Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία


Οι Τούρκοι "πατριώτες" τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τη φούστα της Μέρκελ. Αυτοί, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, φρόντιζαν να ματώνουμε πληρώνοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια, ώστε να θησαυρίζουν πολεμικές βιομηχανίες και τράπεζες.Ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων στρατιωτικών που υπηρετούν σε στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Γερμανία, ζήτησαν πολικό άσυλο  και αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Μετά από διαταγή για επιστροφή τους στην Άγκυρα,  έσπευσαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στις γερμανικές αρχές, όπως ανέφεραν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται η Deutsche Welle στην τουρκική.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδόν 60 Τούρκοι υπήκοοι, κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων, έχουν παραμείνει στη Γερμανία μετά το διωγμό των Γκιουλενιστών από το Στρατό εξαιτίας του αποτυχημένου πραξικοπήματος  στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.
Παρά τον αριθμό αυτόν στο δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι είναι μυστικός ο πραγματικός αριθμός των Τούρκων στρατιωτικών που αιτήθηκαν ασύλου, εικάζεται ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό. Άσυλο ζήτησαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Οι περισσότερες αιτήσεις κατατέθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου.  Η κατάθεση των ‘αντιφρονούντων’ άρχισε μετά την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι θα δεχθεί όλους τους Τούρκους που ζητούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για πολιτικούς λόγους.
Υπενθυμίζεται- γράφει το κείμενο- ότι οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν μαζικές εκκαθαρίσεις, σε όλες τους θεσμούς,  συμπεριλαμβανομένου του Στρατού, μετά το πραξικόπημα. Συνελήφθησαν και απολύθηκαν πάνω από 20 χιλιάδες Τούρκοι στρατιωτικοί.
Πηγή: echedoros-a.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes