Η Ρωσία αφήνει άφραγκη τη Λε Πεν...


Αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσει τα 20 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση της διπλής καμπάνιας για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία, κάνει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν.

Ο πονοκέφαλος για τη Λε Πεν οφείλεται στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να ανακαλέσει την άδεια της τράπεζας που χρηματοδοτούσε το Εθνικό Μέτωπο: της First Czech Russian Bank (FCRB ) που είχε ιδρυθεί στη Μόσχα το 1996 για να εξυπηρετεί πρότζεκτ ξένου εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ Ρωσίας και Τσεχικής Δημοκρατίας.
Αποτέλεσμα να κοπέι η χρηματοδότηση του κόμματος της Λε Πεν, η οποία δεν έχει βρει ακόμα άλλον χρηματοδότη, καθώς οι γαλλικές τράπεζες αρνούνται να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.
Όπως λένε στελέχη του κόμματος, η απώλεια της στήριξης της FCRB ήταν μεγάλο πλήγμα, καθώς το ρωσικό δάνειο ήταν σταθερή πηγή χρηματοδότησης.
Γενικότερα πάντως οι δεσμοί της Λε Παν με τη Ρωσία περνούν δύσκολες ώρες, εν μέσω πληροφοριών ότι η CIA έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έβαλε χάκερς να στηρίξουν την υποψηφιότητα Τραμπ στις ΗΠΑ. Η Λε Πεν έρχεται δεύτερη στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας και έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ρώσων και την προσάρτησης της Κριμαίας.
Η FCRB είχε παράσχει δάνειο ύψους 9 εκατ.ευρώ στο Εθνικό Μέτωπο το 2014. Την ίδια χρονιά, ο ιδρυτής του κόμματος και πατέρας της Μαρίν, Ζαν Μαρί Λεπέν, είχε λάβει άλλο ένα δάνειο 2 εκατ. ευρώ από το fund Cotelec, που υποστηριζόταν από τη Ρωσία.

Πηγή: newmoney.gr

Πηγή: bloomberg.com



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes