Περί «προσφύγων» και λοιπών λαθρομεταναστών: «Υγρός τάφος» για 16 άτομα


Σε τραγωδία εξελίχθηκε το ναυάγιο, ανοικτά της Μήθυμνας (Μόλυβου), όταν νωρίς χθες το πρωί ανατράπηκε πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Νωρίς το μεσημέρι περισυνελέγησαν ζωντανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Άλλα έξι άτομα έχουν διασωθεί από τις τουρκικές Αρχές. Επίσης, έχουν περισυλλεγεί, από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex, εννέα σοροί. Άλλοι επτά σοροί έχουν περισυλλεγεί από την τουρκική ακτοφυλακή.
Η έγκυος ναυαγός νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η άλλη γυναίκα ναυαγός, η βάρκα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από παραλία στην ακτή απέναντι από τη Λέσβο και ανατράπηκε για άγνωστους λόγους.
Η διασωθείσα γυναίκα ανέφερε και τον πιθανό αριθμό των επιβαινόντων. Πάντως, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοι, σχετικά πολύ μικρής έντασης, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούσαν ότι η ανατροπή δεν μπορεί να έγινε εξαιτίας της θαλασσοταραχής.
Η τραγωδία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12:00, όταν βρέθηκαν οι πρώτοι νεκροί στη θάλασσα από πλοίο της Frontex. Αμέσως άρχισε η επιχείρηση, από θαλάσσης και αέρος, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex με τη συμμετοχή και αλιευτικών σκαφών της περιοχής, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα αφού, όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Σε πυροσβεστικό σταθμό 

Μετανάστες και πυροσβέστες «συγκατοικούν» από τη Μ. Τετάρτη στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, όπου μεταφέρθηκαν και διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου στεγάζεται ο πυροσβεστικός σταθμός ενοικίασε τον β’ όροφο του κτιρίου για τη διαμονή προσφύγων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του πυροσβεστικού σταθμού από τη συστέγαση περίπου 25 προσφύγων και μεταναστών ανάμεσα στους οποίους και 10 παιδιά.
Όπως τονίζει η Ένωση, «επιβάλλεται η μεταστέγαση του 2ου πυροσβεστικού σταθμού πριν θρηνήσουμε θύματα από τα πυροσβεστικά οχήματα που μπαίνουν και βγαίνουν στον σταθμό».

Νεκρός σε τροχαίο 

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Ιάσμου, κατά τη διάρκεια καταδίωξης λαθρο-διακινητή, με τραγική, όμως, κατάληξη, καθώς ένας μετανάστης που επέβαινε στο όχημα του διακινητή έχασε τη ζωή του. Συνελήφθη ένας 29χρονος υπήκοος Μολδαβίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 14 συνολικά μη νόμιμους μετανάστες. Το όχημα που οδηγούσε ο δράστης εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας από τους διακινούμενους, ενώ δύο τραυματίστηκαν.

Πηγή: imerisia.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes