Γεωργίου: Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εγκλωβίσει τους πράκτορες των τοκογλύφων


Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε για δεύτερη φορά πως δεν θα πρέπει να διωχθεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για παραποίηση των οικονομικών στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας το φθινόπωρο του 2009, με στόχο την ένταξη της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης. Απαλλακτικό βούλευμα και για άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του που εκδόθηκε την Παρασκευή (αριθμός 969/2017), αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν τα τρία στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για την κατηγορία που τους αποδόθηκε, η οποία αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, η οποία έχει απαγγελθεί υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της «ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος».
Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχηματίσθηκε έπειτα από καταγγελίες της πανεπιστημιακού και πρώην μέλους της Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Αρχή παραποίησης των οικονομικών στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας το φθινόπωρο του 2009, με στόχο την ένταξη της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης (μνημόνιο).
Το 2015 είχε εκδοθεί και πάλι απαλλακτικό βούλευμα για τους τρεις κατηγορούμενους, όσον αφορά την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, το οποίο ωστόσο αναιρέθηκε στη συνέχεια με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1331/2016), με αποτέλεσμα η δικογραφία να επιστρέψει στο Εφετείο και εισαχθεί εκ νέου προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών.

Πηγή: thepressproject.gr


Πηγή: kathimerini.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes