Ποιος δίνει απόρρητες πληροφορίες στο «Documento» του Βαξεβάνη;


Η εφημερίδα «DOCUMENTO», είτε δημοσιεύει ανυπόστατες ειδήσεις (που δεν νομίζω…) αναφορικά με την υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ότι οι εισαγγελείς ξαναερευνούν... τα στοιχεία της «μαγειρεμένης» λίστας Λαγκάρντ. Διαφορετικά, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η εφημερίδα του “DOCUMENTO” έχουν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία των ανακριτικών αρχών, αλλά και της ΕΥΠ.

Του Μανώλη Χατζησάββα

Και αυτό διότι, τα όσα «αποκαλύπτει» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα του “Documento” δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα αληθινά-πραγματικά στοιχεία του ΠΑΝΑΜΑ, που είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που δήθεν περιγράφει.
Πρόκειται για απόρρητα στοιχεία, που κατέχει ο Κώστας Βαξεβάνης, και τα χρησιμοποιούν À la carte πρόσωπα του πολιτικού και δικαστικού χώρου του τόπου, εκβιάζοντας κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις, δίδοντάς τα σε εφημερίδες όπως το “Documento” του προαναφερόμενου δημοσιογράφου, κάθε φορά που αφουγκράζονται την δυσφορία του ελληνικού λαού και ανησυχούν για τυχόν επεισόδια εναντίον τους. Πρόκειται δηλαδή για κλασική κίνηση αποπροσανατολισμού του εκλογικού σώματος ή άλλως του "κοπαδιού".
Έτσι και η υπόθεση περί σχέσης της «γιαγιάς» της συζύγου του Μανώλη Κεφαλογιάννη κας Ελένης Σάφρα – Κουμανιώτου και ότι ίδρυσε την OFFSHORE εταιρεία «Barbitos Investment S.A.» στον Παναμά στα 83 της, και ότι από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει ότι η σύζυγος Κεφαλογιάννη συνδέεται τραπεζικά με τη γιαγιά της Ελένη Σάφρα – Κουμανιώτου.
Όμως, από τα επίσημα στοιχεία του Παναμά δεν προκύπτει, αλλά ούτε αποδεικνύεται κάτι τέτοιο.
Δηλαδή, ούτε το Καταστατικό της παναμέζικης offshore εταιρείας Barbitos Investment SA, ούτε τα επίσημα στοιχεία του Παναμά δεν γράφουν πουθενά αυτά που ισχυρίζεται o δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα του “Documento”.


Σε ποια στοιχεία αναφέρεται ο Βαξεβάνης;

«Barbitos Investment S.A.»
Εάν ο Βαξεβάνης και η εφημερίδα του "Documento" δεν έχουν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία των ανακριτικών αρχών και της ΕΥΠ (που πολύ φοβάμε πως έχουν), τότε γιατί δεν διώκεται ποινικά ή έστω γιατί δεν τον «μαζεύει» κάποιος;
Ιδού οι «αποκαλύψεις» του:


Πηγή: documentonews.gr
Αλλά και ΕΔΩ:


Πηγή: left.gr
Στην πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα οδηγεί ο άνθρωπος που τον υπηρέτησε επί 25 χρόνια, τον ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, εμφανίζοντας τον να αποσπά τμήμα των μισθών συνεργατών του στο Ευρωκοινοβούλιο εν είδει μίζας, καταγγέλλοντας ότι η υπόθεση μιας offshore της γιαγιάς της συζύγου του ερευνήθηκε πλημμελώς αλλά και υποστηρίζοντας ότι το κλείσιμο της έρευνας για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ επιτεύχθηκε με στοιχεία που δεν ήταν αληθινά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και έχει δοθεί εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών του. Ο ίδιος απαντά στην εφημερίδα με εξώδικο.


"Τσέπωνε" το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του

Η εφημερίδα, που επικαλείται μέρος της δικογραφίας που έχει στη διάθεση της, γράφει σήμερα ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από τα 13.000 ευρώ που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:
Άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο μιας συνεργάτιδας του και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία όμως να του καταβάλλει περίπου το 60% του μισθού της. Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η Documento, να παίρνει εν είδει μίζας από τη συνεργάτιδα του το ποσό των 4.240 ευρώ, που εκτίναξε τις δικές του μηνιαίες απολαβές περίπου στα 18.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το επιπλέον αυτό ποσό που εισέπραττε δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες του.
Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα email και sms του καταγγέλλονται συνεργάτη αλλά και της υπαλλήλου που έδινε τον μισθό της, που αποδεικνύουν το παραπάνω. Από όσα προκύπτουν ο γαλάζιος ευρωβουλευτής πρέπει να ελεγχθεί για ένα ποσό της τάξης των 127 χιλιάδων ευρώ.
Ο εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας έχει αναλάβει την υπόθεση και περιμένει την κατάθεση της υπαλλήλου, προκειμένου να αποφανθεί αν οι συγκεκριμένες ενδείξεις που προκύπτουν από ηλεκτρονική αλληλογραφία, δικαιολογούν την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης.


Η συνωνυμία του παππού  και η Λίστα Λαγκάρντ

Όπως αναφέρουν οι Κώστας Βαξεβάνης και Βαγγέλης Τριάντης στο ρεπορτάζ τους για την εφημερίδα, ο επι 25 χρόνια συνεργάτης και φίλος του Μανώλη Κεφαλογιάννη έχει υποδείξει στοιχεία στον εισαγγελέα για το πως εκείνος απεμπλάκη από τη λίστα Λαγκάρντ. Η σύζυγος του Κρητικού πολιτικού Γκρατσιέλα Γκρόλο ήταν στους καταθέτες που εμφανίζονται στη λίστα του μαύρου χρήματος, και ο πρώην συνεργάτης κάνει λόγο για πλαστά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για να κλείσει η έρευνα του πόθεν έσχες αλλά και της offshore, που άνοιξε η γιαγιά της συζύγου του.
Ο μάρτυρας, που επικαλείται η εφημερίδα, κάνει λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης από συγκεκριμένη υπηρεσία της ΔΟΥ Γλυφάδας. Πιο συγκεκριμένα, η Documento γράφει ότι η οικογένεια Κεφαλογιάννη άφηνε να αιωρείται ότι τα χρήματα που υπήρχαν στον λογαριασμό της HSBC είναι δικαιολογημένα, αφού ο παππούς Σάφρα ήταν Ελβετός τραπεζίτης, πράγμα που δεν ίσχυε. Απλώς χρησιμοποιήθηκε έντεχνα η συνωνυμία με τον τραπεζίτη της γνωστής American Bank of New York για να γίνουν πιστευτοί, γράφει η εφημερίδα.


Η γιαγιά που άνοιξε offshore στα 83 της


Από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, προκύπτει ότι η σύζυγος Κεφαλογιάννη συνδέεται τραπεζικά με τη γιαγιά της Ελένη Σάφρα - Κουμανιώτου αλλά και μέσω της offshore Barbitos Investment SA. H εν λόγω παναμέζικη εταιρεία ιδρύεται στις 30/05/2005 όταν η γεννημένη το 1922 γιαγιά, είναι ήδη 83 ετών! Την εποχή εκείνη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι υπουργός και η εταιρεία φαίνεται να δέχεται καταθέσεις οι οποίες στη συνέχεια καταλήγουν στην Ελλάδα.
Η επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής που έθεσε στο μικροσκόπιο της το πόθεν έσχες Κεφαλογιάννη μετά της αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ απήλλαξε από ευθύνες την οικογένεια, με ένα μέλος όμως της επιτροπής να απαιτεί περαιτέρω έρευνα.
Η αποκάλυψη των Panama Papers έφερε ξανά όμως στο προσκήνιο την Bαrbitos, την οποία όπως αναφέρει η Documento την έχει συστήσει ο Ελληνοελβετός Σπύρος Μεταξάς, ο οποίος είναι υπόδικος στην Ελλάδα για υποθέσεις μίζας από εξοπλιστικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Το εξώδικο


Η εφημερίδα επικοινώνησε πριν την έκδοση της, με τον γαλάζιο ευρωβουλευτή για να απαντήσει στο δημοσίευμα της, με εκείνον να της αποστέλλει εξώδικη επιστολή στην οποία αναφέρει ότι "σε περίπτωση που υιοθετήσετε άκριτα τις ανώνυμες ψευδεπίγραφες καταγγελίες πριν τη διασταύρωση τους, θα έχετε παραπλανηθεί και συμμετάσχει, έστω και χωρίς πρόθεση, σε έναν οργανωμένο εκβιασμό".

--------------------------------

Και άλλη φορά ο Βαξεβάνης έλαβε απόρρητα εθνικά στοιχεία 

Όσων αφορά τα περί ανυπόστατων ειδήσεων, δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Εξάλλου, δεν θα είναι η πρώτη φορά του Βαξεβάνη… ούτε η μοναδική περίπτωση αυτή του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την οποία ο συστημικός δημοσιογράφος έχει τροφοδοτηθεί από το παρακράτος με απόρρητες πληροφορίες της ΕΥΠ, αποκαλύπτοντας απόρρητα εθνικά μυστικά και μυστικές κατασκοπευτικές δράσεις και ταυτότητες. 
Άλλωστε ο Κώστας Βαξεβάνης ήταν αυτός που έλαβε απόρρητα στοιχεία κατασκοπευτικής δράσης της ΕΥΠ σχετικά και με άλλη άκρως σοβαρή υπόθεση: «παραεμπόριο με τις Ελληνικές Schengen Visa στην Τουρκία», από τον «βρώμικο» σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη:

Πηγή: thetoc.gr

Φυσικά, όλα αυτά πολύ πριν ακόμα ολοκληρωθεί πλήρως η έρευνα, απαγγελθούν κατηγορίες και γίνουν συλλήψεις.
Ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσιοποίησε τις απόρρητες πληροφορίες για την παραπάνω υπόθεση, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την ταυτότητά μου γνωρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανείς άλλος που είχε εισχωρήσει τόσο βαθιά στα κυκλώματα αυτά, που έχουν ως «εγκεφάλους» Τούρκους και Έλληνες ένστολους και πολιτικούς. Με αυτόν τον τρόπο τους προειδοποίησαν τους εμπλεκόμενους και τους συνεργάτες τους. 
Βλέπε σχετικά και:Τα επίσημα στοιχεία του Παναμά που δεν αναφέρουν πουθενά για «γιαγιάδες»

Στο σημείο αυτό θα σας παρουσιάσω τα επίσημα στοιχεία, ώστε να μας πει ο κάθε δημοσιογράφος τύπου Βαξεβάνη, από που προκύπτει ότι η «γιαγιά» που αναφέρει είναι ιδρυτής της offshore εταιρείας «Barbitos Investment S.A.» στον Παναμά.
Να διευκρινίσω, ότι στα παναμέζικα «Suscriptor» σημαίνει Μέτοχος - Ιδρυτής (αυτός που καταβάλει τα χρήματα) και αναφέρονται όλοι τους ξεκάθαρα εδώ:
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Παναμά (αρχείων στην κατοχή μου), οι Μέτοχοι της Offshore εταιρείας “Barbitos Investment S.A.”  είναι δύο (2) εταιρείες, συγκεκριμένα η DULCAN INC. και η WINSLEY INC., για «γιαγιά» δεν γράφει πάντως!
Τώρα θα μου πείτε ότι, ίσως, «πίσω» από αυτές τις εταιρείες μπορεί να κρύβεται η «γιαγιά» της συζύγου του Μ. Κεφαλογιάννη...
Πάντως, από τον πρώτο έλεγχο των στοιχείων, παρότι τα αρχεία μόνο για την υπόθεση αυτή είναι εκατοντάδες… δεν προκύπτει πουθενά η «γιαγιά» της συζύγου του Μανώλη Κεφαλογιάννη, εκτός και εάν η «γιαγιά» της συζύγου του Μ. Κεφαλογιάννη, που αναφέρει το «DOCUMENTO» είναι η παρακάτω απεικονιζόμενη κυρία:


Διότι, τα ξεπλύματα των «μαύρων» κεφαλαίων που έχει στο επενδυτικό «χαρτοφυλάκιό» του ο Σπύρος Μεταξάς έχουν χρησιμοποιηθεί για κάλυψη Μετόχων και Διευθυντών «αχυράνθρωπων» και είναι πολλές οι περιπτώσεις.
Στην συγκεκριμένη υπόθεση η «γιαγιά» της συζύγου του Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την οποία γράφει το «DOCUMENTO» θα μπορούσε να είναι η παραπάνω απεικονιζόμενη κυρία-«φάντασμα» που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον, και εμφανίζεται συνήθως ως διαχειρίστρια νομικών προσώπων-εταιρειών του Παναμά, με μετοχικές συμμετοχές επενδύσεων σε χιλιάδες εταιρείες, όπου καμιά 300ρια από δαύτες, διαχειρίζεται ο Μεταξάς, με έδρα την Ελβετία, και δεν είναι ο μόνος.

Αντί επιλόγου

Όμως, εδώ προκύπτει ακόμα ένα θέμα: Εφόσον γνωρίζουν όλες αυτές οι λεπτομέρειες και βρίσκονται στην κατοχή τους όλα αυτά τα στοιχεία, όπως δημοσιεύει ο Βαξεβάνης, γιατί οι Εισαγγελικές Αρχές της χώρας λειτουργούν À la carte;
Γιατί δεν λειτουργούν το ίδιο τυπικά και για τους χιλιάδες κλέφτες του Ελληνικού Δημοσίου που παρελαύνουν στις διάφορες Λίστες και σε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους οι Εισαγγελείς, τα οποία έγιναν αιτία ώστε να πληρώνει σήμερα, αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες, ο Ελληνικός Λαός με το αίμα του. Ας ξεκινήσουν λοιπόν από τα ευκολότερα, χωρίς να δαπανηθεί ούτε χρόνος ούτε χρήμα για έρευνα, καθότι τα έχω όλα έτοιμα, όπως π.χ. τα αναλυτικότατα στοιχεία στο περιβόητο CD για το Δίκτυο Οργανωμένου Εγκλήματος που δεν αξιοποίησε η τ. Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου
Κατά τα άλλα η Ελλάδα ως κράτος διαθέτει, μας λένε, αδιάφθορους Εισαγγελείς. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;...

Πηγή: scribd.com


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes