Στοκχόλμη: Συνελήφθη ο δράστης της αιματηρής επίθεσης [φωτο]


Έναν 39χρονο Ουζμπέκο υποστηρικτή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συνέλαβε η Σουηδική αστυνομία ως ύποπτο για την αιματηρή επίθεση με φορτηγό σε πολυκατάστημα της Στοκχόλμης. «Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης, ο οδηγός», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε «μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα άλλα 15. Όπως ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Expressen, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, οι αστυνομικοί προειδοποιούσαν τον κόσμο λέγοντας: «παρατήστε ό,τι κρατάτε και τρέξτε».
Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν σοκαριστικές φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης.
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί συγκλονίζουν. «Βρισκόμασταν μέσα σε ένα κατάστημα παπουτσιών όταν ξαφνικά άκουσα έναν κρότο... και μετά ανθρώπους να ουρλιάζουν», δήλωσε μια γυναίκα. Όπως αναφέρει, κοίταξε έντρομη έξω από το κατάστημα και είδε το τεράστιο φορτηγό.
«Υπάρχει απόλυτη σύγχυση. Δεν ξέρω πόσοι χτυπήθηκαν, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σε σοκ», περιέγραψε ένας υπάλληλος καταστήματος, στη σουηδική τηλεόραση.
«Πήγαινα στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω πώς, αλλά βγήκε εκτός ελέγχου. Είδα να έχει πέσει πάνω σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από εκεί», είπε Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας, στην εφημερίδα Aftonbladet.








Πηγή: directnews.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes