Δυτικοί Αναλυτές: Αγ. Βασίλης και Ερντογάν ευθύνονται για το μακελειό στην Τουρκία

(φωτ.: EPA / Deniz Torpak)
Μπορεί να είναι ήδη στην Ελλάδα το παλικάρι καθώς η χώρα μας έχει παράδοση στη φιλοξενία και προστασία πρακτόρων και τρομοκρατών της Δύσης. 

Ο δε Καλεντερίδης μας πουλάει τρέλα... Μας εξηγεί ότι ο άριστα εκπαιδευμένος επαγγελματίας κομάντο που χτύπησε στην Κωνσταντινούπολη σχεδιάζοντας από καιρό το μακελειό, αφού προμηθεύτηκε όπλα και πυρομαχικά, πήρε απόφαση να περάσει για πάντα στην παρανομία, όχι για τα λεφτά που του έταξαν κάποια μεγάλα συμφέροντα... αλλά γιατί ήθελε να στείλει μήνυμα ενάντια στον Άγιο Βασίλη! 
Και τέλος συμπεραίνει ότι φταίει και ο Ερντογάν επειδή δικοί του οπαδοί επιτίθενται σε όσους προσπαθούν να εισάγουν τον Άγιο Βασίλη στην Τουρκική πραγματικότητα.
Βέβαια κανείς δεν αναρωτιέται... Με τόσες επιθέσεις που υποτίθεται δέχτηκαν οι αποκεφαλιστές από τους Αμερικανούς... πως κι έτσι δεν στοχοποίησαν ποτέ Αμερικάνικη Πρεσβεία; Το Ισραήλ για την ISIS είναι φυσικά ...παντελώς αόρατο. 
Αυτή που λέτε είναι η δουλειά των ...πρακτόρων-αναλυτών. Να εκτροχιάζουν τη λογική, να αφαιρούν τις χρήσιμες πληροφορίες από την αφήγηση και να τις αντικαθιστούν με παραπλανητικές γελοιότητες για να μην επιτρέψουν στον κοινό νου να φτάσει στους πραγματικούς εντολείς των μεγάλων εγκλημάτων από τους οποίους πληρώνονται και οι ίδιοι. 
Αυτοί οι μεγάλοι αναλυτές ήταν που επέμεναν ότι ο πόλεμος στη Συρία ...ήταν αποτέλεσμα θρησκευτικών διαφορών (!) κι όχι το ότι η Δύση έμπασε στη Συρία εκατοντάδες χιλιάδες ξένους πάνοπλους μισθοφόρους με το ελεύθερο να διαπράξουν όλων των ειδών τα εγκλήματα χωρίς την παραμικρή συνέπεια.
Το ίδιο ακριβώς έκαναν συστηματικά οι μεγάλες εφημερίδες που επί δεκαετίες τάιζαν σανό στους αναγνώστες τους για την δήθεν ύπαρξη «ιδεολόγων» τρομοκρατών που δεν σκότωναν για τα λεφτά και με εντολές από ξένα συμφέροντα αλλά για ...τον σοσιαλισμόν...
Ξέρετε αυτόν που κήρυττε συνεχώς κι ο Τσοχατζόπουλος...


Σε επιφυλακή θέτει η ΕΛΑΣ τις υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης να επιχειρήσει να διαφύγει προς τη χώρα μας

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές σε όλη τη χώρα από το ενδεχόμενο ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης να προσπαθήσει να περάσει στην Ελλάδα. Στην ΕΛΑΣ υπάρχει ήδη κινητοποίηση και σχετικό έγγραφο με το οποίο εφιστάται η προσοχή όλων των αστυνομικών, ιδιαίτερα εκείνων που υπηρετούν σε συνοριακούς σταθμούς ή κοντά σε ακριτικές περιοχές ώστε, εφόσον εντοπιστεί άτομο που να μοιάζει με τον ύποπτο για τη σφαγή στο κλαμπ Reina να γίνει άμεση κινητοποίηση. 
Το έγγραφο της ΕΛΑΣ, που συνοδεύεται από φωτογραφία του μακελάρη αναφέρει ότι «με δεδομένο ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης, που έλαβε χώρα την 01/01/2017 στην Κωνσταντινούπολη Τουρκίας, διαφεύγει της σύλληψης, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποπειραθεί να εισέλθει στη χώρα μας.
Κατόπιν τούτου και σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής εντολής, σας διαβιβάζουμε φωτογραφία (από ανοιχτές πηγές) του φερόμενου ως δράστη της εν λόγω επίθεσης και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και ιδίως στις Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων, ούτως ώστε σε περίπτωση εντοπισμού ατόμου που προσομοιάζει με τον εικονιζόμενο στη συνημμένη φωτογραφία να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας της χώρας μας και άμεση ενημέρωση τόσο της Υπηρεσίας μας, όσο και της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α. και της Δ.Α.Ε.Ε.Β.»
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ως ισχυρό ενδεχόμενο ο μακελάρης της Πόλης να έχει ήδη περάσει στην Ελλάδα
Δημοσίευμα της εφημερίδας "Aksam" αναφέρει ότι ο δράστης διέφυγε στα ελληνικά νησιά την ίδια ημέρα που έκανε την επίθεση.
Όπως περιγράφει η εφημερίδα, ο δράστης πήρε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου το φέρυ μποτ από την αποβάθρα Γενίκαπί της Πόλης και συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα, πέρασε απέναντι από τη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Μπαλίκεσίρ όπου έφτασε στις ακτές του Αιγαίου και από εκεί πέρασε στα ελληνικά νησιά.
Την ώρα όμως που η εφημερίδα προχωράει σε αυτές τις αποκαλύψεις η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) υποστηρίζει ότι βρίσκεται αρκετά κοντά στα ίχνη του δράστη.
Εν τω μεταξύ στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η τουρκική αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να ήταν ίσως και τρεις οι δράστες καθώς έτσι υποστηρίζουν στις  καταθέσεις τους ορισμένοι που σώθηκαν.
Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι συνεργός του δράστη ήταν και μία γυναίκα. Ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζεται ότι ο δράστης πετούσε ποτήρια και μπουκάλια από τα τραπέζια πάνω στα άτομα που είχαν ξαπλώσει στο δάπεδο για να διαπιστώσει εάν είναι πράγματι νεκροί.
Επίσης, υπάρχει διαφορετική περιγραφή στο ντύσιμο του δράστη που δεν αφορά μόνο το μπουφάν που άφησε στο κλαμπ μέσα στο οποίο είχε και το ποσό των 500 τουρκικών λιρών. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες θέλουν το δράστη να φοράει ανοιχτόχρωμο παντελόνι με τσέπες όταν έφυγε από το σπίτι του στο Ζειτίνμπουρνού ενώ μέσα στο κλαμπ όπως φαίνεται στο βίντεο ο δράστης φορά σκουρόχρωμο και στενό παντελόνι.
Πάντως, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά τους χώρους του νυχτερινού κέντρου και εικάζεται ότι πήγε στο Ρέινα μία εβδομάδα πριν από το χτύπημα για να εξερευνήσει το χώρο για μισή ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία διερευνά την περίπτωση να βρίσκονταν και δεύτερος εκτελεστής μέσα στο κλαμπ Ρέινα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Τουλάχιστον τρεις μάρτυρες που σώθηκαν από το μακελειό κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ήταν δύο οι δράστες. Άλλοι μάρτυρες αναφέρουν πως ο δράστης πετούσε πάνω στους ξαπλωμένους ποτήρια για να δει την αντίδρασή τους, αν ήταν ζωντανοί ακόμη.

Το σενάριο να ήταν δύο οι δράστες ενισχύεται και από την εξής πληροφορία: μία άλλη τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι, στο βίντεο που δείχνει το δράστη να φεύγει από το σπίτι του στο Ζεϋτίνμπουρνού για να πάει στο νυχτερινό κέντρο "Ρέινα", φορούσε ανοιχτόχρωμο παντελόνι με τσέπες. Όμως στο βίντεο που έχει τραβηχτεί στο εσωτερικό του κλαμπ, ο άνδρας φαίνεται να φορά σκουρόχρωμο και στενό παντελόνι. Το ίδιο και στη φωτογραφία μέσα από το ταξί που πήρε για να κατευθυνθεί προς το Ρέινα. Πιθανός συνεργό του δράστη του Ρέινα είναι ο Γιουσούφ Χότζα. 
Πηγή: protothema.gr


Τα προηγούμενα χρόνια, το τέλος του έτους, σε μερικές πόλεις της Τουρκίας ομάδες παρακρατικών οργάνωναν διάφορα δρώμενα, με κεντρικό πρόσωπο τον Noel Baba (σ.σ. ταυτίζεται με τον Άγιο Βασίλη), τον οποίο μερικοί νέοι «πατριώτες» τον προπηλάκιζαν και τον συλλάμβαναν, θέλοντας να δείξουν ότι το έθιμο του Noel Baba και γενικά του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, είναι ξενόφερτο και ανεπιθύμητο στα εδάφη της Τουρκίας.
Μέχρι πέρυσι, οι ενέργειες αυτές δεν είχαν σαφή πολιτική υποστήριξη, παρότι είχαν την ανοχή του κράτους.
Παρουσιάζονταν ως περιθωριακές ενέργειες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Όμως, ειδικά φέτος το σκηνικό άλλαξε. Μεγάλη μερίδα θρησκευομένων δημοσιογράφων και ιμάμηδων που έχει παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, όλοι τους στρατευμένοι στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και λάτρεις του Ερντογάν, συμμετείχαν σε οργανωμένη εκστρατεία, που διενεργήθηκε από τα φιλοερντογανικά ισλαμιστικά έντυπα, τηλεοράσεις και ηλεκτρονικό τύπο, δαιμονοποιώντας τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις και στοχοποιώντας ανοιχτά όλους όσους συμμετέχουν σ’ αυτές.

Στιγμιότυπο από βίντεο όπου ένοπλος φαίνεται να μπαίνει στο κλαμπ Reina
(φωτ.: EPA / DHA via Depo Photos Turkey Out)
Ισλαμικές σέχτες, που υποστηρίζουν τον Ερντογάν, τύπωσαν γιγαντοαφίσες που στοχοποιούσαν ανοιχτά τον Noel Baba, ενώ τα γνωστά δρώμενα συνεχίστηκαν από τις «Εστίες» των παρακρατικών ισλαμο-εθνικιστών του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ), που εδώ και μερικούς μήνες έχει ταυτιστεί με το ΑΚΡ και τον Ερντογάν.

Οι προειδοποιήσεις του δημοκρατικού Τύπου
Για όλα αυτά δημοκράτες δημοσιογράφοι προειδοποίησαν την κυβέρνηση, τονίζοντας τους κινδύνους που περικλείουν και το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται στην Τουρκία, σε μια ευαίσθητη περίοδο.
Ένας από αυτούς μάλιστα, ο Αχμέτ Σίκ, βλέποντας όλες αυτές τις ενέργειες, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «δεν είναι μια κατάσταση που δικαιολογεί τον εφησυχασμό. Οι προειδοποιήσεις του Τσουμπελί Χότζα*, και οι συνεχείς (αρνητικές) αναφορές του στον Noel Baba, πρέπει να μας προβληματίσουν. Μάλιστα, καλό είναι να ληφθούν μέτρα».
Όμως αυτό που «είδε» ο δημοσιογράφος, όχι μόνο δεν το είδε η κυβέρνηση, αλλά όπως φάνηκε από την σύλληψή του, που έγινε αμέσως μετά τη συγκεκριμένη δημοσίευση, δεν ήθελε να το δει!
Όλα αυτά, που έγιναν αν όχι με βάση κεντρικό σχεδιασμό των ισλαμιστών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σίγουρα όμως με την ανοχή τους, όπως και με την ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης, δημιούργησαν ένα σκηνικό, στο οποίο έλειπε μόνο εκείνος που θα πατούσε τη σκανδάλη.

Το ψέμα του Τούρκου πρωθυπουργού
Και ώ του θαύματος, ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη βρέθηκε. Αποτέλεσμα; Τριάντα εννέα νεκροί και 69 τραυματίες. Το αμάρτημά τους; Έπιναν αλκοόλ και γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τον Noel Baba! Ό,τι ακριβώς παρουσίαζαν ως αμάρτημα και έγκλημα ισλαμιστικής καθοσίωσης οι σύντροφοι του Ερντογάν και τους ισλαμιστικού κράτους που οικοδομεί με πείσμα και συνέπεια στην Τουρκία. Το κυριότερο ήταν ότι μερικές ώρες μετά τη σφαγή, οι ίδιοι αυτοί κήρυκες του μίσους, έλεγαν στις τηλεοράσεις ότι «αν πρόκειται για εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και του Noel Baba, να τιναχθούν όλα στον αέρα».

(Φωτ.: sputniknews.com / Yasin Akgul)
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία, με την επικράτηση του Ισλάμ στην πολιτική σκέψη και πρακτική της κυβέρνησης και της… διανόησης, είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, βλέποντας ότι σημαντικό μέρος δημοκρατικών ΜΜΕ της Τουρκίας επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την ανοχή που έδειξε στην αντί-Noel Baba καμπάνια, αν και γνώριζε ότι ο δράστης φορούσε τη στολή του Noel Baba, είπε ψέματα μπροστά στις τηλεοράσεις, ότι τελικά δεν φορούσε τη συγκεκριμένη στολή, για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε διώξεις για εκείνους που σχολιάζουν με αυτόν τον τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ISIS πίσω από την ενέργεια;
Αξιωματούχος της Ασφάλειας φωτογραφίζει τον ISIS ως την οργάνωση που κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια, ενώ το Reuters μεταδίδει ότι η οργάνωση αυτή ανέλαβε την ευθύνη της πράξης. Το πιο πιθανό η ενέργεια αυτή να είναι απάντηση στην επιλογή της Τουρκίας να στραφεί για πρώτη φορά εναντίον του ISIS στην πόλη αλ Μπαμπ, μετά από μια πενταετή συμμαχία, που είχε ως στόχο για την Άγκυρα την εξουδετέρωση των Κούρδων της Συρίας.
Όταν οι Κούρδοι έφθασαν προ των πυλών της αλ Μπαμπ που κατείχαν οι τζιχαντιστές του ISIS, έχοντας στόχο τη συνένωση των καντονιών τους μετά την απελευθέρωση της πόλης, η Τουρκία αναγκάστηκε να στραφεί εναντίον των πρώην συμμάχων της, για να αποφύγει τον μεγάλο κίνδυνο, της συνένωσης των κουρδικών καντονιών και της δημιουργίας του «Κουρδικού Διαδρόμου», που απειλεί την ενότητα της Τουρκίας.
Όμως, ανεξαρτήτως της ανάληψης της ευθύνης, είναι σίγουρο ότι το κατεστημένο του ΑΚΡ, συμφωνεί με την επίθεση, γιατί έχει ως στρατηγικό στόχο να εξισλαμίσει απολύτως την Τουρκία, στην οποία είναι ακόμα ζωντανή η ψυχή του Βυζαντίου.
Άρα ο στόχος δεν είναι ο Noel Baba, ο στόχος είναι ο πλήρης εξισλαμισμός της Τουρκίας. Στόχος είναι η ζώσα ψυχή του Βυζαντίου στην καθ’ ημάς Ανατολή.
 Πηγή: pontos-news.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes