Επεκτείνεται η McDonald's στην Ελλάδα


Για πάρα πολλά χρόνια τα McDonald's έχαναν πολλά εκατομμύρια ετησίως λόγω της παντοκρατορίας των Goodys. Όταν η οικογένεια Φώλια έχασε τον έλεγχο της Goodys την εποχή του Χρηματιστηρίου ξεκίνησε ο κατήφορος κι η καταστροφή ολοκληρώθηκε με την επέλαση των Μνημονίων.

Τώρα που καθάρισε το τοπίο η McDonald's ετοιμάζεται να επανέλθει δυναμικά με νέα καταστήματα όταν μέχρι πρόσφατα έβαζε λουκέτο και στα υπάρχοντα.

Δημοσιεύει όλο "χαρά" "ΤΟ ΒΗΜΑ", που βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται:


Eπενδύσεις 12 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία στην Ελλάδα με στόχο να λειτουργήσει 8 ακόμη εστιατόρια McDonald΄s και να δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας σχεδιάζει η Premier Capital η οποία είναι Developmental Licensee της McDonald's στην Ελλάδα.
Αυτό ανάφερε ο  κ. Victor Tedesco, Managing Director για την Ελλάδα της Premier Capital  σε εκδήλωση της McDonald΄s με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων παρουσίασης στην ελληνική αγορά.
Ξεκινώντας το πρώτο εστιατόριο το 1991 στην πλατεία Συντάγματος, η αλυσίδα ακολούθησε μια πορεία ανάπτυξης και σταθερών επενδύσεων. Σήμερα λειτουργούν 23 εστιατόρια McDonald's και 2 McCafe's σε όλη τη χώρα, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 450 εργαζόμενοι, ενώ σερβίρονται πάνω από 4 εκατομμύρια γεύματα το χρόνο.
Την ανάπτυξη του δικτύου McDonald's στην Ελλάδα διαχειρίζεται η Premier Capital Hellas, που ανήκει στην Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα. Η Premier Capital plc ανέλαβε ως Developmental Licensee της McDonald's για την Ελλάδα το 2011.
«Στα έξι αυτά χρόνια, και παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της αγοράς, η Premier Capital χαράσσει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος επενδύσεων, με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση του brand και την ενδυνάμωση της σχέσης με το καταναλωτικό κοινό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Premier Capital έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 10,4 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα νέων εστιατορίων και για την ανακαίνιση των υφισταμένων. Σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν δύο νέα εστιατόρια, ενώ στόχος για την επόμενη τριετία είναι η δημιουργία τουλάχιστον 8 νέων εστιατορίων στη χώρα, που θα φέρουν τον συνολικό αριθμό της αλυσίδας στα 33. Οι νέες επενδύσεις θα ανέλθουν στα 11,9 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας.
Η Premier Capital είναι Developmental Licensee της McDonald's στην Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100 εκατ. καταναλωτές το χρόνο, και παρουσιάζοντας ετήσιες πωλήσεις 230 εκατ. ευρώ. Μια ομάδα με περισσότερους από 7.000 ανθρώπους λειτουργεί πάνω από 130 εστιατόρια McDonald's σε μεγάλες πόλεις και σημαντικές περιοχές, περιλαμβανομένων 68 McDrive και 40 McCafe's.
Η Premier Capital είναι μέλος του ομίλου Hili Ventures, με έδρα τη Μάλτα και παρουσία σε 10 χώρες από τη Μεσόγειο και τη Βόρειο Αφρική μέχρι την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι δραστηριότητές της εκτείνονται σε διάφορους τομείς, όπως logistics, μηχανική (engineering), τεχνολογία και διαχείριση ακινήτων, ενώ είναι στρατηγικός συνεργάτης της McDonald's και της Apple, και απασχολεί περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους.
Όπως δηλώνει ο Victor Tedesco, «Αναλάβαμε τη διαχείριση της McDonald's στην Ελλάδα το 2011, με στόχο να αναπτύξουμε την αγορά και ήδη βλέπουμε θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές και σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργίας του δικτύου McDonald's. Από το 2011 έχουμε επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές μας».
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

Ανώνυμος είπε...

Οσοι πηγαινουν να φανε στα ΜΑΚ ΝΤΟΛΑΛΤΣ να ξερουν οτι τρωνε ανθρωπινο κρεας...

Ας το ψάξουν στο διαδικτυο να ενημερωθουν ως προς τον κιμα που τρωνε.

Καλο εμετο !!!

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes