Τσοχατζόπουλος στο Εφετείο: Με βασανίζετε [Ηχητικό]

«Αποζημίωση! Ζητώ αποζημίωση φυσικά! Παράνομα ασκείτε κρατική βία»Η καθυστέρηση στο Εφετείο προκάλεσε την οργή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ξέσπασε, καταγγέλλοντας βασανιστήρια σε βάρος του.

Μια καθυστέρηση δύο ωρών στο Εφετείο, «έβγαλε από τα ρούχα του» τον κύριο Τσοχατζόπουλο, ο οποίος άρχισε να ουρλιάζει: «Εκτελεστές, βασανιστές του Ιωαννίδη γίνατε… ΕΣΑτζήδες! Του Ιωαννίδη! Με άρβυλα είστε βασανιστές…» 
«Αποζημίωση! Ζητώ αποζημίωση φυσικά! Παράνομα ασκείτε κρατική βία, δεν έχετε κανένα δικαίωμα, υποτίθεται ότι είστε φρουροί. Με βασανίζετε συστηματικά, σκόπιμα με εντολές άνωθεν. Εκεί που με πάτε έχει υγρασία». Αυτές είναι κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να εκφράσει την οργή του, λόγω καθυστέρησης στο Εφετείο. 
Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη στις 9 το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρουσιάστηκε στο Εφετείο, μαζί με το δικηγόρο του, προκειμένου να ζητήσουν αίτηση αποφυλάκισης για μία ακόμα φορά. Εκείνη την ώρα υπήρξε κάποιο κόλλημα με την Έδρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση και να ζητηθεί δίωρη διακοπή. Οι αστυνομικοί που ήταν εκεί έπρεπε να μεταφέρουν τον Άκη στα υπόγεια του Εφετείου , στα κρατητήρια που υπάρχουν εκεί.
Ο κύριος Τσοχατζόπουλος δυσαρεστήθηκε έντονα από αυτή την εξέλιξη και αντέδρασε άσχημα προς στους αστυνομικούς, φωνάζοντας: «Οι φρουροί! Έχουμε και τους φρουρούς φέτος, οι οποίοι το έχουν κάνει χόμπι να μας βασανίζουν εδώ μέσα. Εκτελεστές, βασανιστές του Ιωαννίδη γίνατε… ΕΣΑτζήδες! Του Ιωαννίδη! Με άρβυλα είστε βασανιστές…» - «Κάθονται σαν ξόανα εκεί πέρα και μας κάνουν τον καμπόσο!» - «Η υπηρεσία σας, κακουργηματική εγκληματικού χαρακτήρα οργάνωση. Αυτό είναι. Και έχετε και τα πρωτοπαλίκαρά σας  εδώ πέρα και τους λέτε να μας απωθούν. Δεν πάω πουθενά, πουθενά δεν πάω…Βεβαίως…με βασανίζετε συστηματικά, σκόπιμα με εντολές άνωθεν». 
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αργά χτες το βράδυ μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο με αγγειακό πρόβλημα στο πόδι. 

Το ξέσπασμα του Άκη:
Τσοχατζόπουλος: …πνευμονία, με βάλατε στη γωνία και ήρθα στο δικαστήριό μου.
Φύλακας: Να πάτε στο νοσοκομείο
Τσοχατζόπουλος: Στο δικαστήριο ήρθα! Τίποτε άλλο…
Φύλακας: Ελάτε, ελάτε…
Τσοχατζόπουλος: Σας παρακαλώ, μη μ’ αγγίζετε. Μη μ’ αγγίζετε, μη μ’ αγγίζεται… Τι κάνετε; Ε! ν μ’ αγγίξεις άλλη φορά, πρόσεχε θα το πληρώσεις. Φύγε από εδώ!
Φύλακας: Τα παράπονά σας αλλού!
Τσοχατζόπουλος: Καιρός είναι, καιρός είναι να φύγετε. Ακούς; Καιρός είναι να φύγετε, άντε μπράβο…
Φύλακας: Ένα λεπτό…
Τσοχατζόπουλος: Παραμείνετε εδώ πέρα! Βίκυ, εδώ πέρα μας ταλαιπωρούνε.
Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Ηρέμησε Άκη, ηρέμησε!
Τσοχατζόπουλος: Οι φρουροί! Έχουμε και τους φρουρούς φέτος, οι οποίοι το έχουν κάνει χόμπι να μας βασανίζουν εδώ μέσα. Εκτελεστές, βασανιστές του Ιωαννίδη γίνατε… ΕΣΑτζήδες! Του Ιωαννίδη! Με άρβυλα είστε βασανιστές…
Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Άκη ηρέμησε, ηρέμησε
Φύλακας: Τη δουλειά μου δεν μ’ αφήνεις να κάνω.
Γυναικεία φωνή: Σας παρακαλώ πάρα πολύ!
Τσοχατζόπουλος: Φύγε από κει ρε παιδί μου να περάσει η γυναίκα. Έλα εδώ παιδί μου τώρα… Κάθονται σαν ξόανα εκεί πέρα και μας κάνουν και τον καμπόσο.
Γυναικεία φωνή: Σηκωτό τον φέρατε
Τσοχατζόπουλος: Εδώ είναι το δικαστήριό μου! Δεν τον αφήνω!
Συνήγορος Τζοχατζόπουλου: Συγνώμη κύριε αστυνόμε, συγνώμη.
Τσοχατζόπουλος: Τρεις ώρες! Και έπαθα πνευμονία! Μπράβο σας κύριοι! Αυτά είναι τα κατορθώματά σας. Η υπηρεσία σας, κακουργηματική εγκληματικού χαρακτήρα οργάνωση. Αυτό είναι. Και έχετε και τα πρωτοπαλίκαρά σας εδώ πέρα και τους λέτε να μας απωθούν. Δεν πάω πουθενά. Βεβαίως… με βασανίζετε συστηματικά, σκόπιμα με εντολές άνωθεν. Τα αφεντικά σας! Τα ρεμάλια… μας αφήσανε τρεις ώρες με το ρολόι. […] Αποζημίωση! Ζητώ αποζημίωση φυσικά! Ασκείται κρατική βία, δεν έχετε κανένα δικαίωμα, υποτίθεται ότι είστε φρουροί.

Παρακάτω το ηχητικό ντοκουμέντο:


Το ηχητικό ντοκουμέντο πρωτοκυκλοφόρησε στην απογευματινή εκπομπή του Δημήτρη Γιατζόγλου στα "Παραπολιτικά". Ρεπορτάζ: Βασίλης Χήτος.

Στο "Πρώτο Θέμα" κυκλοφόρησε το παρακάτω βίντεο με το ηχητικό ντοκουμέντο:
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes