Πράσινο φως για τη διέλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βόρεια Ελλάδα


Ποιος άραγε να ξέχασε τη φράση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου: "ό,τι λέμε ισχύει για πάντα..."; Ο "φιλορώσος", "αντιμνημονιακός", "άσπονδος εχθρός των Rothschild", δίνει τώρα μαζί με τον "επαναστάτη" "Τσε Γκεβάρα των Βαλκανίων" συγκιβερνώντα του το πράσινο φως για τη διέλευση NATOικών δυνάμεων από τη Βόρεια Ελλάδα.


Πηγή: 902.gr

Με τα μπούνια μπλέκει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βαθιά στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης.
Στρατιωτικές δυνάμεις της Αλβανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας θα διέλθουν από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμμετάσχουν στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις 6 έως τις 14 Ιούνη. 
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες «φιλοξενούντος έθνους» κατά τη διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μάη έως και 2 Ιούνη) όσο και κατά τη φάση της επιστροφής τους (από 17 έως και 22 Ιούνη).
Οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας (149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα) θα κινηθούν επί του δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής - Προμαχώνα. Οι δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα) και της Ισπανίας (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) θα κινηθούν επί του δρομολογίου Αλεξανδρουπόλεως- Ορμενίου.
Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η Ελλάδα, κατά τη διέλευση αυτών των μονάδων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είναι:

  • Παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την εκφόρτωση και φόρτωση προσωπικού και μέσων.
  • Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό.
  • Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδο τους από την χώρα.
  • Λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας.
  • Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes