Η δυσκολία του Τούρκο-Συριακού ζητήματος...


Ο Ερντογάν σε ομιλία του ανέφερε ότι οι νεκροί στη Συρία είναι 1.000.000 ενώ ο ΟΗΕ τους υπολογίζει στους 400.000. Δήλωσε ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να μπει στη Συρία σε συνεργασία με τον FSA (Free Syrian Army)... δηλαδή τους μισθοφόρους που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ... το οποίο όμως επιδίωξε την ανατροπή του Ερντογάν πρόσφατα! 

Η Τουρκία θέλει να αποφύγει την ένωση τριών αυτόνομων περιοχών σε ένα Κουρδικό κράτος. Η Τουρκική αεροπορία σταμάτησε να επιχειρεί όταν ο Άσαντ απείλησε ότι θα καταρρίψει όποια αεροπλάνα παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας κάτι που δεν έκανε όμως όταν το Ισραήλ βομβάρδιζε στα περίχωρα της Δαμασκού. 


Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Συριακό Στρατό ότι επιτέθηκε στον FSA.
Είναι δύσκολο να βγάλει άκρη κανείς με όσα συμβαίνουν διότι εμείς σκεφτόμαστε με ιδεολογικούς, θρησκευτικούς κι εθνικούς όρους... αντίθετα στο πεδίο της μάχης... μετράει μόνο το χρήμα και η εξασφάλιση της εξουσίας. 
Έτσι βρίσκουμε περίεργο να βλέπουμε τον Ερντογάν να συμμαχεί με τον FSA που χρηματοδοτείται από τους Δυτικούς οι οποίοι θέλουν να διώξουν τον Ερντογάν. 
Βρίσκουμε περίεργο μετά από την επανασύνδεση Πούτιν κι Ερντογάν ...να ακούμε τον Ερντογάν να θέλει να ανατρέψει τον Άσαντ που είναι προστατευόμενος του Πούτιν. 
Βρίσκουμε περίεργο που ο Ερντογάν περίμενε ότι ο Άσαντ δεν θα χτυπούσε τον FSA. 
Ο Άσαντ φαίνεται να συμμαχεί με τους Κούρδους που ο Ερντογάν θεωρεί εχθρούς και οι Ρώσοι φαίνεται να συμφωνούν με την αυτονόμηση του Κουρδιστάν, κάτι που δεν θέλει η Τουρκία κι αυτό την ίδια στιγμή που ο Πούτιν τα ξαναβρήκε με τον Ερντογάν. 


Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα... επειδή ποτέ δεν μας λένε τι πραγματικά συζητούν μακριά από τα μικρόφωνα και τι πραγματικά επιδιώκουν. Ποτέ δεν μας λένε τι πραγματικά συμβαίνει στο πεδίο της μάχης και φυσικά όλοι είναι ικανοί να σκοτώσουν χιλιάδες άμαχους για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα συνδυάζοντας τις ψευδείς πληροφορίες που λαμβάνουμε από τα επίσημα μέσα... με τη λογική (όση μας έμεινε)... και με γνώμονα τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα όσων βρίσκονται στην εξουσία.



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes