Συνελήφθη ο πρώην συνέταιρος του Σώρρα, Εμμανουήλ Λαμπράκης στις Η.Π.Α.


Είναι ο πρώην συνέταιρος του Σώρρα με την αρχαία διαστημική τεχνολογία... ο γιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης που έσπρωχνε ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων, με αμέτρητες ιατρικές συνταγές, μέχρι που τον συνέλαβαν οι Αμερικανικές Αρχές...

Ο Preet Bharara, Εισαγγελέας των Η.Π.Α. για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ο James J. Hunt ειδικός πράκτορας, υπεύθυνος της Δίωξης Ναρκωτικών της Νέας Υόρκης (“DEA”), ο James P. O’Neill, Διοικτητής του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (“NYPD”) και η Maria T. Vullo, αστυνομικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ της Νέας Υόρκης των Οικονομικών Υπηρεσιών, ανακοίνωσαν τη σύλληψη του Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη, γιατρού με κρατική άδεια που έγραψε χιλιάδες περιττές ιατρικές συνταγές χορηγώντας οξυκωδόνη, συνολικού ύψους σχεδόν 2,4 εκατομμυρίων χαπιών, μέσα σε περίοδο πέντε ετών. Ο Λαμπράκης συνελήφθη χθες σύμφωνα με τη κατηγορία και αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας στον τακτικό ανακριτή δικαστή κ. James L. Cott.
Ο Εισαγγελέας Preet Bharara δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι διαθέτει άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος του ιατρού, όπως ισχυρίστηκε, ο Εμμανουήλ Λαμπράκης υπήρξε παραγωγικός και επικίνδυνος έμπορος ναρκωτικών. Φέρεται να διοχέτευε ιατρικά περιττά χάπια οξυκωδόνης στις κοινότητές μας, τρέφοντας τον εθισμό αμέτρητων ανθρώπων. Η σύλληψη αυτή είναι ένα κρίσιμο μέρος του συνολικού αγώνα μας ενάντια στην καταστροφική επιδημία κατάχρησης οπιοειδών».
Ο υπεύθυνος ειδικός πράκτορας James J. Hunt δήλωσε: «Έμποροι ναρκωτικών που πωλούν συνταγές για λεφτά δίνουν κακή φήμη στους γιατρούς. Η εξάρθρωση ενός σύγχρονου οπιοποτείου μεταμφιεσμένου σε ιατρική κλινική στην καρδιά του Queens δείχνει το αποτέλεσμα της συνεργασίας στην επιβολή του νόμου. Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Εμμανουήλ Λαμπράκης φέρεται να διοχέτευε χάπια οξυκωδόνης στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την επιβολή του νόμου, τις κοινότητες και τους επαγγελματίες υγείας που προσπαθούν να αποφύγουν – τον εθνισμό στα οπιοειδή και τους θανάτους από υπερβολική δόση». 
Η επιθεωρήτρια αστυνομικός  Maria T. Vullo είπε: «Η Νέα Υόρκη είναι πλέον πιο ασφαλής, επειδή συνεργάστηκαν οι αρχές επιβολής του νόμου για να παύσουν τις εγκληματικές δραστηριότητες του εναγόμενου αυτού, που επεδίωξε να πλουτίσει, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινό. Το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών εκτιμά την ευκαιρία να έχει εργαστεί στην υπόθεση αυτή μαζί με το γραφείο του Εισαγγελέα Bharara και τη Διοίκηση Επιβολής Φαρμάκων».
Οι παρακάτω κατηγορίες βασίζονται στην καταγγελία και τα άλλα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν[1].
Η Οξυκωδόνη είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό οπιοειδές ναρκωτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων καταστάσεων πόνου. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική χρηματική αξία για τους εμπόρους ναρκωτικών. Στην πραγματικότητα τα δισκία οξυκωδόνης μπορούν να μεταπωληθούν στο δρόμο για χιλιάδες δολάρια. Για παράδειγμα, 30 milligram χαπιών οξυκωδόνης έχουν σήμερα στο δρόμο αξία περίπου 20 £ έως 30$ το δισκίο στην πόλη της Νέας Υόρκης, με ακόμη υψηλότερες τιμές στους δρόμους άλλων περιοχών της χώρας. Μία συνταγή για 120 δισκίων των 30 mg οξυκωδόνης μπορεί να αποφέρει σε παράνομο διανομέα πάνω από 2.400 $.
Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 ο Εμμανουήλ Λαμπράκης λειτουργούσε δύο ιατρικές κλινικές στο Queens της Νέας Υόρκης, όπου ο Λαμπράκης συνταγογραφούσε χιλιάδες συνταγές μεγάλων ποσοτήτων οξυκωδόνης με αντάλλαγμα πληρωμές σε μετρητά. Ο Λαμπράκης συνήθως χρέωνε 150$ σε μετρητά την «επίσκεψη» και αυτές οι επισκέψεις συχνά ενέπλεκαν πολλούς «ασθενείς» να «εξετάζονται» από τον Λαμπράκη ταυτόχρονα στο ίδιο εξεταστήριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των «επισκέψεων», ο Λαμπράκης εκτελούσε απλές τυπικές κινήσεις του σώματος (όπως περιστροφή του βραχίονα ή του ποδιού του ασθενούς), με σύντομη ή και χωρίς καμία συνομιλία με τον υποτιθέμενο «ασθενή». Μολαταύτα ο Λαμπράκης θα χρέωνε τελικά στον «ασθενή» συνταγογραφόντας του μεγάλη ποσότητα οξυκωδόνης, τις περισσότερες φορές 120 δισκία των 30 mg ή και περισσότερα.
Μεταξύ Ιανουαρίου 2011 έως και σήμερα ο Λαμπράκης συνταγογράφησε περίπου 17.000 συνταγές οξυκωδόνης σε μία από τις κλινικές του, με αποτέλεσμα την διανομή σχεδόν 2,4 εκατομμυρίων δισκίων οξυκωδόνης, που έχουν μια αξία στους δρόμους τουλάχιστον 48 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε περισσότερες από 200 περιπτώσεις ο Λαμπράκης έγραψε 30 ή και περισσότερες συνταγές χαπιών οξυκωδόνης των 30 mg σε μία μόνο ημέρα. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Λαμπράκη, εκτιμάται ότι συγκέντρωσε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια από τις επισκέψεις των «ασθενών» του.

*     *     *

Ο 69χρονος Λαμπράκης από το Μανχάταν, κατηγορείται για διανομή και κατοχή οξυκωδόνης με σκοπό τη διανομή. Το αδίκημα αυτό αποφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών. Η μέγιστη πιθανή ποινή προβλέπεται από το Κογκρέσο και αναφέρεται εδώ μόνο για ενημερωτικούς λόγους, καθώς οποιαδήποτε καταδίκη του κατηγορούμενου θα πρέπει να προσδιορίζεται από το δικαστή.
Ο κ. Bharara εξήρε την εξαιρετική ερευνητική δουλειά Τακτικής Ομάδας Αντιπερισπασμού της Δίωξης Ναρκωτικών η οποία αποτελείται από τους πράκτορες και τους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, την Πολιτειακή Αστυνομία της Νέας Υόρκης, το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Orangetown, τη Δίωξη Ναρκωτικών του Rockland County, το Αστυνομικό Τμήμα του Westchester County, και το Τμήμα Ερευνών της Νέας Υόρκης. Αναγνώρισε επίσης τη βοήθεια των Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών,  την Αμερικανική Υπηρεσία Έρευνας και Εσωτερικής Ασφάλειας Μετανάστευσης και Τελωνείων, την Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Νέας Υόρκης, και το Γραφείο Εθνικού Ασφαλιστικού Εγκλήματος.
Η υπόθεση διώκεται από τη Μονάδα Δίωξης Ναρκωτικών. Κατήγοροι για την ποινική δίωξη διορίστηκαν οι Kimberly J. Ravener και Jessica K. Fender.
Οι κατηγορίες που περιέχονται στην καταγγελία είναι απλές κατηγορίες και ο κατηγορούμενος θεωρείται αθώος έως ότου αποδειχθεί η ενοχή του.

---------------------------------------
[1] Όπως υποδηλώνει η εισαγωγική φάση, το σύνολο του κειμένου της καταγγελίας και η περιγραφή της καταγγελίας που εκτίθενται εδώ, αποτελούν μόνο καταγγελία και κάθε γεγονός που περιγράφεται θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισχυρισμός.

Πηγή: justice.gov

Παρακάτω ολόκληρη η καταγγελία:





Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σώρρας γνώριζε για τον Λαμπράκη και τα ναρκωτικα.Εισαγγελέας υπάρχει;
εδώ στο Ο9:00 https://www.youtube.com/watch?v=Nbw4cynK8Eg&t=561s

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes