Όταν οι σύμμαχοί μας «μετακίνησαν» την Μακεδονία στη Γιουγκοσλαβία


Το 1947 για τα συμφέροντα των Δυτικών... δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί «Μακεδονικό» κράτος στη Γιουγκοσλαβία ώστε να μην μπορέσουν αργότερα να διεκδικήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο ...εξέλιξη που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Ρωσία (Σοβιετική Ένωση).

Αυτή η στάση των Δυτικών ...δεν κράτησε πολλά χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας έλαβε πολλά εκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ, ώστε να ξεκόψει από τη Σοβιετική Ένωση, αλλά εκτός από τα λεφτά ζήτησε ως αντάλλαγμα το όνομα της Μακεδονίας. Οι «σύμμαχοι» της Αμερικανικής κυβέρνησης ...δεν δίστασαν να τους ικανοποιήσουν κι έκτοτε στους Αμερικανικούς χάρτες μετακίνησαν τη Μακεδονία εκτός Ελλάδας. Αντίστοιχα και ο Τίτο πήρε θάρρος κι άρχισε να μιλάει για «Μακεδονική» μειονότητα... 
Όταν διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία για να πάρουν με το μέρος της Δύσης τους Σκοπιανούς, τους αναγνώρισαν άμεσα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο Μπους εξαπάτησε τους Ελληνοαμερικανούς και τον Καραμανλή... το 2004, αλλά λίγα χρόνια μετά ο Καραμανλής ανταπέδωσε στον Μπους με το Βέτο στο Βουκουρέστι το 2008.



Πηγή: ekirikas.com
(κλικάροντας επάνω στο σύνδεσμο μπορείτε να μεταφερθείτε στο περιοδικό που είναι σε μορφή PDF)

Πηγή: iefimerida.gr

Όταν στους αμερικανικούς χάρτες μετακίνησαν τη Μακεδονία εκτός Ελλάδας...
Χάρτης "THE BALKANS" έκδοσης 1962 όπου σύμφωνα με τη συμφωνία με τον Τίτο
ονόμασαν την Νότια Γιουγκοσλαβία "Μακεδονία".






Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes