Εγκύκλιος της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου μετά την απώλεια δικογραφιών


Εγκύκλιο εξέδωσε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κυριακή Κλιάμπα άκουσον - άκουσον για τα επανειλημμένα περιστατικά απώλειας δικογραφιών!

Την εγκύκλιο η Εισαγγελέας την απέστειλε και προς δημοσίευση στα τοπικά ΜΜΕ, μάλλον για να καλυφθούν τα ακάλυπτα εκεί στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου... με τον ανάλογο γνωστό δημοσιογραφικό θόρυβο... λόγω των "επανειλημμένων περιστατικών απώλειας δικογραφιών από τα αρμόδια γραφεία της Εισαγγελίας". 
Ο παράδεισος των λαμόγιων και των απαταιώνων λοιπόν η Εισαγγελία Ρόδου, από την οποία μπορούσε οποιοσδήποτε να ανοίξει τους φακέλους των δικογραφιών και να εξάγει όλα τα έγγραφα δήθεν για φωτοτυπίες, και να εξαφανιστεί χωρίς φυσικά να τα επιστρέψει, εφόσον δεν ζητούνταν να καταθέσει, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, την δικηγορική ή την αστυνομική του ταυτότητα.
Η εγκύκλιος φυσικά λέει για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα... δε μας λέει όμως ποιες οι ενέργειές της Εισαγγελίας για την ανάκτηση των "χαμένων" εγγράφων και ποια η "τιμωρία" των "δραστών"... Αλλά... τι ζητάμε κι εμείς τώρα;! 
Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κα. Κυριακή Κλιάμπα εξέδωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2016 την ακόλουθη εγκύκλιο, την οποία ανάρτησε στην Εισαγγελία και απέστειλε εκτός από τα τοπικά ΜΜΕ, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και στους γραμματείς:

«Κατόπιν επανειλημμένων περιστατικών απώλειας δικογραφιών από τα αρμόδια γραφεία της Εισαγγελίας μετά από λήψη τους για εξαγωγή αντιγράφων ενημερώνουμε ότι από τούδε και στο εξής η λήψη δικογραφίας από δικηγόρο θα γίνεται μόνο κατόπιν παράδοσης στον αρμόδιο γραμματέα της δικηγορικής ταυτότητας (άλλως της αστυνομικής) η δε επιστροφή της δικογραφίας θα γίνεται μόνον εις χείρας του γραμματέα που την παρέδωσε.
Εννοείται ότι και στην περίπτωση που η δικογραφία βρίσκεται προς μελέτη στα γραφεία των Εισαγγελέων, ισχύουν τα ανωτέρω.
Επίσης, ενημερώνουμε ότι όταν οι ποινικές δικογραφίες βρίσκονται για μελέτη στα γραφεία των δικαστών, δεν θα δίνονται σε δικηγόρους, προκειμένου να εξαχθούν αντίγραφα, διότι ισχύουν τα παραπάνω.
Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω».


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes