Βενιζέλος: «Ο Διώτης... πικράθηκε και γι' αυτό έκρυψε τη λίστα Λαγκάρντ»


Οι πολιτικοί έχουν την ελευθερία να λένε και να κάνουν ό,τι τους κατέβει, χωρίς συνέπειες, κι εφόσον είναι άνθρωποι του Συστήματος... χωρίς καμία κριτική από τα ΜΜΕ.


Πηγή: tanea.gr
Στην πικρία του λόγω της απομάκρυνσής του από τη θέση του, και στο γεγονός ότι θεωρούσε πως το υλικό της λίστας είναι παράνομο υλικό, οδήγησαν τον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη να αποκρύψει το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ όταν αποχώρησε από επικεφαλής του ΣΔΟΕ .
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος στη δίκη με κατηγορούμενο τον Ιωάννη.Διώτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 
Ο κ.Βενιζέλος απέκλεισε να είχε δόλο, ενώ μίλησε για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες που στόχο είχαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση και για το λόγο αυτό μεγαλοποίησαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την κατέστησαν «διάσημη».
Ο κ. Βενιζέλος, όπως και ο επίσης πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος επίσης ήταν παρών, έχουν κληθεί ως μάρτυρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος χαρακτήρισε πιο βαρβάτες άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής εξηγώντας ότι αυτές ήταν "νόμιμα αποκτηθείσες" και δεν θα έβαζαν φρένο στη συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για τη λήψη στοιχείων Ελλήνων καταθετών, αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Λίχνενστάιν. 
«Η λίστα Λαγκάρντ με αυτή την έννοια δεν ήταν η πιο σημαντική», είπε ενώ επισήμανε πως ο ίδιος όφειλε να έχει γενικές πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη των ερευνών αλλιώς θα θεωρείτο ότι παρεμβαίνει. 
Κατέθεσε επίσης πως θεωρεί ότι βοήθησε την υπόθεση αφού ήταν ο μόνος που διέθετε το στικάκι όταν ξέσπασε η υπόθεση και έτσι εντοπίστηκε η διαφορά των ονομάτων από 2059 σε 2062. 
Όσο για τον προκάτοχό του Γ. Παπακωνσταντινου είπε πως δεν είχε ενημερώσει το κ. Διώτη πως το υλικό είχε ληφθεί επίσημα από τις γαλλικές αρχές με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μην μπορεί κατά την κρίση του να αξιοποιήσει το στικ.

Το ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ, όση φέρεται να είναι η ζημία κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes