Η.Π.Α.: Τέλος στη διασταύρωση λιονταριών με τίγρεις


Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ άρρωστοι με τα λεφτά ενώ πολλοί άνθρωποι με λεφτά είναι επίσης πολύ άρρωστοι γενικά. Και τελικά οι μεν συμπληρώνουν τους δε, συνεργάζονται ... και καταλήγουν να μας εξουσιάζουν.Πηγή: topontiki.gr
Πολλοί εκτροφείς αιλουροειδών στις ΗΠΑ πειραματίζονται με την αναπαραγωγή των ζώων, βάζοντας τίγρεις να αναπαράγονται με λιοντάρια ή άλλα αιλουροειδή. Οι πιο συνηθισμένοι συνδυασμοί είναι αυτός θηλυκού λιονταριού με αρσενική τίγρη, που έχει σαν αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα «tigon», και εκείνος ενός θηλυκού τίγρη με αρσενικό λιοντάρι που φέρνει ένα «liger». Ορισμένοι εκτροφείς δεν διστάζουν να αναπαράγουν μεταξύ τους τα δύο νέα είδη που προκύπτουν, φέρνοντας στην ζωή τις λεγόμενες «γάτες-Φρανκενστάιν».
Οι περισσότεροι κινούνται με αισθητικά κριτήρια, αδιαφορώντας παράλληλα για τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν τα περισσότερα ζώα. Έχοντας στην διάθεσή τους ζώα με μοναδική εμφάνιση, μπορούν να προσεγγίσουν πλούσιους συλλέκτες άγριων ζώων και να βγάζουν με αυτό τον τρόπο πολλά χρήματα.
Όμως, πρόσφατα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, υπέβαλαν αίτημα να σταματήσουν οι διασταυρώσεις μεγάλων αιλουροειδών, προειδοποιώντας  ότι οδηγούν στην εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας στα ζώα που γεννιούνται κατ' αυτό τον τρόπο.

Όπως σημειώνει ο Guardian, έρευνες έχουν δείξει ότι οι συγκεκριμένες διασταυρώσεις, , «καταδικάζουν» τα ζώα που γεννιούνται σε μια μαρτυρική ζωή γεμάτη ασθένειες και προβλήματα υγείας, όπως καρκίνος, αρθρίτιδα και κατάθλιψη.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes