman Sachs με το Νobel Ειρήνης θέλει άλλα 11.6 δισ. δολάρια για πολεμικές δαπάνες.

Είναι να μην τον λατρεύουν όλοι οι Πολιτικοί και οι Δημοσιογράφοι;

Ακολουθεί άρθρο από την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ":


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έστειλε χθες ένα αίτημα στο Κογκρέσο για μια συμπληρωματική ενίσχυση 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (10,65 δις ευρώ) για πολεμικές δαπάνες οι οποίες θα περιλαμβάνουν χρήματα για την καταπολέμηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και για την συντήρηση του μεγάλου αριθμού στρατιωτών στο εξωτερικό.

Η αίτηση, που περιγράφεται σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε από τον Λευκό Οίκο, ζητά για το οικονομικό έτος 2017, επιπλέον 5,8 δις δολάρια (5,32 δις ευρώ) για το Πεντάγωνο, για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και για να πολεμηθεί το ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία, και άλλα 5,8 δις δολάρια για το υπουργείο Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) και τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).
Ο Ομπάμα αιτήθηκε την αύξηση λίγο προτού επιστρέψει στην Ουάσιγκτον το Κογκρέσο για τους δύο τελευταίους μήνες της θητείας του προτού ξεκινήσει το νέο Κογκρέσο τον Ιανουάριο.
"Για το υπουργείο Άμυνας, το σχέδιο αυτό αντανακλά την εξελισσόμενη φύση της στρατιωτικής μας επιχείρησης εναντίον της ISIL (Ισλαμικού Κράτους) και των προσπαθειών μας στο Αφγανιστάν", είπε σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, χρησιμοποιώντας ένα ακρώνυμο για την τζιχαντιστική οργάνωση.
Ο Κάρτερ πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση θα επιτρέψει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το USAID να αντιμετωπίσουν τον εξτρεμισμό.
"Η ταχεία ψήφιση του σχεδίου αυτού θα βοηθήσει το υπουργείο Άμυνας και τους εταίρους μας στην αμερικανική κυβέρνηση και παγκοσμίως να προστατέψουμε το έθνος αυτό, και καλώ το Κογκρέσο να το υποστηρίξει", έγραφε στη δήλωσή του.
Ο βουλευτής Μακ Θόρνμπερι, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι θα εξετάσει το αίτημα του προέδρου Ομπάμα αλλά ότι θεωρεί τα ποσά πολύ χαμηλά.
"Ενώ θα εξετάσουμε την αίτηση προσωπικά, το ποσό εξακολουθεί να μην καλύπτει τον αυξανόμενο ρυθμό των επιχειρήσεων εναντίον της ISIL και δεν κάνει τίποτα για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την κρίση ετοιμότητας" των ενόπλων δυνάμεων, είπε σε δήλωσή του ο Θόρνμπερι.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes