Ο Σταθάκης σε ρόλο Δεινοστράτου, και οι μίζες για την ΔΕΣΦΑ


«Τετραγωνίζει τον… κύκλο» ο υπουργός ενέργειας Σταθάκης για το ξεπούλημα του 66% της ΔΕΣΦΑ, γιατί άραγε;

Του Μανώλη Χατζησάββα

Από την μία, όπως μαθαίνω, σε κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν με τον υπουργό ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο οι εκπρόσωποι των επενδυτών της αζερικής Socar και της ιταλικής Snam ζητούν άμεση καταβολή 300 εκατ. ευρώ και τη μεταγενέστερη αποπληρωμή των υπόλοιπων 100 εκατ. ευρώ, ενώ ο Σταθάκης τους λέει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής των όρων της προκήρυξης…!
Ως «γνωστό»… άνθρωποι της SOCAR «έχουν πληρώσει αδρά»… τους Ελληνες κυβερνητικούς και… «περιμένουν τα υποσχόμενα», αποτελέσματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αν και γνωρίζει… δεν έχει κάνει τίποτα για την διαφθορά και το έγκλημα που διαπράχθηκε από το αισχρό ξεπούλημα της χώρας σε βάρος των Ελλήνων. Αντ' αυτού το εκμεταλλεύονται «Τετραγωνίζοντας τον… κύκλο» ευελπιστώντας στο τέλος να πάρουν και αυτοί «το κάτι τις τους»… κατά το θεώρημα.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας δίνει αγώνα δρόμου να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της πώλησης-ξεπούλημα του 66% του ΔΕΣΦΑ, η οποία σημειωτέον συμπληρώνει 3,5 χρόνια αναμονής, μετά τη λήξη του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013. Μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν πολλές διαφορές, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά, και έχουμε παράλληλα το γεγονός της λήξης της Εγγυητική Επιστολής της Socar προς το Ελληνικό Δημόσιο τέλος Νοεμβρίου 2016, δηλαδή μόλις σε μία εβδομάδα.
Αυτό που μένει να μάθουμε είναι ποιος θα ενδώσει πρώτος… αυτός που θα δώσει ή αυτός που θα πάρει…. την νέα ΜΙΖΑ, εκτός και εάν ζητηθεί μοιρασιά της ΜΙΖΑΣ των προηγούμενων, όλα τα σενάριά ανοικτά..!
…το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ΑΖΕΡΟΙ δεν χάνουν λεφτά εύκολα, και εάν χάσουν «συμβαίνουν… ατυχήματα στους δρόμους…»!!!
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν, χθες, οι εκπρόσωποι της αζερικής Socar και της ιταλικής Snam με τον υπουργό ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο. Διαπιστώθηκε από κοινού ότι πρέπει να βρεθεί λύση εντός των χρονοδιαγραμμάτων και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις των δύο πλευρών…!!!
Οι επενδυτές ζητούν άμεση καταβολή 300 εκατ. ευρώ και τη μεταγενέστερη αποπληρωμή των υπόλοιπων 100 εκατ. ευρώ, κάτι που η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής των όρων της προκήρυξης. Οι Αζέροι και Ιταλοί αγοραστές επιμένουν ότι η απομείωση της αξίας που έχει συντελεστεί με την τροπολογία που έφερε ο πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποτυπωθεί και στο τίμημα ή στον τρόπο καταβολής του.

Πηγή: scribd.com


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes