Χιλιάδες πολίτες αποποιούνται κληρονομιές λόγω φόρων


Προμελετημένο και καλοσχεδιασμένο έγκλημα κατά των πολιτών από το κράτος-εγγυητή των ξένων συμφερόντων. Γνωρίζοντας τις συνέπειες της υπερφορολογήσης... θα μεταφέρουν στο Υπερταμείο (πρώην ΤΑΙΠΕΔ)... χιλιάδες ακίνητα που θα ξεπουλήσουν κατόπιν στα ξένα αφεντικά τους. 

Λίγα χρόνια μετά, τα παιδιά μας θα νοικιάζουν τα ίδια μας τα σπίτια ...από τους Rothschild.



Φορολογικά βάρη και χρέη προς τις τράπεζες καθιστούν ασύμφορες τις μεταβιβάσεις. Για χιλιάδες «ορφανά» ακίνητα, κυρίως στην επαρχία, μιλούν οι συμβολαιογράφοι.
Κίνημα... «Δεν κληρονομώ» φαίνεται πως διαμορφώνεται σταδιακά τους τελευταίους μήνες, καθώς τα μεγάλα βάρη που έχουν οι περισσότερες κληρονομιές, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιβάρυνση στα ακίνητα, οδηγούν πολύ κόσμο σε αποποίηση κληρονομιών.
Σε τυχαίες επισκέψεις που πραγματοποίησε το «Έθνος» στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το μεγαλύτερο της χώρας, διαπιστώθηκε ότι κάθε ώρα οι αιτήσεις για αποποιήσεις κληρονομιάς κυμαίνονταν σε διψήφια νούμερα, πάνω από δέκα.
Αυτό σε επίπεδο εβδομάδας μεταφράζεται σε περισσότερες από 250 αιτήσεις, με τη φετινή χρονιά να αναμένεται να κλείσει πολύ πάνω από τις 10.000 αιτήσεις (μέχρι και τις 12.000 αιτήσεις αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί), όταν πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις 6.000.
«Ήρθαμε να κάνουμε αποποίηση κληρονομιάς» είπε στην εφημερίδα ο Κώστας που βρέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με τη γιαγιά του τονίζοντας ότι τα ακίνητα με τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους που έχουν επιβληθεί, έχουν υψηλό κόστος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα.
Αντίστοιχη με αυτή της Αθήνας είναι η εικόνα και σε άλλα Ειρηνοδικεία της Αττικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις για αποποίηση κληρονομιάς αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τις 5.000, όταν προ κρίσης το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα επίπεδα των 2.000 αιτήσεων.
Στην Πάτρα, στο ξεκίνημα της κρίσης, δηλαδή το 2000 οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς έφθαναν τις 500-600 το χρόνο, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2016 κάνουν λόγο ακόμη και για τριπλασιασμό καθώς αναμένεται να πλησιάσουν τις 1.600.
Στο νομό Λάρισας οι αιτήσεις εκτιμάται ότι φέτος μπορεί να «σπάσουν» το φράγμα των 1.000 αιτήσεων ενώ πριν εισέλθει η οικονομία σε ύφεση οι αιτήσεις κυμαίνονταν κάτω από 500.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας καθώς από 131 αιτήσεις που ήταν καταγεγραμμένες το 2011, πέρυσι η χρονιά έκλεισε με 356 αιτήσεις, ενώ και φέτος αναμένεται αύξηση.
Τέλος στο Ειρηνοδικείο Βόλου έγιναν πέρυσι πάνω από 600 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς όταν το 2013 είχαν καταγραφεί 357 δηλώσεις.
Πηγή: topontiki.gr




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes