Μιζαδόροι οι «εκλεκτοί» των Υπουργών Ενέργειας Ιταλοί της Eni S.p.A.


Βάσει απόρρητων πληροφοριών από την Νιγηρία και συγκεκριμένα από την Αρχή Οικονομικών Εγκλημάτων της χώρας, στις 28 Φεβρουαρίου 2017 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για Διαφθορά και Χρηματισμό σε κυβερνητικούς παράγοντες εις βάρος της Ιταλικής εταιρείας Eni S.p.A. και τους Ιταλούς διοικητικούς παράγοντές της.

Η υπόθεση σχετίζεται με χρηματισμούς ύψους $801.000.000,00 Δολάρια Αμερικής που προέρχονται από διαφθορά.



Στην ΥΠΟΘΕΣΗ Διαφθοράς-Χρηματισμού Κυβερνητικών Παραγόντων, εκτός από την Ιταλική εταιρεία Eni S.p.A και τους Ιταλούς διοικητικούς παράγοντές της, συμπεριλαμβάνονται και άλλες γνωστές εταιρείες, όπως η Άγγλο-Ολλανδική SHELL, η Ιταλική Agip Ιταλική, τέως Θυγατρική της Eni S.p.A. κα.



Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι στην ιταλική εταιρεία Eni S.p.A. με την θυγατρική της ENI Hellas S.p.A. ανήκει το 49% των ελληνικών εταιρειών «ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» και «ΕΠΑ Θεσσαλίας» των οποίων μάλιστα έχει αναλάβει και τη διοίκηση, παρότι το 51% ανήκει στον όμιλο της ΕΔΑ/ΔΕΠΑ.



Αναρωτιόμαστε λοιπόν στην Ελλάδα έπεσαν μίζες; Αν ναι: α) πόσοι και ποιοι Έλληνες πολιτικοί και ιθύνοντες πήραν μίζες από την ENI S.p.A. για τις «χρυσές μπίζνες» μαζί τους; και β) πόσα τσέποσαν; 


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes